Kotor

De parel van Montenegro
Het oude Paleis van de Rector
St-Triphon-kathedraal

Vind Middellandse Zee cruises

Kotor

Glorieuze geschiedenis aan een heldere blauwe zee

Tijdens uw MSC Cruise van het Middellandse Zeegebied ligt aan de rand van de majestueuze baai de middeleeuwse oude binnenstadKotor; het is de onbetwiste parel op de kroon van Montenegro.

Hoewel het niet meer Europa's best bewaarde geheim is, heeft Kotors plotselinge opname in de cruisewereld geen afbreuk gedaan aan de tijdloze geneugten van haar geplaveide straten en rustige pleinen. De stadsmuren omsluiten talloze cafés en kerken maar worden zelf gedomineerd door een reeks van enorme bergtoppen.

Hieronder markeert de haven die nu bruist met gestroomlijnde jachten het einde van de baai van Kotor die er fjordachtig uitziet door de 1000 m aan kliffen die bijna verticaal uit de serene wateren stijgen. Kotors charmes zijn het beste zonder plattegrond te verkennen in de oude binnenstad, zodat u heerlijk kunt verdwalen in het doolhof van straatjes. U begint uw excursie waarschijnlijk bij de zeepoort naast de haven, waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht en u zult vervolgens naar het belangrijkste plein gaan, Trg od Oružja.

In de majestueuze gebouwen vindt u talloze cafés, waarvan de bekendste het oude Paleis van de Rector en een schuine klokkentoren zijn. Wandel door de straten en het duurt niet lang voordat u terechtkomt bij de St.-Triphon-kathedraal ondersteund door een muur van bergen en perfect voor foto's; een kijkje binnen de kathedraal is de toegangsprijs zeker waard.

Verder in de stad zijn er meerdere kerken die een bezoek waard zijn, evenals een fascinerend scheepvaartmuseum, een opslagplaats van nautische kaarten en scheepsmodellen. De oude burchtmuren zitten trots boven de stad en zijn een klim waard. Houd negentig minuten vrij voor een rondleiding van het St-Ivankasteel, van waaruit u prachtig uitzicht heeft op het fjord.

Must see places in Kotor

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • KOTOR & DORPEN VAN MONTENEGRO (4
  UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Drankje inbegrepen

  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Volwassenen72Prijs per persoon

  • Kinderen52Prijs per persoon

  KTR07

  We verlaten de haven in de richting van de oude kuststad Kotor, een van de best bewaarde middeleeuwse steden in dit deel van het Middellandse Zeegebied, voor een leuke wandeling. De asymmetrische structuur van de smalle straatjes en pleinen in combinatie met de vele belangrijke middeleeuwse monumenten van de stad hielpen Kotor op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De excursie gaat verder met de bus voor een rit van 45 minuten naar het dorp Zabrde, gelegen op het schiereiland Lutica dat de Baai van Tivat effectief scheidt van de Adriatische Zee. Op weg naar het dorp geniet u van een prachtig uitzicht op het schiereiland en de bergen van Orjen en Lovcen. Aangekomen op het landgoed van Stoikovic, wordt u door de gastheer en zijn familie verwelkomd met een drankje. Op het landgoed, dat een adembenemend uitzicht biedt over het omliggende landschap, prijkt een oude molen. Geniet van een live optreden van plaatselijke muziek en een heerlijke snack van gerookte ham, kaas en sla. U krijgt ook enkele uren om de Montenegrijnse folklore op te snuiven voordat u terugkeert naar de haven.
 • KOTOR & PERAST (4 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Volwassenen49Prijs per persoon

   • Kinderen35Prijs per persoon

   KTR01

   De excursie begint met een wandeling door de oude stad van Kotor, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in dit deel van het Middellandse Zeegebied. De asymmetrische structuur van de smalle straten en pleinen heeft er in combinatie met de talrijke kostbare monumenten van de middeleeuwse architectuur toe bijgedragen dat Kotor op de erfgoedlijst van UNESCO staat. We brengen een bezoek aan het maritiem museum en de kathedraal van Sveti Tripun. Vervolgens gaan we verder naar Perast, dat zijn rijkdom aan de zeehandel te danken heeft; de stad is het meest prominente voorbeeld van de barokke architectuur aan de Montenegrijnse kust met zijn prachtige paleizen en elegante huizen. We brengen een bezoek aan het maritiem museum, de Sint-Niklaaskerk en de kerk Onze Vrouwe van de Rots op een kunstmatig eiland in de mooie baai Boka Kotorska.Opmerking: Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.
  • KUSTTOUR MONTENEGRO (4 UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     5 u

    • Volwassenen45Prijs per persoon

    • Kinderen32Prijs per persoon

    KTR02

    Een panoramisch uitzicht op de verbluffende kustlijn van Montenegro aan de Adriatische Zee, inclusief woeste kliffen die steil in het water duiken, en haltes in twee pittoreske kustplaatsen, de haven van Kotor zelf en het nabijgelegen Budva ... dat heeft deze ontspannende excursie van een halve dag voor u in petto. We vertrekken vanuit de haven van Kotor waarvan de beschutte ligging aan de Golf van Kotor sterke historische banden met Venetië tot stand bracht, getuige de vele huizen in Venetiaanse stijl in de stad en rijden naar het nabijgelegen vakantieoord Budva aan de zogenaamde Budvanska Rivijera. De vele archeologische en documentaire bewijzen tonen aan dat Budva een van de oudste stedelijke nederzettingen aan de Adriatische kust is. De plaats werd namelijk gesticht in de 5e eeuw v.C. Vervolgens heeft u vrije tijd om de oude stadsmuren of de citadel in Budva's aantrekkelijke historische wijk in uw eigen tempo te verkennen of gewoon door de smalle straatjes met hun vele kerken, gastvrije tearooms en massa's leuke souvenirwinkels te kuieren. Tijdens de korte terugrit naar Kotor en het schip kunt u relaxen en nog wat genieten van het schilderachtige platteland van Montenegro.
   • Car with guide

    SPECIALE EXCURSIE
    • Excursie zonder gids

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Volwassenen399Prijs per persoon

    • Kinderen399Prijs per persoon

    KTR33PV

    Car with guide
   • Minivan with guide for 3 to 6 pax

    SPECIALE EXCURSIE
    • Excursie zonder gids

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Volwassenen449Prijs per persoon

    • Kinderen449Prijs per persoon

    KTR34PV

    Minivan with guide for 3 to 6 pax

   Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
    
   Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
    
   Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

   Montenegro

   Een onverwachte parel
   Een onverwachte parel

   De kleine staat Crna Gora staat beter bekend onder de Italiaanse naam, Montenegro. De Nederlandse vertaling - “zwarte berg” - klinkt misschien wat somber, maar het is een uiterst kleurrijk land.

   Het grootste deel van het jaar is het landschap bedekt met bloemen en de statige bergtoppen zijn ondergedompeld in donkergroene dennen, beuken en berken waaruit turquoise wateren de indrukwekkende azuurblauwe zee in stromen. De Middellandse Zeekust is van grens tot grens bezaaid met gele en vulkanisch grijze stranden en clusters van schilderachtige huizen met oranje daken - een ansichtkaart die tot leven komt tijdens uw vakantie in Montenegro.

   Hoewel de kust het interessantst is voor de reiziger bevindt de meest geliefde parel van Montenegro - het uiterst fotogenieke Kotor - zich iets meer naar het binnenland toe, aan het eind van een fjordachtige baai. De strandplaats Budva is een ander hoogtepunt, maar ook echt aan te raden zijn de ruïnes van Stari Bar.

   Van de kust af bevinden de geneugten van het land zich vooral in de bergen, met name in het spectaculaire nationaal parkDurmitor en de oude hoofdstad van Montenegro, Cetinje, is ook een bezoek waard; de hedendaagse hoofdstad, Podgorica, trekt weinig bezoekers maar is op haar eigen manier behoorlijk innemend.