Cádiz

Een prachtige barokke kathedraal 
Een mysterieuze stad aan zee
De geweldige Tavira Toren

Vind Middellandse Zee cruises

Cádiz/Sevilla

Mysterieuze, magische sferen

Cádiz behoort tot de oudste nederzettingen in Spanje en is een van de belangrijkste havens van het land.

Tijdens een MSC mediterrane cruise-excursie kunt u de oude binnenstad bezoeken, die zich bevindt op een schiereiland en er nog hetzelfde uitziet als vroeger, met grote, open pleinen, steegjes en hoge huizen met torentjes.

Door het effect van de zeelucht op het zachte kalksteen heeft het een aparte sfeer - het ziet er wat vervallen uit, maar tegelijkertijd vol mysterie.

Het Museum van Cádiz, het belangrijkste museum van de provincie, kijkt uit over het bladerrijke Plaza de Mina, het archeologische museum op de eerste verdieping biedt belangrijke vondsten en artefacten uit de rijke geschiedenis van de stad. Heel indrukwekkend, zelfs wanneer u geen liefhebber bent van hoogbarok, is de bezienswaardigheid en bijna afbrokkelende 18e-eeuwse Nieuwe Kathedraal.

Cádiz is een van Spanjes populairste cruisevakantiebestemmingen mede dankzij de kathedraal, die geheel omhuld is in steen, zonder enig goud en in perfecte proporties. Aan de rand van de Barrio del Populo, de oudste wijk van de stad die dateert uit de middeleeuwen, ligt de ‘oude’ of originele kathedraal, Santa Cruz.

Dit was een van de gebouwen die erg is aangetast door de Engelse aanval op Cádiz in 1596, waardoor de 13e-eeuwse kerk voor het grootste deel herbouwd moest worden. Een mooie gotische toegangspoort overleefde het, en daarbinnen vindt u een prachtig 17e-eeuws altaarstuk met standbeelden door Martínez Montañés. Een Romeins theater uit de 1e eeuw voor Christus is erachter opgegraven.

Veel recenter in de geschiedenis is het 18e-eeuwse herenhuis Torre Tavira, met de hoogste toren in de stad, van waaruit u een adembenemend uitzicht hebt op de daken en de zee in de verte. Daarnaast vindt u in een van de meest indrukwekkende barokke gebouwen in de stad, de kapel van de Hospital de las Mujeres die een prachtig schilderij van de hand van El Greco bevat.

Must sees in Cadiz

Ontdek onze excursies

6 resultaten gevonden

 • FLAMENCOSHOW EN PANORAMISCHE
  STADSRONDLEIDING (3,5 UUR)

  SPECIALE EXCURSIE
  • Drankje inbegrepen

  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  CAD04

  We verlaten de haven en beginnen aan een panoramische stadsrondleiding door Cádiz langs pleinen, gebouwen en de belangrijkste monumenten. We brengen een bezoek aan de kathedraal die in verschillende architectuurstijlen werd gebouwd, van barok tot rococo en neoclassicisme. Tijdens deze excursie heeft u de kans om een echte flamencoshow mee te maken. Terugkeer naar de haven.Opmerking: Op religieuze dagen of bij regligieuze feesten zal de gids alleen buiten de kathedraal uitleg geven. U bezoekt de kathedraal zelfstandig. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.
 • CITY TOUR approx. 3.5 hours

  STADSRONDLEIDING
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

   CAD01

   Founded on a narrow slice of land jutting out into the Gulf of Cádiz, the eponymous city effortlessly blends the narrow alleyways of its historical quarters with the generously dimensioned avenues of its modern districts. This informative and entertaining sightseeing tour will take you to see the city’s key cultural highlights. After visiting the Plaza de España and the co-located Monument to the Constitution of 1812 near the port itself, your tour continues on to the old city walls and then to the Oratory of San Felipe, a church featuring an elliptical plan and ornate Baroque altar ledges, for an external viewing. A refreshing stroll down the shady paths of the beautifully landscaped Genovese Park will be followed by a visit to Cádiz Cathedral and Museum. Built between 1722 and 1838 on the site of an older cathedral that was destroyed by fire in 1596, the Cathedral is a blend of Baroque and Neo-Classical architectural styles and is crowned by a beautiful golden cupola, a landmark that is as characteristic of the Cádiz skyline as the pyramids are of Egypt. Please note: in case of religious service, the guide will give explanation outside the Cathedral; guests will visit the site individually. Conservative attire recommended for visiting sites of religious importance. This tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
  • JEREZ DE LA FRONTERA, HOME OF SHERRY
   WINE

   STADSRONDLEIDING
   • Proeverij inbegrepen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   CAD03

   Bottoms up … Jerez is the home of sherry and we will drink to your health during this fun half day outing! Enjoy a 45-minute drive to Jerez de la Frontera, a small, pretty town some 50 km from Cadiz. Visit the wine cellars and learn more about the famous Jerez sherry. Have fun spotting the signatures of celebrities that have visited the wine cellars… and keep your eyes open for the glass of wine and cheese that is on the floor for the cellar mouse! We will end the excursion with a sightseeing tour of Jerez before returning to port. Please note: this tour includes walking on uneven ground inside the cellars and there are many steps therefore is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
  • SEVILLA (HELE DAG + LUNCH)
        

   STADSRONDLEIDING
   • Lunch of diner inbegrepen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    8 u

   • Vanafprijs volwassenen109Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen82Prijs per persoon

   CAD02

   Maak een rondleiding met gids in de gotische kathedraal en ga vervolgens verder naar de Barrio de Santa Cruz, de joodse wijk met zijn smalle straatjes en karakteristieke patios. U brengt ook een bezoek aan Alcázar, een oude middeleeuwse vesting die door Arabische architecten werd gebouwd en als residentie van de koninklijke familie dienstdoet. We gaan verder naar het Parque de Maria Luisa en het Plaza de España, dat door luxueuze paviljoens wordt omgeven die dateren van de Latijns-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Lunch inbegrepen.Opmerking: Wanneer het bezoek aan Alcázar niet mogelijk is, wordt het vervangen door een bezoek aan Casa Pilatos. Het programma wordt aan boord herbevestigd. Wandelingen op oneffen grond op de Barrio de Santa Cruz en er zijn veel treden in de kathedraal dus niet aan te raden voor passagiers die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang. Op afvaarten van de MSC Opera en MSC Preziosa zal alleen de buitenkant van de kathedraal bezocht worden.
  • SEVILLA OP EIGEN HOUTJE (HELE DAG ZONDER
   LUNCH)    

   STADSRONDLEIDING
   • Excursie zonder gids

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    7 u

   • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

   CAD06

   Na het verlaten van de haven begint de tour met een plezierige 2 uur durende rit door het Spaanse platteland naar Sevilla, een prachtige Spaanse stad en de hoofdstad van de autonome gemeenschap van Andalusië. Onafhankelijke reizigers zullen met veel vrije tijd deze prachtige stad op hun gemak verkennen. Het oude gedeelte van de stad is het grootst in Spanje en beslaat bijna 4 vierkante kilometer en de haven van Sevilla, ca. 80 km van de kust, is enige rivier in de haven van Spanje. Of ontdek de monumenten en historische gebouwen, de prachtige kathedraal van Sevilla, welke ook de laatste rustplaats van Christoffel Columbus is of maak een wandeling door de elegante straten en pleinen. In het bijzonder in de charmante Joodse wijk vindt u het genot van Sevilla. Besteed een dag in een echte Andalusische sfeer!
  • WANDELTOCHT IN CADIZ (2,5 UUR)
      

   STADSRONDLEIDING
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     2:30 u

    • Vanafprijs volwassenen29Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen22Prijs per persoon

    CAD07

    Ongetwijfeld de beste manier om de stad Cadiz te verkennen is te voet. U begint de excursie bij Plaza de España, zeer dichtbij de haven. We passeren Plaza de la Mina, het Museum van Cádiz (extern bezoek) en Calle Ancha, waar een deel van het paleis uit de XIX eeuw gezien kan worden. We passeren tevens San Juan de Dios Plein, gelegen in een gebied dichtbij de zee met muren en met een prachtige marmeren fontein. Dan verder naar het stadhuis en de kathedraal voor een exterieur bezoek. U heeft wat vrije tijd om de stad te wandelen voordat we terugkeren naar de haven.Opmerking: Wandelingen op oneffen ondergrond; niet aan te raden voor passagiers die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Lange wandelingen van ongeveer 3,5 km.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   De haven bereiken

   De haven van Cadiz

   Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

   Cruise Terminal:

   Puerto de la Bahía de Cádiz
   Darsena de Cádiz
   Plaza de España 17  11006

   De haven bereiken per

   • Auto

    Coming from the North (Seville and Jerez), take the AP-4 Barcelona to Cadiz motorway and exit at the junction signposted for the City Centre (Centro Ciudad – Plaza de España 17). 

    Coming from the Costa del Sol (Malaga), take the A7 motorway and turn off onto the A-381 motorway at the Los Barrios exit, heading towards Jerez de la Frontera. Take the AP-4 just outside Jerez de la Frontera in the direction of Cadiz and exit at the junction signposted for the City Centre (Centro Ciudad – Plaza de España 17).
    Auto
   • Trein

    There is a local train from the main San Fernando–Bahia Sur Station to the Cadiz city centre station on Plaza de Sevilla.
    There is also a bus service to the city centre, on two runs run by the T. G. Comes company: M – 010 and M – 011. These buses run every 20 minutes.
    Taxis are available from outside the station.
    Trein
   • Vliegtuig

    Jerez Airport is a 48 km (30-mile) journey from Cadiz City Centre and Port.
    There is a taxi rank immediately outside the airport building.
    Several bus services link the Airport, Jerez del Frontera city centre and Cadiz.
    Vliegtuig

   Spanje

   Liefde op het eerste gezicht
   Liefde op het eerste gezicht

   Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

   Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


   Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


   En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

   En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.