Mykonos

De kerk van Paraportianí
Het museum voor Volkenkunde
De beroemde witte windmolens

Vind Middellandse Zee cruises

Mykonos

Wit en blauw, de kleuren van het eiland

Tijdens een MSC cruise naar de Middellandse Zee is Mykonos het ultieme beeld van de Cycladen. In de zomer gaan de meeste mensen overdag naar het strand, dus vroeg in de ochtend of laat in de middag zijn de beste tijden om rond te struinen door het doolhof van smalle straten.
 
De doolhofachtige indeling was ooit bedoeld om piraten te verwarren die Mykonos plaagden in de achttiende en vroege negentiende eeuw en het heeft tot op de dag van vandaag nog hetzelfde effect op bezoekers. Wanneer u van boord gaat van uw MSC cruise is het verdwalen in de wirwar van straten en steegjes een attractie op zich.

Vanuit uw cruiseschip passeert u het archeologische museum onderweg naar de binnenstad, dat speciaal in 1905 werd gebouwd om artefacten uit de begraafplaatsen op het eiland Rínia, tegenover Delos tentoon te stellen. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om de musea en herenhuizen van Mykonos te ontdekken. Lena's Huis is een volledig gerestaureerd en gemeubileerd koopmanshuis uit het begin van de twintigste eeuw.

Het Museum voor Volkenkunde dat zich bevindt in een achttiende-eeuws landhuis biedt een enorme collectie brocante, waaronder een kelder gewijd aan het maritieme verleden van Mykonos. Het museum deelt de kaap met de oudste en bekendste stad van Mykonos, Paraportianí, een fascinerende asymmetrische verzameling van vier kapellen samengevoegd tot één. Voorbij de kerk leidt de kustlijn tot het gebied dat bekendstaat als Klein Venetië vanwege de hoge, overwelfde Venetiaanse huizen die aan de zuidwestelijke zijde reiken tot de waterkant.

Samen met de wijk Alefkándhra is dit een dichtbevolkt gebied vol met kunstgaleries, trendy bars, winkels en clubs. Voorbij Klein Venetië kijken de bekende windmolens over het gebied, gerestaureerd en rijp voor fotomomenten.

Must sees in Mykonos

Ontdek onze excursies

5 resultaten gevonden

 • MYTHICAL, MAGICAL, MAGNIFICENT: THE
  ISLAND OF DELOS (approx. 3.5 hours)

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3:30 u

  • Volwassenen59Prijs per persoon

  • Kinderen42Prijs per persoon

  MYK04

  Situated in the middle of the Cyclades Group lies Delos, the "Island of Light”, and the destination of this enjoyable tour. After a short boat trip, your exploration of Delos' historical remains and rich mythology can begin. Legend has it that Zeus took a shine to the beautiful Leto, in the course of which affair she fell pregnant. But this drew the ire of Zeus's wife, Hera, who promptly forbade Mother Earth to give Leto refuge. Just when all hope seemed to be lost, a serendipitous island - Delos - rose out of the sea, giving Leto a safe haven to deliver twins: Artemis and Apollo. Popular as a pilgrimage site among ancient Grecians, Delos became one of the wealthiest shrines of antiquity. Among the remains of this era is the Avenue of Lions, so named for a row of originally 7th-century Naxian-marble lions that seem to guard the spot where Leto is said to have given birth. You can then crown your exceptional experience by taking the path up to Mount Cynthos, from whose peak Zeus is said to have watched the birth of his twins. Don't let the uphill hike deter you, for the mind-blowing view from the peak is worth every step. Round out your visit by exploring some of the numerous other monuments at the site before beginning your return journey to your ship. Please note: this tour is not recommended for guests with walking difficulties or using a wheelchair.
 • Car with guide

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Volwassenen499Prijs per persoon

  • Kinderen499Prijs per persoon

  MYK33PV

  Car with guide
 • Minivan with guide for 3 to 6 pax

  SPECIALE EXCURSIE
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4 u

  • Volwassenen629Prijs per persoon

  • Kinderen629Prijs per persoon

  MYK34PV

  Minivan with guide for 3 to 6 pax
 • MYKONOS ONTDEKKEN (4 UUR)

  STADSRONDLEIDING
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3:30 u

  • Volwassenen52Prijs per persoon

  • Kinderen39Prijs per persoon

  MYK05

  Ga op onderzoek uit en ontdek de vele verschillende facetten van het eiland Mykonos, het St. Tropez van Griekenland . Hoeveel het eiland veel te bieden heeft, is aan u om te ontdekken! De tour begint met een rit naar het zogenaamde Panorama uitkijkpunt. Een fotostop geeft je een kans om vast te leggen hoe betoverend het uitzicht op Mykonos stad en de oude haven is. Een mooie route u neemt u mee door de pittoreske dorpjes van Agios Ioannis en Kalafatis, evenals langs het kosmopolitische strand van Ornos. Een stop zal worden gemaakt in het hart van Mykonos , de op een na grootste nederzetting van het eiland, het dorp Ano Mera. In Ano Mera kunt u het klooster en de kerk van Panagia Tourliani bezoeken. Waarschijnlijk gesticht in de 16e eeuw en daarna gerenoveerd in 1767. Het klooster is een belangrijke trekpleister voor reizigers die een bezoek brengen aan het gebied. Een royale portie van warme Griekse gastvrijheid wacht op u in het dorp taverna, waardoor u een kans krijgt om te reflecteren op de dag in Mykonian. Neem een moment om te ontspannen met de anijssmaak van ouzo en de hartige goedheid van typisch Griekse hapjes. Let op: Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of in een rolstoel.
 • ONTDEK DE MAGIE VAN MYKONOS TE VOET -
  approx. 2 hours

  STADSRONDLEIDING
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   2 u

  • Volwassenen42Prijs per persoon

  • Kinderen32Prijs per persoon

  MYK06

  Als een van de Cycladen is Mykonos al sinds de jaren 1950 een populaire touristische bestemming. De reizigers kunnen er dan ook genieten van de traditionele Griekse gastvrijheid plus een bruisend nachtleven tegen een achtergrond van verbluffende stranden, witgekalkte huizen en een schilderachtig binnenland. Wat dit eiland precies zo aantrekkelijk maakt, wordt onthuld tijdens deze ontspannen wandeling waarin de vergeten hoekjes, de verborgen parels, de smalle kronkelende straatjes en verborgen ommuurde tuinen aan bod komen. En maakt u zich geen zorgen als de indeling van Mykonos-stad u verwarrend lijkt, want dat is ze ook. De stad werd speciaal zo gebouwd om aanvallen van piraten af te wenden en brengt vandaag nog steeds iedereen behalve de plaatselijke bevolking in de war. Een handelsmerk van dit eiland zijn de vele windmolens die herinneren aan lang vervlogen tijden toen ze de tarwe maalden waarmee de bewoners het brood maakten om het eiland te voeden. Deze stevige monumenten, die plomp, rond en trots de beukende wind trotseren, zijn prachtig om te fotograferen. Uw verkenning van Mykonos eindigt met de ervaringen van Griekse hapjes en een glas Ouzo. Opgelet: deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Griekenland

Onder de beschermende vleugels van de goden
Onder de beschermende vleugels van de goden

Het zou jaren duren voordat u alle 227 bewoonde Griekse eilanden die verspreid liggen in de Middellandse Zee volledig hebt verkend.
Het kabbelende water tegen de rotskust met geheime baaien en zandstranden is het ingrediënt van een dromerige reisposter, de definitie van een geprezen Griekse zomer met zon, zee en zand.

Voor degenen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in cultuur, zullen de Griekse eilanden niet teleurstellen. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten en bijna elke stad of elk dorp heeft een link naar het verleden: of het nu een delicaat afbrokkelende tempel gewijd aan Aphrodite is, een afschrikwekkend Venetiaans fort of een stoffig Byzantijns klooster versierd met prachtige fresco's.
Maar een culturele ontdekkingsreis op de Griekse eilanden zal nooit te overweldigend zijn. De hedonistische geneugten van loomheid en warmte - zwemmen in zwoele zeeën in de schemering, praten en drinken onder de sterren - zijn net zo aantrekkelijk.
Het uitgestrekte, geglobaliseerde Athene is een verplichte, bijna onvermijdelijke kennismaking met Griekenland: naast de fenomenale Akropolis biedt het een grootstedelijke reeks van culturele bezigheden van musea tot concerten, goed gevulde winkels, gastronomische restaurants en opwindende clubs.