Rijeka Cruise

Krk, the island of wine
Zagreb, past and future
The wonder of Plitvice Lakes

Find Mediterranean Cruises

Rijeka

A pearl in the Mediterranean

Kroatië is erg populair voor zomervakanties: de zee, kristalhelder in veel gebieden, biedt buitenplezier en ontspanning. Een MSC Cruise brengt u naar Rijeka.

Kroatië is erg populair voor zomervakanties: de zee, kristalhelder in veel gebieden, biedt buitenplezier en ontspanning. Een MSC Cruise brengt u naar Rijeka. Vanaf de kust met zijn grote haven, komt u in het historisch centrum van de stad en loopt u door de hoofdstraat, de Korzo, met zijn winkels, restaurants, oude gebouwen en de markt, met zijn kleurrijke fruit en groente kramen. Wanneer u omhoog gaat bereikt u Trsat Castle en het Sactuary met dezelfde naam: om hen te bereiken zult u eerst 561 treden moeten beklimmen!

U kunt Krk bereiken met een excursie. Het is het meest noordelijke eiland van de Middellandse Zee en het is verbonden met het vasteland door een brug: baaien, stranden en een grillige kustlijn worden gevolgd door de verschillende steden die uitkijken op de Adriatische Zee. Van deze dorpen, is Vrbnik het vermelden waard, een plaats die wereldwijd bekend staat om zijn wijn. Inderdaad, Vrbnička žlahtina, wordt geproduceerd in dit gebied, een witte en droge wijn van de inheemse žlahtina wijnstok, wat zich vertaald als ‘De edele wijn’.

U kunt Zagreb bereiken met een excursie. U zult niet worden teleurgesteld door de hoofdstad van Kroatië: het heeft twee zielen, de oude, dat doet denken aan het oude Midden-Europa, en het moderne, met bars, musea en een vurig aanbod van cultuur. De stad is verdeeld in twee zones die zijn verbonden door een kabelspoorweg. De bovenstad, gebouwd op een heuvel, is het oudste gedeelte van de stad, terwijl in de benedenstad de gebouwen uit de negentiende en de twintigste eeuw opvallen. Het Maksimir Park mag u niet missen: het is één van de oudste parken van Europa, met zijn Engelse tuinen, kunstmatige meren en paden om op te wandelen terwijl u geniet van het weelderige landschap. Tijdens een excursie ontdekt u het Nationaal park Plitvicemeren. Het merencomplex dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bestaat uit zestien meren en een onbepaald aantal watermassa’s in watervallen. Een uniek beeld dat u niet mag missen.  

Discover excursions in Rijeka

  Kroatië

  Natuur en glamour
  Natuur en glamour

  Een Middellandse Zee cruise naar Kroatië neemt u mee naar een land gezegend met een grote natuurlijke rijkdom, met bijna 2000 km aan rotsachtige, uitgeholde kustlijn en meer dan duizend eilanden, waarvan vele bedekt zijn met weelderige vegetatie.


  Een vakantie naar Kroatië biedt tevens veel stedelijke glamour met havens gevuld met jachten en vele cocktailbars - vooral op de hippe locaties zoals Dubrovnik en Hvar. Aan het noordelijke eind van de lange kustlijn van Kroatië bevinden zich in Istrië de meest ontwikkelde kustplaatsen van het land, naast oude Venetiaanse steden zoals Poreč en Rovinj en de eigenzinnige haven van Pula: thuisbasis van enkele indrukwekkende Romeinse overblijfselen. De met eilanden bezaaide Kvarnergolf, direct ten zuiden van Istrië, staat onder het beheer van de stad Rijeka en is een hoekvormige havenstad met een bruisend cultureel leven.

  Voorbij de Kvarnergolf ligt Dalmatia, een dramatische met bergen omzoomde kuststrook met eilanden. De belangrijkste stad van het noorden van Dalmatia is Zadar, waarvan de drukke centrale steegjes vol zitten met middeleeuwse kerken. De tweede stad van Kroatië, Split, is de belangrijkste stad van het zuiden van Dalmatia, een levendige en drukke haven met een eeuwenoud centrum rond het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus.