Santorini

Een echt natuurlijk wonder
Het Archeologisch Museum van Firá
Zwarte stroken vulkanisch zand

Vind Middellandse Zee cruises

Santorini

Op een betoverende zee

U kunt niet zeggen dat u in Griekenland op vakantie bent geweest zonder het natuurlijke wonder van Santorini te hebben gezien. Terwijl ons MSC cruiseschip de grote caldera van Santorini (Thíra) in vaart, lijkt het land eromheen te verschijnen.
 
Hoekige, steile kliffen hangen honderden meters boven de azuurblauwe zee en niets groeit of graast om het ontzagwekkende uitzicht te verzachten. De enige kleuren zijn de roodbruine, zwarte en grijze lagen puimsteen aan de rotswand van het grootste eiland van de mini-archipel.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de perfecte kans om Firá (ook bekend als Hóra) te bezoeken dat zich gevaarlijk vastklampt op de rand van de enorme caldera. Hoewel de restaurants in Firá vooral gericht zijn op toeristen, kan het eten er erg lekker zijn. Na een spectaculaire, twee uur durende wandeling langs de rand van de caldera bereikt u het dorp Imerovígli en verder naar het noorden Firostefáni, allebei met even prachtige uitzichten.

De enige alternatieve bestemming is Karterádhos, een klein dorpje op twintig minuten lopen ten zuidoosten van Firá. MSC Middellandse Zeecruises bieden ook excursies naar de stranden van Santorini aan de oostkust van het eiland, die bestaan uit lange stroken vulkanisch zand dat gloeiend heet wordt in de middagzon.

Sporen van de Minoïsche kolonie die hier ooit floreerde zijn ontdekt in de gebieden op de oude locatie van de Minoïsche Thira bij Akrotíri, op het zuidwestelijke puntje van het eiland; de plek werd vanaf de late neolithische periode tot en met de zeventiende eeuw voor Christus bewoond. Het archeologische museum van Firá, nabij de kabelbaan in het noorden van de stad heeft een mooie collectie, waaronder een collectie van opgravingen uit het oude Thira.

Must sees in Santorini

Ontdek onze excursies

3 resultaten gevonden

 • BEST OF SANTORINI approx. 7.5 hours

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS

  JTR05

  Exciting, exclusive, edifying: three attributes that not only aptly describe this tour, but also the Greek island of Santorini itself, which was created when the crater left by a huge volcanic eruption collapsed, leaving only the rim, a so-called caldera. After a short boat ride to Athinios port, you will continue by coach to explore the island’s history, capital and dramatic landscape. First up is ancient Akrotiri, a town that flourished during the Minoan Bronze Age, but then fell victim to a major volcanic outbreak that covered it ash in the middle of the 2nd millennium B.C.. Since excavation work began in 1967, many extremely well preserved artefacts have been uncovered, including frescoes and even some three-storey buildings. You will have about 1.5 hours to enjoy this prehistoric site before you move on to Fira, Santorini’s capital, for more free time to spend as you please. The pretty lanes are fun to walk down, the cafés great for a pit-stop and the views of the Kamenis, twin volcanic islets in the bay, spectacular. Last up is Oia, a blue-and-white village in Cycladic style perched on the very edge of the caldera. After a guided walk through its pretty cobbled streets, a stop at a local winery will give you a chance to sample some local treats and take part in a wine-tasting session before a minivan takes you to Athionios port where a motorboat awaits to take you back to the ship. Please note: as this tour involves getting on and off a tender (boat) plus some walking on cobbled streets with steps, it is unsuitable for guests with mobility problems or using a wheelchair. Guests aboard MSC Lirica and Opera will not stop in Fira; for these two vessels, the tour will last approx. 5.5 hours. There may be some queues at the parking area to take the small vans to the port and to embark on the motorboat back to the ship.
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   7:30 u

  • Volwassenen92,-Prijs per persoon

  • Kinderen65,-Prijs per persoon

 • DE ARCHEOLOGISCHE SITE VAN AKROTIRI (3,5 UUR)
       

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS

  JTR04

  Het mooie Griekse eiland Santorini, een populaire toeristenbestemming omwille van zijn prachtige stranden, ontspannen sfeer en mooie weer, is ook bekend om de antieke stad Akrotiri, gelegen aan het zuidelijke uiteinde van het eiland en de bestemming van deze excursie van een halve dag. Een tender brengt u snel van het schip naar de haven van Athinios waarvandaan een busrit van ongeveer 20 minuten naar het oude Akrotiri vertrekt. De stad, ooit een bloeiende nederzetting tijdens de Minoïsche bronstijd, werd in het midden van het tweede millennium v.C. bedolven door een reusachtige vulkaanuitbarsting. De laag lava en as die op de nederzetting neerkwam, hielp de site te bewaren, met authentieke fresco's, aardewerk, meubilair, een geavanceerd afvoersysteem en zelfs enkele gebouwen met drie verdiepingen die allemaal werden blootgelegd sinds de opgravingen in 1967 van start gingen. We blijven 1,5 uur in deze Minoïsche nederzetting. U heeft dus ruimschoots de tijd om rond te kijken en de bijzondere sfeer van deze prehistorische plek op te snuiven. Na het bezoek volgt wat vrije tijd in het nabijgelegen moderne dorp Akrotiri, waarna de rit verdergaat naar het dorp Fira. Hier vertelt uw gids hoe u met de kabelbaan terugkeert naar de haven om de tender terug naar het schip te nemen.Opmerking: Er kunnen lange wachtrijen staan om de kabelbaan of de tender te nemen. Bij deze excursie moet u in- en uitstappen op de tender en wandelen over kasseistraten met trappen. Dit uitstapje is dus niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3:30 u

  • Volwassenen62,-Prijs per persoon

  • Kinderen45,-Prijs per persoon

 • OIA DORP (4 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS

  JTR01

  Per tender naar Athinios waar u per bus naar Oia gaat. Bezoek Oia, een typisch Grieks dorpje met nauwe straatjes en witte kerken met blauwe koepels. Dit dorp is vooral bekend omwille van zijn ligging en heeft een adembenemend uitzicht over de Golf van Santorini. We bezoeken een lokale wijnmakerij waar alle deelnemers een snack krijgen aangeboden en wijn kunnen proeven. De excursie eindigt in Fira waar u de rest van uw tijd kan doorbrengen. Informatie hoe u de Metropoliskerk kan bekijken en vervolgens verder naar de kabelbaan om de pier te bereiken en van daaruit wordt u per tender weer terug gebracht naar het schip.Opmerking: Er kunnen lange wachtrijen zijn aan de kabelbaan of bij de tenders. Wandelingen op oneffen ondergrond; niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel.
  • Snack inbegrepen

  • Populaire excursie

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4 u

  • Volwassenen65,-Prijs per persoon

  • Kinderen49,-Prijs per persoon

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Griekenland

Onder de beschermende vleugels van de goden
Onder de beschermende vleugels van de goden

Het zou jaren duren voordat u alle 227 bewoonde Griekse eilanden die verspreid liggen in de Middellandse Zee volledig hebt verkend.
Het kabbelende water tegen de rotskust met geheime baaien en zandstranden is het ingrediënt van een dromerige reisposter, de definitie van een geprezen Griekse zomer met zon, zee en zand.

Voor degenen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in cultuur, zullen de Griekse eilanden niet teleurstellen. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten en bijna elke stad of elk dorp heeft een link naar het verleden: of het nu een delicaat afbrokkelende tempel gewijd aan Aphrodite is, een afschrikwekkend Venetiaans fort of een stoffig Byzantijns klooster versierd met prachtige fresco's.
Maar een culturele ontdekkingsreis op de Griekse eilanden zal nooit te overweldigend zijn. De hedonistische geneugten van loomheid en warmte - zwemmen in zwoele zeeën in de schemering, praten en drinken onder de sterren - zijn net zo aantrekkelijk.
Het uitgestrekte, geglobaliseerde Athene is een verplichte, bijna onvermijdelijke kennismaking met Griekenland: naast de fenomenale Akropolis biedt het een grootstedelijke reeks van culturele bezigheden van musea tot concerten, goed gevulde winkels, gastronomische restaurants en opwindende clubs.