Mykonos

De kerk van Paraportianí
Het museum voor Volkenkunde
De beroemde witte windmolens

Vind Middellandse Zee cruises

Mykonos

Wit en blauw, de kleuren van het eiland

Tijdens een MSC cruise naar de Middellandse Zee is Mykonos het ultieme beeld van de Cycladen. In de zomer gaan de meeste mensen overdag naar het strand, dus vroeg in de ochtend of laat in de middag zijn de beste tijden om rond te struinen door het doolhof van smalle straten.
 
De doolhofachtige indeling was ooit bedoeld om piraten te verwarren die Mykonos plaagden in de achttiende en vroege negentiende eeuw en het heeft tot op de dag van vandaag nog hetzelfde effect op bezoekers. Wanneer u van boord gaat van uw MSC cruise is het verdwalen in de wirwar van straten en steegjes een attractie op zich.

Vanuit uw cruiseschip passeert u het archeologische museum onderweg naar de binnenstad, dat speciaal in 1905 werd gebouwd om artefacten uit de begraafplaatsen op het eiland Rínia, tegenover Delos tentoon te stellen. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise biedt u de mogelijkheid om de musea en herenhuizen van Mykonos te ontdekken. Lena's Huis is een volledig gerestaureerd en gemeubileerd koopmanshuis uit het begin van de twintigste eeuw.

Het Museum voor Volkenkunde dat zich bevindt in een achttiende-eeuws landhuis biedt een enorme collectie brocante, waaronder een kelder gewijd aan het maritieme verleden van Mykonos. Het museum deelt de kaap met de oudste en bekendste stad van Mykonos, Paraportianí, een fascinerende asymmetrische verzameling van vier kapellen samengevoegd tot één. Voorbij de kerk leidt de kustlijn tot het gebied dat bekendstaat als Klein Venetië vanwege de hoge, overwelfde Venetiaanse huizen die aan de zuidwestelijke zijde reiken tot de waterkant.

Samen met de wijk Alefkándhra is dit een dichtbevolkt gebied vol met kunstgaleries, trendy bars, winkels en clubs. Voorbij Klein Venetië kijken de bekende windmolens over het gebied, gerestaureerd en rijp voor fotomomenten.

Must sees in Mykonos

Ontdek onze excursies

  Griekenland

  Onder de beschermende vleugels van de goden
  Onder de beschermende vleugels van de goden

  Het zou jaren duren voordat u alle 227 bewoonde Griekse eilanden die verspreid liggen in de Middellandse Zee volledig hebt verkend.
  Het kabbelende water tegen de rotskust met geheime baaien en zandstranden is het ingrediënt van een dromerige reisposter, de definitie van een geprezen Griekse zomer met zon, zee en zand.

  Voor degenen die ook maar een beetje geïnteresseerd zijn in cultuur, zullen de Griekse eilanden niet teleurstellen. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten en bijna elke stad of elk dorp heeft een link naar het verleden: of het nu een delicaat afbrokkelende tempel gewijd aan Aphrodite is, een afschrikwekkend Venetiaans fort of een stoffig Byzantijns klooster versierd met prachtige fresco's.
  Maar een culturele ontdekkingsreis op de Griekse eilanden zal nooit te overweldigend zijn. De hedonistische geneugten van loomheid en warmte - zwemmen in zwoele zeeën in de schemering, praten en drinken onder de sterren - zijn net zo aantrekkelijk.
  Het uitgestrekte, geglobaliseerde Athene is een verplichte, bijna onvermijdelijke kennismaking met Griekenland: naast de fenomenale Akropolis biedt het een grootstedelijke reeks van culturele bezigheden van musea tot concerten, goed gevulde winkels, gastronomische restaurants en opwindende clubs.