Burgas

Een mooi, verkeersvrij stadscentrum
Verzorgde zeetuinen
De oude binnenstad van Nesebar

Vind Middellandse Zee cruises

Burgas

Een juweel aan de Zwarte Zee

Het belangrijkste stedelijk centrum van de zuidkust en tevens vervoersknooppunt van Bulgarije, Burgas, biedt gemakkelijke toegang tot het pittoreske stadje Nesebar in het noorden en Sozopol in het zuiden. Het is een niet te missen bestemming tijdens een MSC Middellandse Zee cruise op de Zwarte Zee.

Hoewel vaak over het hoofd gezien, is het autovrije stadscentrum van Burgas gevuld met leuke boetiekjes, bars en cafés. Dit maakt het tot een leuke bestemming. De beste bezienswaardigheden zijn echter de goed verzorgde Sea Gardens met uitzicht op het strand en haar pier in het oostelijke einde van de stad.

Tijdens uw reis door de Middellandse Zee met MSC Cruises is de meest voor de hand liggende excursie in Burgas een excursie naar de oude binnenstad van Nesebar. Het staat bekend om de mooie middeleeuwse kerken, negentiende-eeuwse houten architectuur en het doolhof van geplaveide straten. Op 35 km van Burgas ligt een smalle, kunstmatige landengte aan het vasteland verbonden door een weg. Het werd gesticht door Griekse kolonisten en groeide in het Byzantijnse tijdperk uit tot een bloeiende haven; het eigendom behoorde beurtelings tot Bulgarije en Byzantium totdat de Ottomanen het in 1453 veroverden.

Buiten de stadspoorten vindt u het Archeologische Museum, dat een breed scala van Griekse grafstenen en middeleeuwse heiligenbeelden tentoonstelt. Christ Pantokrator, de eerste kerk van Nesebar, wordt momenteel gebruikt als een dure kunstgalerie. Het beschikt over een ongewoon fries van swastika's - een eeuwenoud symbool van vruchtbaarheid en voortdurende verandering. Een van de andere heiligdommen die u kunt ontdekken tijdens een MSC excursie is de elfde-eeuwse kerk van Sint Jan de Doper, waarvan slechts één fresco nog intact is.

Heel anders dan de kerk van Sveti Spas, waarvan de buitenkant onopvallend is maar die van binnen gevuld is met zeventiende-eeuwse fresco's. Zonder dak maar desondanks charmant, is de verwoeste oude Metropolietenkerk die het plein met terrasjes en straatverkopers domineert.

Must sees in Burgas

Ontdek onze excursies

  Bulgarije

  Een land in opkomst
  Een land in opkomst

  Met indrukwekkende bergketens, sublieme stranden aan de Zwarte Zee, talrijke oude steden en een netwerk van dorpjes met tradities uit de achttiende eeuw, heeft Bulgarije tal van bezienswaardigheden te bieden op een relatief klein gebied.
  Een vakantie naar Bulgarije kan vooral een avontuur zijn. Zodra u zich buiten de gebaande paden bevindt, verdwijnen de verkeersborden en dienstregelingen voor de bus (of ze zijn in het cyrillisch) en er zullen maar weinig mensen zijn die een vreemde taal spreken. Toch zult u merken dat de mensen er erg behulpzaam zijn.

  Het imago van Bulgarije is in de afgelopen jaren dramatisch veranderd, voornamelijk dankzij de modernisering van de toeristische infrastructuur en de toenemende buitenlandse investeringen in goedkoop vastgoed op het platteland en in de kustgebieden. De architectuur van het romantisch nationalisme, gekenmerkt door houtskelet en bloemmotieven, is een grote trekpleister. Koprivshtitsa, Bansko en Plovdiv zijn de belangrijkste uitingen van het genre.

  De kloosters zijn er ook prachtig en de mooiste, Rila, zou op ieders reisroute moeten staan. Voor stedelijke charmes kunt u naar Sofia, Plovdiv en de kosmopolitische kustresorts Varna en Burgas gaan, die tevens de aanleghavens zijn voor uw MSC Middellandse Zee cruise naar Bulgarije.