Mykonos

De kerk van Paraportianí
Het museum voor Volkenkunde
De beroemde witte windmolens

Vind Middellandse Zee cruises

Mykonos

Wit en blauw, de kleuren van het eiland

Tijdens een MSC cruise naar de Middellandse Zee is Mykonos het ultieme beeld van de Cycladen. In de zomer gaan de meeste mensen overdag naar het strand, dus vroeg in de ochtend of laat in de middag zijn de beste tijden om rond te struinen door het doolhof van smalle straten.
 
De doolhofachtige indeling was ooit bedoeld om piraten te verwarren die Mykonos plaagden in de achttiende en vroege negentiende eeuw en het heeft tot op de dag van vandaag nog hetzelfde effect op bezoekers. Wanneer u van boord gaat van uw MSC cruise is het verdwalen in de wirwar van straten en steegjes een attractie op zich.

Vanuit uw cruiseschip passeert u het archeologische museum onderweg naar de binnenstad, dat speciaal in 1905 werd gebouwd om artefacten uit de begraafplaatsen op het eiland Rínia, tegenover Delos tentoon te stellen. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om de musea en herenhuizen van Mykonos te ontdekken. Lena's Huis is een volledig gerestaureerd en gemeubileerd koopmanshuis uit het begin van de twintigste eeuw.

Het Museum voor Volkenkunde dat zich bevindt in een achttiende-eeuws landhuis biedt een enorme collectie brocante, waaronder een kelder gewijd aan het maritieme verleden van Mykonos. Het museum deelt de kaap met de oudste en bekendste stad van Mykonos, Paraportianí, een fascinerende asymmetrische verzameling van vier kapellen samengevoegd tot één. Voorbij de kerk leidt de kustlijn tot het gebied dat bekendstaat als Klein Venetië vanwege de hoge, overwelfde Venetiaanse huizen die aan de zuidwestelijke zijde reiken tot de waterkant.

Samen met de wijk Alefkándhra is dit een dichtbevolkt gebied vol met kunstgaleries, trendy bars, winkels en clubs. Voorbij Klein Venetië kijken de bekende windmolens over het gebied, gerestaureerd en rijp voor fotomomenten.

Must sees in Mykonos

Ontdek onze excursies

2 resultaten gevonden

 • A NIGHT OUT IN MYKONOS

  SPECIALE EXCURSIE
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen69Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  MYK08

  Fabulous beaches, a windmill-dotted landscape, friendly locals and a particularly lively night-time clubbing scene have all gone to make Mykonos the popular holiday destination it is today. This tour will see you leave the ship for an evening of Greek hospitality, starting with a light dinner in a restaurant. In addition to delicious local specialities and wine, you will also get to enjoy a folkloric show while at the tavern. You can even join in yourself and shake a leg or, if you prefer, simply clap in time with the music. After dinner, your guide will take you around the narrow lanes of Mykonos town, full of whitewashed houses and enclosed gardens. At the end of your guided stroll, you can either return to the ship straight away or spend more time in “Chora”, as locals call the town, until you feel ready to call it a night and make your own way back. Please note: the price of the tour includes water and 1 glass of wine during light dinner; no dessert included. As the tour involves a longer period of walking, it is unsuitable for guests with mobility problems or using a wheelchair.
 • ONTDEK DE MAGIE VAN MYKONOS TE VOET -
  approx. 2 hours

  STADSRONDLEIDING
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   2 u

  • Vanafprijs volwassenen42Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

  MYK06

  Als een van de Cycladen is Mykonos al sinds de jaren 1950 een populaire touristische bestemming. De reizigers kunnen er dan ook genieten van de traditionele Griekse gastvrijheid plus een bruisend nachtleven tegen een achtergrond van verbluffende stranden, witgekalkte huizen en een schilderachtig binnenland. Wat dit eiland precies zo aantrekkelijk maakt, wordt onthuld tijdens deze ontspannen wandeling waarin de vergeten hoekjes, de verborgen parels, de smalle kronkelende straatjes en verborgen ommuurde tuinen aan bod komen. En maakt u zich geen zorgen als de indeling van Mykonos-stad u verwarrend lijkt, want dat is ze ook. De stad werd speciaal zo gebouwd om aanvallen van piraten af te wenden en brengt vandaag nog steeds iedereen behalve de plaatselijke bevolking in de war. Een handelsmerk van dit eiland zijn de vele windmolens die herinneren aan lang vervlogen tijden toen ze de tarwe maalden waarmee de bewoners het brood maakten om het eiland te voeden. Deze stevige monumenten, die plomp, rond en trots de beukende wind trotseren, zijn prachtig om te fotograferen. Uw verkenning van Mykonos eindigt met de ervaringen van Griekse hapjes en een glas Ouzo. Opgelet: deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Griekenland

Onder de beschermende vleugels van de goden
Onder de beschermende vleugels van de goden

Het zou jaren duren voordat u alle 227 bewoonde Griekse eilanden die verspreid liggen in de Middellandse Zee volledig hebt verkend.
Het kabbelende water tegen de rotskust met geheime baaien en zandstranden is het ingrediënt van een dromerige reisposter, de definitie van een geprezen Griekse zomer met zon, zee en zand.

Voor degenen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in cultuur, zullen de Griekse eilanden niet teleurstellen. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten en bijna elke stad of elk dorp heeft een link naar het verleden: of het nu een delicaat afbrokkelende tempel gewijd aan Aphrodite is, een afschrikwekkend Venetiaans fort of een stoffig Byzantijns klooster versierd met prachtige fresco's.
Maar een culturele ontdekkingsreis op de Griekse eilanden zal nooit te overweldigend zijn. De hedonistische geneugten van loomheid en warmte - zwemmen in zwoele zeeën in de schemering, praten en drinken onder de sterren - zijn net zo aantrekkelijk.
Het uitgestrekte, geglobaliseerde Athene is een verplichte, bijna onvermijdelijke kennismaking met Griekenland: naast de fenomenale Akropolis biedt het een grootstedelijke reeks van culturele bezigheden van musea tot concerten, goed gevulde winkels, gastronomische restaurants en opwindende clubs.