Piraeus-Athene

De haven van Athene sinds de klassieke oudheid
Het geweldige Nationaal Archeologisch Museum
De dramatisch ruïnes van het Parthenon op de Akropolis

Vind Middellandse Zee cruises

Piraeus/Athene

Getuigenis van een eeuwenoude beschaving

Piraeus is de aanleghaven tijdens een MSC cruise naar het Middellandse Zeegebied. Het is sinds de klassieke oudheid al de haven van Athene geweest, toen de zogenaamde Lange Muren, waarvan de overblijfselen nog steeds te zien zijn, werden gebouwd om het te verbinden met de stad.
 
Vandaag de dag is het op zichzelf al een heuse metropool. De veerboten van het eiland die vanaf de haven vertrekken waar uw MSC cruiseschip op uw terugkeer wacht, zijn de grootste reden waarom de meeste mensen hier komen; als u hier wat tijd doorbrengt vindt u de echte bezienswaardigheden van het plaatsje echter rond de kleine boothavens Zéa Marina en Mikrolímano, aan de overkant van het kleine schiereiland.

Hier bruisen de luxe villawijken met aantrekkelijke cafés, bars en restaurants aan het water die de beste zeegerechten van de stad aanbieden. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zeecruise biedt u de kans om ook een bezoek te brengen aan Athene. De overblijfselen van de oude klassieke Griekse stad, op beroemde wijze vertegenwoordigd door het Parthenon en andere overblijfselen die de Akropolis overtreffen, zijn een onvermijdelijke focus, evenals het prachtige Nationaal Archeologisch Museum.

De rots van Akropolis, bekroond met de dramatische ruïnes van het Parthenon, domineert bijna ieder uitzicht op Athene. Het wordt omringd door voetgangersstraten en kan vanuit iedere hoek worden bewonderd. Wanneer u via het monumentale dubbele poortgebouw, de Propyleeën, binnentreedt, ziet u de kleine elegante tempel van Athena Nike op een steil plateau aan de rechterkant dat uitzicht biedt op Pireás en de Saronische Golf.

Het Parthenon is echter het hoogtepunt, het eerste en grootste project van het Atheense Gouden Tijdperk van Perikles. Oorspronkelijk waren de kolommen met felle kleuren beschilderd en was het gebouw versierd met het mooiste beeldhouwwerk van de klassieke oudheid, ook rijkelijk gekleurd. Ten noorden van het Parthenon staat het Erechtheion en de opvallende zuilengang van de Kariatiden, waarvan de zuilen de tunieken van zes lange maagden vormen.

Must sees in Piraeus

Ontdek onze excursies

10 resultaten gevonden

 • ATHENS & ACROPOLIS (5 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Populaire excursie

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   5 u

  • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

  PIR04

  Ga naar Athene voor een uitgebreide bezienswaardigheden tour langs de belangrijkste straten en pleinen van een stad vol klassieke geschiedenis. Niet alleen wordt Athene op grote schaal beschouwd als de bakermat van de westerse beschaving en de geboorteplaats van de moderne democratie, het heeft ook een overvloed aan visuele hoogstandjes die u zeker niet wilt missen. Na de rondleiding door de stad zal u de weg nemen naar het symbool van Athene: de imposante Akropolis. Een plateau dat uitkijkt over de stad op een hoogte van 150 meter. Tussen de verschillende andere voorbeelden van de klassieke Griekse architectuur is deze plaats de thuisbasis van de wereldberoemde Parthenon, een enorme tempel gewijd aan de oude Griekse godin, Athena, en een van 's werelds grootste culturele monumenten. Een korte stop wordt gemaakt om te winkelen voor souvenirs voordat de excursie wordt afgesloten met de terugkeer naar het schip.Opmerking: Deze excursie bevat een lange, soms moeilijke wandeling op oneffen terrein en is daarom niet aanbevolen voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.
 • Augmented Reality Acropolis Visit &
  Acropolis Museum

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   7 u

  • Vanafprijs volwassenen92Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen65Prijs per persoon

  PIR23

  Augmented Reality Acropolis Visit & Acropolis Museum
 • EEN REIS NAAR HET OUDE GRIEKENLAND (5,5
  UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Populaire excursie

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   5:30 u

  • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

  PIR09

  U ontmoet uw gids bij de haven. We gaan per bus een reis maken naar het oude Griekenland. Nadat we het centrum van Athene bereikt hebben, komen we aan bij de bekende Acropolis die 150 meter boven de stad uitsteekt; de Acropolis, de heilige rots, is al duizenden jaren het symbool van Athene. Deze excursie geeft u de kans om de meesterwerken van de gouden tijd van Griekenland te bewonderen. Een pad met zon 150 treden brengt u naar de top van de heuvel waar u het Erectheum kunt zien en de tempel van de Wingless Victory en het symbool van Griekenland: het Parthenon. De tempel, gewijd aan de patroongodin van Athene, Athena, is de grootste en de meest impressionante tempel van Griekenland. Uw excursie gaat verder door naar beneden waar we wandelen op een voetgangersgebied van de Acropolis om het recent geopende nieuwe Acropolis Museum te bezoeken. U zal gedurende uw anderhalf uur bezoek versteld staan van het nieuwe moderne museumgebouw die standbeelden, sculpturen en marmer van Partenon bezit. Er is een korte stop voorzien om souvenirs te kopen, voordat we terugkeren naar het schip. Opmerking: Deze excursie bevat lange en soms moeilijke wandelingen op oneffen terrein en is daarom niet aanbevolen voor gasten die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel. Deze excursie is niet beschikbaar op maandagen.
 • PLAKA, ACROPOLIS & ARCHEOLOGISCH
  MUSEUM (6 UUR)     

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

    Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk

   • Duur
    6 u

   • Vanafprijs volwassenen79Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

   PIR02

   De haven van Piraeus, op een steenworp afstand van Athene, is het perfecte vertrekpunt voor een bezoekje aan de Griekse hoofdstad en, natuurlijk, de wereldberoemde Acropolis, een antieke citadel bovenop een rots die 150 meter boven de stad in het bekken van Attica uitsteekt. Op deze UNESCO Werelderfgoedsite vindt u niet alleen de archeologische resten van verscheidene antieke gebouwen, maar ook het prachtige Parthenon, het symbool van Athene. De Parthenontempel, die werd gebouwd tussen 447 en 432 v.C., was oorspronkelijk gewijd aan de Griekse godin Athena, werd in de 5e eeuw n.C. omgevormd tot een christelijke kerk ter ere van de Maagd Maria en ten slotte veranderd in een moskee waarvoor in de 15e eeuw een minaret aan het complex werd toegevoegd. Vandaag wordt het Parthenon algemeen beschouwd als een blijvend symbool van het antieke Griekenland en de geboorteplaats van de moderne democratie. Om uw voeten te sparen, bekijkt u de bezienswaardigheden van deze historische stad vanuit het comfort van een moderne bus. U heeft ook tijd om het verbluffende Nationaal Archeologisch Museum te bezoeken een weergaloos archief van zeldzame voorwerpen en het tot in de puntjes restaureerde oude deel van Athene, de zogenaamde Plakawijk. De mooie, oude neoclassicistische gebouwen, smalle straten en archeologische overblijfselen die de wijk kenmerken, geven deze plek een onweerstaanbare ouderwetse charme. Uw excursie eindigt met uw terugkeer naar Piraeus en het schip.Opmerking: Deze excursie bevat een lange, soms moeilijke wandeling op oneffen terrein en is daarom niet aanbevolen voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.
  • BREATHTAKING VIEWS OF ATHENS AND PLAKA

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Beperkt aantal plaatsen

   • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

    Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen42Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   PIR16

   Spend a few hours on dry land to experience Athens from two very different perspectives: from the lofty heights of Mount Lycabettus, the tallest peak in the vicinity, and then at ground level in the city’s sprawling historical quarter, the so-called Plaka District. Your Athenian adventure begins with a round-up of the city’s main sights by coach, after which you will head out to the foothills of Mount Lycabettus. The Lycabettus Funicular Railway will then be responsible for aiding your ascent up the mountain – a spine-tingling experience in itself. At the top, you will be rewarded with spectacular, 360° views of Athens and the surrounding area. Some free time for you to take photos and enjoy the unique mountain atmosphere is then scheduled before you head back to the city and the Plaka historical quarter. This fully pedestrianized part of town is characterised by a maze of narrow lanes, stunningly beautiful Neoclassical architecture and close proximity to the Acropolis, for which reason it is also called “The Neighbourhood of the Gods”. You will have plenty of time to spend enjoying these exceptional surroundings at your own pace before your journey begins back to Piraeus and your ship. Please note: depending on where the coach stops, there will be a total of 157/167 steps to negotiate on a terrain that is sometimes flat and sometimes with steps. The total duration of the climbing to the hill is 10/15 minutes. This tour is not suitable for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
  • KANAAL VAN CORINTHIË PER BOOT (5,5
   UUR)     

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Snack inbegrepen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    5:30 u

   • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

   PIR03

   U verlaat de haven en rijdt naar het Kanaal van Corinthië. Onderweg is er een korte stop waar u waarschijnlijk een schip de 6 km lange overtocht ziet maken. Dan brengt een zeilboot u tot middenin het Kanaal. Er wordt tijdens de zeiltocht een kleine snack voorzien.Opmerking: Deze excursie is  niet beschikbaar voor passagiers aan boord van de MSC Lirica. Deze excursie gaat niet door op 01.05.2014 (MSC Fantasia).
  • PANORAMIC TOUR OF ATHENS approx. 3.5
   hours

   PANORAMISCHE RONDRIT
   • Winkelen

   • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

   • Populaire excursie

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    3:30 u

   • Vanafprijs volwassenen42Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

   PIR08

   This excursion is ideal for those unable to climb the steps to the Acropolis but who wish to gain an overall impression of Greece’s capital city. We will meet our guide at the port and board the bus for an excursion that covers the key attractions. As we drive from Piraeus to Athens, our guide will point out the main ancient and modern sites including Hadrian’s arch, the statue of Lord Byron, the Temple of Olympian Zeus, Constitution Square and the Tomb of the Unknown Soldier. Our tour will continue past the National Gardens, the Panathinion Stadium, the Academy, the University and the National Library. You will be able to see the Acropolis from a distance and we will break to take photographs before proceeding to Plaka. You will have some time for free exploration or for shopping; your guide will help you finding the perfect souvenir to bring home. Please note: exterior visits only of the sites. A helper to get on/off the coach must accompany wheelchair guests. Wheelchairs must be foldable, as the coach has no ramps or lifts. Once onboard, please contact Excursions Desk staff promptly so they can help make arrangements.
  • Minivan with guide for 3 to 6 pax

   SPECIALE EXCURSIE
   • Excursie zonder gids

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen659Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen659Prijs per persoon

   PIR34PV

   Minivan with guide for 3 to 6 pax
  • Taxi with guide

   SPECIALE EXCURSIE
   • Excursie zonder gids

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen569Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen569Prijs per persoon

   PIR33PV

   Taxi with guide
  • Beach Experience in Yabanaki &
   Athens Panoramic

   ZEE & ZON
   • Excursie zonder gids

   • Mogelijkheid tot zwemmen

   • Beperkt aantal plaatsen

   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk

   • Duur
    6 u

   • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

   PIR25

   Beach Experience in Yabanaki & Athens Panoramic

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Griekenland

  Onder de beschermende vleugels van de goden
  Onder de beschermende vleugels van de goden

  Het zou jaren duren voordat u alle 227 bewoonde Griekse eilanden die verspreid liggen in de Middellandse Zee volledig hebt verkend.
  Het kabbelende water tegen de rotskust met geheime baaien en zandstranden is het ingrediënt van een dromerige reisposter, de definitie van een geprezen Griekse zomer met zon, zee en zand.

  Voor degenen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in cultuur, zullen de Griekse eilanden niet teleurstellen. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten en bijna elke stad of elk dorp heeft een link naar het verleden: of het nu een delicaat afbrokkelende tempel gewijd aan Aphrodite is, een afschrikwekkend Venetiaans fort of een stoffig Byzantijns klooster versierd met prachtige fresco's.
  Maar een culturele ontdekkingsreis op de Griekse eilanden zal nooit te overweldigend zijn. De hedonistische geneugten van loomheid en warmte - zwemmen in zwoele zeeën in de schemering, praten en drinken onder de sterren - zijn net zo aantrekkelijk.
  Het uitgestrekte, geglobaliseerde Athene is een verplichte, bijna onvermijdelijke kennismaking met Griekenland: naast de fenomenale Akropolis biedt het een grootstedelijke reeks van culturele bezigheden van musea tot concerten, goed gevulde winkels, gastronomische restaurants en opwindende clubs.