Cagliari

Mooie promenades
Een schat aan Romeinse overblijfselen
De oude wijk Castello

Vind mediterrane cruises

Cagliari

De kenmerkende heuvels van het oude dorp

Vanaf een MSC schip op de Middellandse Zee is het uitzicht op Cagliari, de hoofdstad en de belangrijkste haven van Sardinië, adembenemend. Gekenmerkt door de historische kern binnen een beschermende ring van Pisaanse vestingwerken, wordt Cagliari's uitzicht versierd met de kalme lagunes in het oosten en westen van de stad, een habitat voor kraanvogels, aalscholvers en flamingo's.

Tijdens uw excursie naar het centrum van Cagliari zijn de promenades langs de Via Manno de mooiste die u in Sardinië tegen zult komen. Ze dalen af naar de drukkere Piazza Yenne en Largo Carlo Felice, waar de meeste winkels, restaurants, banken en hotels zijn gevestigd. Verder vindt u beneden in Cagliari in de portieken van Via Roma aan de havenkant nog meer winkels en bars.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cagliari zijn het archeologisch museum met een indrukwekkende collectie Nuragische standbeelden, de stadsmuren met de twee Pisaanse torens die uitkijken over de Middellandse Zee, de haven en de kathedraal, allemaal binnen loopafstand van elkaar. Er zijn hier en daar ook Romeinse overblijfselen te vinden, waaronder een indrukwekkend amfitheater. Bovendien kunt u er excursies maken naar Nora, de meest complete antieke plek op Sardinië, en de eilanden Sant’Antioco en San Pietro.

Bijna alle bezienswaardigheden die u kunt bezoeken in Cagliari zijn te vinden in de oude Castellowijk op de heuvel met uitzicht op de haven. De meest sfeervolle toegang tot deze plek is via het monumentale Bastione San Remy op de Piazza Costituzione, waar de negentiende-eeuwse imperialistische sfeer wordt gecombineerd met graffiti en onkruid dat uit de muren groeit. Het is de moeite waard om de vele trappen te beklimmen om de mooiste uitzichten van Cagliari over de haven en de lagunes te bewonderen.

Must sees in Cagliari

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Cagliari

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Check point: Via Sant'Agostino

  De haven bereiken per

  • Auto

   Volg de SS.131 tussen Sassari en Cagliari. Als u bij de afslag Cagliari bent kunt u de borden volgen naar "Cagliari Port'' (centre).

   Auto

   Parkeerinformatie

   CAGLIARI CRUISE PORT Srl
   Port of Cagliari - Molo Rinascita
    
   Tel. +39 070 66 03 23
    
   • MSC Parking is online te boeken tot 4 dagen voor uw vertrek. Boekingen na de deadline kunnen direct via MSC Parking geboekt worden en wanneer u gebruik wilt maken van de gereduceerde tarieven zal u uw cruise reisdocumenten moeten laten zien.
   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   park_and_cruise_logo

   VERVOER DAGEN PRIJZEN
   Auto/Suv/Mobiele Camper/Camper 8 € 70
  • Trein

   De haven van Cagliari is goed bereikbaar per trein of bus vanaf andere haven en vliegvelden. Als u vanaf Olbia of Porto Torres reist kunt u Cagliari per bus of trein bereiken. Vanaf Arbatax of Alghero kunt u alleen gebruik maken van de bus. De bussen stoppen in ''Piazza Matteotti''', dit is nog een klein stukje lopen naar de ingang van de haven.
   Trein
  • Vliegtuig

   Cagliari Elmas is het belangrijkste vliegveld van Sardinië, met regelmatige vluchten naar en vanaf de grootste Italiaanse steden, in het bijzonder Rome en Milaan. Het vliegveld ligt ongeveer op 8 kilometer afstand van de haven en ongeveer 15 minuten per taxi. Er is ook een service beschikbaar van ARST, deze bussen vertrekken elk half uur. De bus stopt in ''Piazza Matteori'' wat een klein stukje lopen is naar de haven.
   Vliegtuig

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.