Genua

Het Acquario van Genua
Een charmant oud dorpje
Een eclectische en levendige haven

Vind mediterrane cruises

Genua

Een mengelmoes van culturen en geuren

Genua is geweldig eclectisch, levendig en vol met rauwe stijlen. Het is een geweldige cruise-excursie.

“La Superba” (de uitstekende), zoals de stad bekendstond op het hoogtepunt van haar mediterrane macht, beschikt inderdaad over meer pit en mysterie dan alle omliggende kustresorts samen.

Tijdens uw verblijf in Genua kunt u het oude centrum verkennen: een dichte en fascinerende wirwar van middeleeuwse steegjes, thuisbasis van grote palazzi gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw door rijke handelsfamilies van Genua en nu omgetoverd tot musea en kunstgalerijen. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan de Cattedrale di San Lorenzo, de Palazzo Ducale en de paleizen uit de Renaissance op de Via Garibaldi. U vindt er de beste kunstcollecties van Genua, evenals meubels en decorstukken uit de hoogtijdagen van de stad toen haar schepen naar alle uithoeken van de Middellandse Zee voeren.

De Acquario di Genova, de trots van de stad, bevindt zich als een reusachtig schip aan de waterkant, met zeventig tanks gevuld met zeedieren uit de belangrijkste leefgebieden in de wereld, waaronder 's werelds grootste reconstructie van een koraalrif. Het is een zeer groot aquarium - het op een na grootste in Europa wat betreft capaciteit - en het beschikt over een modieus milieubewuste inslag en biedt uitstekende achtergrondinformatie in het Italiaans en het Engels.

Op slechts 35 km ten zuiden van Genua ligt het prachtige Portofino verscholen in een beschermde inham omgeven door weelderige hellingen begroeid met cipres- en olijfbomen. Het is een luxe resort dat al jaren rijke bankiers, beroemdheden en hun aanhang aantrekt, zoals blijkt uit de vloten van gigantische jachten die er voor anker liggen. Het is een kleine, maar aantrekkelijke en soms te drukke plek, met tal van luxe winkels, bars en restaurants die er bijna niet in passen.

Must sees in Genua

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Genua

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Ponte dei Mille/Andrea Doria

  De haven bereiken per

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.