Split

Een uniek historisch erfgoed
Een ruime en levendige Riva (waterkant)
Het paleis van Diocletanius

Vind Middellandse Zee cruises

Split

Hangen in een koffiehuis en staren naar de blauwe horizon

Met cafés en oude steegjes aan de kust, schreeuwende kraamhouders en rondlopende reizigers, is het bruisende en uitbundige Split een van de meest interessante steden van Kroatië en van het Middellandse Zeegebied. Het is gemakkelijk te zien waarom zodra u van boord gaat van uw MSC cruise.

Het beschikt tevens over een unieke geschiedenis, aangezien het is ontstaan uit het paleis dat in 295 v. Chr. werd gebouwd door de Romeinse keizer Diocletianus. Het paleis blijft de voornaamste focus van Split en is geleidelijk omgetoverd tot een wirwar van huizen, gebouwen, kerken en kapellen door de verschillende mensen die hier kwamen wonen nadat de opvolgers van Diocletanius vertrokken waren.

Het paleis van Diocletianus is lang geleden aangepast om het stadscentrum van Split te dienen en is zeker niet een typische archeologische “vindplaats”. Hoewel formele gebouwen zoals het mausoleum van Diocletianus (nu de kathedraal) en de tempel van Jupiter (nu een doopkapel) bewaard zijn gebleven, zijn andere aspecten van het paleis zo aangepast door opeenvolgende generaties dat ze niet meer herkenbaar zijn als oude Romeinse bouwwerken. De beste plek om te beginnen met een MSC excursie is het deel van het paleis aan de zeekant, het levendige Riva.

Riva loopt langs de zuidelijke gevel van het paleis, waarin winkels, cafés en een wirwar van kleine woningen zijn gebouwd en het is de plek waar een groot deel van de bevolking dag en nacht bijeenkomt om vrienden te ontmoeten en een aantal uurtjes in een café door te brengen. Bijna alle bezienswaardigheden van Split zijn geconcentreerd rond de kleine oude binnenstad achter de waterkant van Riva, die gedeeltelijk is samengesteld uit de verschillende overblijfselen van het Paleis van Diocletianus zelf en de middeleeuwse toevoegingen in het westelijke deel. U kunt dit gebied binnen 10 minuten doorkruisen, hoewel het veel langer duurt om alle hoeken en gangen te verkennen.

Must sees in Split

Ontdek onze excursies

4 resultaten gevonden

 • Car with guide in Split area only

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Volwassenen439Prijs per persoon

  • Kinderen439Prijs per persoon

  SPL33PV

  Car with guide in Split area only
 • MEDJUGORJE (HELE DAG ZONDER LUNCH)

  SPECIALE EXCURSIE
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   8 u

  • Volwassenen79Prijs per persoon

  • Kinderen59Prijs per persoon

  SPL06

  Geniet van een busrit naar het prachtige en heilige stad van Medjugorje met alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals Apparition Hill, St. James kerk en het standbeeld van Sint-Leopold. Voordat we naar Medjugorje gaan rijdt u langs de prachtige kust aan de Adriatische Zee. Na een 2,5 uur durende rit komt u aan in Medjugorje en kunt u de dagelijkse mis zien. Vervolgens verder naar de Apparition Hill waar de jonge visionairs voor het eerst in aanraking komen met Onze Lieve Vrouw. Wanneer u klimt kunt u de geïnspireerde kunst van de bronzen platen zien met elk de beeltenis van elk mysterie. Raak de rozenkrans aan en bid bij het kruis, dat de plek waar de Maagd Maria verscheen. Bezoek St. James Church, de buitenkant van het Altaar, het beeld van Onze Lieve Vrouw, wederopstanding van Jezus Christus, het standbeeld van St. Leopold en biechtstoelen. Terugkeer naar de haven. Opmerking: De gasten moeten voor deze excursie hun identiteitsdocumenten (identiteitskaart of paspoort) meebrengen. Gelieve contact op te nemen met het excursiebureau aan land voor meer informatie over de benodigde identiteitsdocumenten. Deze zijn namelijk afhankelijk van uw nationaliteit. Ook kinderen hebben hun eigen paspoort nodig. Voor kinderen die slechts met één ouder reizen, eisen de plaatselijke autoriteiten een bekrachtigde schriftelijke toestemming van de andere ouder. De misvieringen worden op vaste tijdstippen in slechts één taal gehouden. Het is mogelijk dat uw gids in Medjugorje wordt vergezeld door een plaatselijke toeristenbegeleider. Deze excursie is niet beschikbaar op 20/09/2014 voor passagiers aan boord van MSC Orchestra.
 • Minivan with guide for 3 to 6 pax in
  Split area only

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Volwassenen519Prijs per persoon

  • Kinderen519Prijs per persoon

  SPL34PV

  Minivan with guide for 3 to 6 pax in Split area only
 • WANDELTOUR VAN SPLIT (4 UUR)
     

  STADSRONDLEIDING
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4 u

   • Volwassenen39Prijs per persoon

   • Kinderen29Prijs per persoon

   SPL03

   Geniet van een wandeling door de marmeren straten van het oudste gedeelte van Split met de indrukwekkende paleis van Diocletianus. Gebouwd door de Romeinse keizer Diocletianus aan het begin van de 4e eeuw na Christus ter voorbereiding van zijn pensionering. Het paleis ligt in een baai aan de zuidkant van een korte schiereiland en loopt uit tot de Dalmatische kust. De resten van het paleis werden uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site in 1979. De oude stad van Split groeide rond het paleis en biedt vele architectonisch aangename gebouwen. Houd uw camera gereed tijdens de wandeling. Als onderdeel van de excursie krijgt u ook een kans om de beroemde kathedraal van Saint Domnius te bezoeken, genoemd naar de beschermheilige van de stad heilige van St. Duje, een gemartelde 3e-eeuwse katholieke bisschop. De kathedraal complex bestaat zelf uit een kerk die is gewijd aan de Maagd Maria en een Romaanse klokkentoren dat St. Duje herdenkt.Opmerking: Deze excursie wordt niet aanbevolen voor passagiers met mobiliteitsproblemen of met een rolstoel. Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Kroatië

  Natuur en glamour
  Natuur en glamour

  Een Middellandse Zee cruise naar Kroatië neemt u mee naar een land gezegend met een grote natuurlijke rijkdom, met bijna 2000 km aan rotsachtige, uitgeholde kustlijn en meer dan duizend eilanden, waarvan vele bedekt zijn met weelderige vegetatie.


  Een vakantie naar Kroatië biedt tevens veel stedelijke glamour met havens gevuld met jachten en vele cocktailbars - vooral op de hippe locaties zoals Dubrovnik en Hvar. Aan het noordelijke eind van de lange kustlijn van Kroatië bevinden zich in Istrië de meest ontwikkelde kustplaatsen van het land, naast oude Venetiaanse steden zoals Poreč en Rovinj en de eigenzinnige haven van Pula: thuisbasis van enkele indrukwekkende Romeinse overblijfselen. De met eilanden bezaaide Kvarnergolf, direct ten zuiden van Istrië, staat onder het beheer van de stad Rijeka en is een hoekvormige havenstad met een bruisend cultureel leven.

  Voorbij de Kvarnergolf ligt Dalmatia, een dramatische met bergen omzoomde kuststrook met eilanden. De belangrijkste stad van het noorden van Dalmatia is Zadar, waarvan de drukke centrale steegjes vol zitten met middeleeuwse kerken. De tweede stad van Kroatië, Split, is de belangrijkste stad van het zuiden van Dalmatia, een levendige en drukke haven met een eeuwenoud centrum rond het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus.