Lissabon

Een van de mooiste steden van Europa
Het Moorse Castelo de São Jorge
De indrukwekkende toren van Belém

Vind Middellandse Zee cruises

Lissabon/Cascais

Op de tonen van fado-muziek

Verspreid over een reeks van heuvels tegenover het glinsterende water van de brede monding van de Taag, is Lissabon een van de mooiste steden van Europa. Hoewel de moderne buitenwijken niet zo charmant zijn, is het historische centrum relatief klein en gemakkelijk binnen een dag te verkennen wanneer uw MSC cruise u meeneemt naar Lissabon.

Het oudste deel van de stad, de wirwar van straten die deel uitmaken van de Alfama, bevindt zich onder de spectaculair gelegen Moorse Castelo de São Jorge waarvan de vervallen muren tegenover een andere heuvel staan, de Bairro Alto of “bovenstad”, beroemd om haar bars, restaurants en bruisende uitgaansleven. De vallei tussen deze heuvels vormt de Baixa, of benedenstad.

In de hoge, indrukwekkende gebouwen die Baixa (benedenstad) vormen, vindt u enkele van de interessantste winkels en cafés van Lissabon. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om via een smal wandelpad de indrukwekkende Torre de Belém (toren van Belém) te bereiken, een iconisch symbool van Lissabon. Het is typerend voor de Manuelinestijl die populair was tijdens het bewind van Koning Manuel. De ramen en trappen zijn versierd met bogen en decoratieve symbolen die de verkenningen van Portugal in de Nieuwe Wereld vertegenwoordigen.

Het werd gebouwd als burcht om de monding van de rivier de Taag te beschermen en het duurde jaren voordat het voltooid werd. Ten tijde van de opening in 1520 stond het dichterbij het midden van de rivier - de aardbeving van 1755 verschoof de loop van de rivier. Vandaag de dag kunnen bezoekers de verschillende verdiepingen van de torenverkennen, waaronder een terras tegenover de rivier van waaruit artillerie zou zijn afgeschoten.
U klimt vervolgens een steile trap op, vier verdiepingen omhoog - met ingekaderd zicht op de rivier - tot een bovenste terras waar u een winderig uitzicht hebt op Belém.

Must sees in Lissabon

Ontdek onze excursies

8 resultaten gevonden

 • FATIMA (ong. 5 uur)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   5 u

  • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

  LIS06

  Bent u geïnteresseerd in theologie en religieuze mysteries? Dan kunt u uitkijken naar een speciaal uitstapje naar Fatima. We verlaten de haven van Lissabon voor een busrit van 1,5 uur over de Portugese vlakten en bereiken deze belangrijke religieuze bestemming. Dit bedevaartsoord wordt sinds 1917, toen drie herders de Maagd Maria hier zagen verschijnen, jaarlijks door miljoenen pelgrims bezocht. Bezoek het schrijn en de kapel waar de Heilige Maagd verscheen. Daarna heeft u wat vrije tijd in Fatima om rond te slenteren of souvenirs te kopen. Opgelet: deze excursie is alleen beschikbaar voor stops van een halve dag en voor alle Opera afvaarten. De gidsen geven uitleg buiten de site; de passagiers gaan individueel naar binnen. Gasten in een rolstoel moeten worden begeleid door hun medereizigers tijdens het in en uit te bus komen. Rolstoelen moeten opvouwbaar zijn als er geen hellingbanen of liften zijn. Eenmaal aan boord, kunt u contact opnemen het personeel van de Excursies Balie, zodat ze kunnen helpen afspraken maken. Conservatieve kledij is aanbevolen voor het bezoek aan de religieuze sites.
 • BELANGRIJKSTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN
  LISSABON EN GEBAK ETEN (4,5 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

  LIS08

  Excursie naar Alfama, het oudste deel van Lissabon. Geniet van een wandeling door het doolhof van kleine steegjes, doortrokken van trappen en zuilengangen, en bewonder de huizen met hun geverfde gevels, ijzeren balkons en tegelwerk. U brengt een bezoek aan de kathedraal van Lissabon dat binnenin de vorm van een Latijns kruis met drie schepen heeft. We zetten onze wandeling in de binnenstad verder in de richting van Baixa, een wijk die na de aardbeving van 1755 weer volledig werd opgebouwd; vrije tijd op het Rossioplein. Vervolgens vertrekken we naar de Toren van Belém om er wat fotos te nemen en van een korte pauze te genieten in de Confeitaria de Belém waar we het typische custardgebak pasties de Belém proeven.Tijdens deze excursie brengen we een bezoek aan een van de twee meesterwerken gebouwd in de decoratieve Portugese stijl: de Jeronimo's Church, gebouwd in het begin van de zestiende eeuw, net na Vasco da Gama's verkennende reis naar India.Opmerking: De excursie wordt hoofdzakelijk te voet op oneffen en vaak bergopwaartse ondergrond afgelegd; niet aanbevolen aan personen die slecht ter been zijn. Het maken van fotos met flits en video opnamen in het klooster en de kathedraal van Jeronimo is verboden. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.Deze excursie is niet beschikbaar op zaterdagen en zondagen en voor gasten aan boord van de MSC Opera.
 • HET FANTASTISCHE QUINTA DA REGALEIRA
  (4,5 UUR)

  SPECIALE EXCURSIE
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  LIS20

  Bereid u voor op een wereld van mysterieuze symbolen tijdens een tour naar de Quinta da Regaleira, een groot landgoed en gotische landhuis aan de rand van Sintra. Stap in de bus en maak een reis langs de Atlantische kust en dan door de Sintra National Protected Forest, een onvergetelijke gebied van natuurlijke schoonheid, op weg naar de Quinta, een UNESCO World Heritage Site. Oorspronkelijk gebouwd in de vroege 20e eeuw, werd het complex daarna aanzienlijk vergroot en versierd met een overvloed van steen-gerenderde symboliek door de miljonair António Augusto Carvalho Monteiro. De raadselachtige structuren op het terrein zijn onder andere een omgekeerde toren, dat eigenlijk een diepe put is waarvan langs muren een wenteltrap liep waarop gelopen kon worden. Ook wel de Initiation Well genoemd. De ongewone structuur is bedoeld om een reis van contemplatie en wedergeboorte te vergemakkelijken. Ga verder naar de fotogenieke oude stad van Sintra, een UNESCO World Heritage Site, waar u op eigen houtje de stad kunt verkennen. Het Nationaal Paleis en het midden van de 19e-eeuwse Paleis van Pena zijn zeker twee van de meest iconische monumenten van Sintra. De tour eindigt met een bustransfer terug naar het schip. Opmerking: De rondleiding is voornamelijk op oneffen ondergrond en soms smalle paden; niet geschikt voor passagiers die slecht ter been of gebruikmaken van een rolstoel. Het maken van video's of foto's in Quinta da Regaleira is niet toegestaan.Deze excursie is niet beschikbaar voor de gasten aan boord van de MSC Opera.
 • WALKING IN LISBON & WINE TASTING 4
  hours

  SPECIALE EXCURSIE
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

  LIS09

  Leave the port for a bus transfer to the most authentic and vibrant part of the city - Lisbon’s “Baixa” district, a historic area that was completely rebuilt after the earthquake of 1755. Your walk will take you from Comercio Square, across Augusta Street to Rossio Square, the heart of Lisbon. Here you will have free time to explore the area and to soak up the atmosphere of Portugal’s lively capital city. The excursion will pick up again at the “Elevador da Gloria”, a funicular lift, which transports you to the upper levels of the city; we will stop at “Sao Pedro de Alcantara” Belvedere, with views over the tiled rooftops. The excursion also allows time to sample a glass of typical ‘porto’ wine and a visit to Sao Roque church, noted for its beautiful painted wood ceiling and for the wonderful Chapel of Saint John the Baptist. In the annexe building you will also have the opportunity to admire a small collection of treasure and the model statue of the Saint. Please note: the tour is mainly by walking on uneven and sometimes uphill streets; it is not suitable for guests with mobility problems or in a wheelchair. Conservative attire recommended for visiting places of religious importance. This tour is not available on Monday mornings.
 • WIJNTOUR IN ARRABIDA (4,5 UUR)

  SPECIALE EXCURSIE
  • Proeverij inbegrepen

  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

  LIS07

  Vertrek vanaf de pier en we passeren de 25 april brug, de zus van de brug van de Golden Gate. We rijden verder naar de voet van het standbeeld van Christus Koning, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Lissabon. Onze excursie gaat verder in de stad Azeitao, bekend om zijn beroemde gebak en voor de Moscatel de Setubal-wijn. We bezoeken een lokale wijn lodge voor wijnproeverij en leren meer over hoe dit zoete aperitief wijn wordt geproduceerd. Vervolgens zullen we doorgaan naar de Parque Natural da Arrabida - Nationaal Park - die is opgericht om het wild, prachtige landschap en de rijke verscheidenheid van vogels en wilde dieren te beschermen die hier gevonden zijn. De weg slingert over de bergrug en biedt een prachtig uitzicht op Setúbal en Tróia. Terugkeer naar Lissabon en geniet van een bezienswaardigheden tour langs het oostelijke deel van Lissabon en vervolgens bereiken we Rossio waar we zullen stoppen voor een korte vrije tijd besteding. Terugkeer naar de haven.Opmerking: Deze excursie bevat een lange bustransfer.
 • LISSABON PER TRAM (4 UUR)  

  STADSRONDLEIDING
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

  LIS15

  Deze excursie biedt u een uitstekende gelegenheid om Lissabon, de hoofdstad van Portugal, te bezichtigen vanuit een unieke hoek: aan boord van een van de prachtige, ouderwetse trams. Deze worden niet alleen dagelijks gebruikt door de vele pendelaars, maar zijn bovendien uitgegroeid tot een echte toeristische attractie. Nadat u van boord gaat, brengt een korte busrit u van de pier naar het Estrelaplein. Daar neemt u de tram. Aan boord krijgt u pastel de nata, een lokale specialiteit (een smeuïg vlataartje), geserveerd met een glaasje portwijn om uw rit naar de top van de heuvels van Lissabon nog aangenamer te maken. Onderweg naar de schilderachtige wijk van de Portas do Sol rijdt u langs de elegante Baixawijk. Dan volgt een wandelingetje door de beroemde Alfamawijk voor een glimp van het oude Lissabon, waaronder het Rossioplein en de Kathedraal van Lissabon uit de 12e/13e eeuw. Deze werd oorspronkelijk in laat-romaanse stijl opgetrokken maar later uitgebreid in tal van andere bouwstijlen. Na een bezoek aan de kathedraal heeft u vrije tijd om te doen wat u wilt voordat u op de bus stapt voor een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon. U werpt een blik op de buitenkant van het 15e-eeuwse Hiëronymietenklooster en de 16e-eeuwse Toren van Belém op de oever van de Taag, twee mooie voorbeelden van de Manuelstijl (ook late Portugese gotiek genoemd) en beide UNESCO Werelderfgoed. Uw excursie eindigt met uw terugkeer naar de haven en het schip.Opmerking: Deze excursie bevat lange stukken wandelen over oneffen terrein en soms bergop. Deze excursie is dus niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken. Filmen en fotograferen met flitslicht zijn verboden in de kathedraal. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.
 • SINTRA & CASCAIS

  STADSRONDLEIDING
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    5 u

   • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

   LIS05

   Sintra is famous for its mountain range, its temperate climate and country palaces and cottages. Drive to this lovely UNESCO World Heritage Site village to visit the historic National Royal Palace that houses the oldest collection glazed tiles in Portugal and features fine examples of the large conical medieval chimneys. Our next stop will be Cascais, a fishing village and favourite summer retreat of the royal family. Free time to explore the village before returning to Lisbon where a short panoramic coach tour passing Belém area is included on your way to the port. Please note: only cameras without flash allowed inside Sintra Palace. This tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair, as there are approx. 100 steps inside Sintra Palace. ;;;;;;
  • STADSTOUR (4 UUR)
       

   STADSRONDLEIDING
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

    LIS01

    We verlaten de haven en rijden naar Belém waar u de twee meesterwerken van de typische Portugese Manueline-stijl kunt bewonderen: de kerk van Hiëronymus en de Toren van Belém. Beide meesterwerken werden in het begin van de 16e eeuw gebouwd, enkele jaren na de eerste reis van Vasco da Gama naar India. Geniet van uw bezoek aan de kerk van het klooster waar het graf van Vasco da Gama ligt en aan het klooster zelf. Vervolgens maken we een panoramische rondleiding door het nieuwe stadscentrum van Lissabon dat na de aardbeving van 1755 weer werd opgebouwd: het parlement en de ambtswoning van de eerste minister, het Marquês de Pombalplein, de Avenida da Liberdade en het Rossioplein het hart van de binnenstad van Lissabon. Na wat vrije tijd op het Rossioplein keren we terug naar het schip.Opmerking: Wanneer u de stad op maandag aandoet zal het bezoek aan Monastery worden vervangen door een bezoek aan de Ajuda Palace. Het maken van fotos met flits en video opnamen in het klooster van Jeronimo is verboden. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   De haven bereiken

   De haven van Lissabon

   Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

   Cruise Terminal:

   Santa Apolónia

   De haven bereiken per

   • Auto

    Lisbon is easy to reach, being well served by motorways and major roads. MSC Cruises has arranged special Park & Cruise rates for your additional convenience and comfort. Follow the signs for Baixa and then for Santa Apolónia, where the port is located.
    Auto
   • Trein

    The Santa Apolónia terminus train station is right beside the Cruise Port.
    Trein
   • Vliegtuig

    Lisbon airport is just a short drive from Cais de Santa Apolónia.  Taxis are available outside the airport entrance.
    Travel time: about 20 minutes depending on traffic.
    Vliegtuig

   Portugal

   Gouden stranden en gekleurde azulejos
   Gouden stranden en gekleurde azulejos

   Ooit was het een machtig zeevarend koninkrijk dat de handelsroutes naar Afrika, Zuid-Amerika en het Oosten domineerde, maar Portugal is vandaag de dag een vriendelijk, onopvallend plaatsje met een ontspannen sfeer en een fantastische kust. Het grootste deel daarvan is omzoomd door gouden stranden en eindeloze duinen.

   Veel van deze stranden strekken zich uit zo ver als u kunt zien en zijn zelden druk; zelfs in de hoge zomer. Maar omdat ze aan de krachtige stroom van de Atlantische Oceaan liggen is het er gevaarlijk om te zwemmen. 


   Het glooiende interieur is perfect om te voet, per kajak of op de fiets of zelfs te paard te verkennen - echter een groot deel van de charme van het land is te danken aan de mogelijkheden tot het langere luieren op het strand, dineren met heerlijk verse zeevruchten en ontspannen met een biertje terwijl u geniet van de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan. 


   Tijdens een vakantie naar Portugal is het erfgoed van de vroegere welvaart en kracht te zien in de historische steden; Lissabon,prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Taag, is vandaag de dag populair om haar grootse manuelijnse monumenten en middeleeuwse steegjes. 


   Een cruise naar Portugal biedt u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira in de Atlantische Oceaan.