Kingstown

Sint-Mariakathedraal
Fort Charlotte
La Soufrière-Vulkaan

Caribische & Antillen-Cruises zoeken

Kingstown

Een Verborgen Caribisch Paradijs

Sint Vincent & The Grenadines is een elegante aaneenschakeling van tropische kleuren: van turquoise wateren tot groene kusten vol palmbomen; van witte stranden tot koraalriffen in regenboogkleuren.

Een verborgen Caribisch juweeltje dat u tijdens uw Caribische, Cuba & Antillen MSC Cruise zult kunnen ontdekken. De cruise start in Kingstown, de hoofdstad van de archipel, waar de vismarkt, rumwinkeltjes, en koloniale stenen gebouwen zorgen voor een kenmerkende West-Indische sfeer.

In de stad vindt u een aantal prachtige kerken, zoals de Sint-Mariakathedraal, die dateert uit de jaren 1820 en beroemd is om haar bogen in Romantiek-stijl, haar Gotische torens en Moorse decoraties. Tijdens uw tour van MSC Cruises in deze Caribische stad kunt u verder historische bezienswaardigheden bezoeken zoals de Rechtbanken, de Kamers van het Parlement en het Carnegie-gebouw, de oude bibliotheek, en nu een nationaal erfgoed. Kingstown wordt gedomineerd door Fort Charlotte, dat in de 19e eeuw werd gebouwd ter bescherming van de stad, en waarvandaan u kunt genieten van een spectaculair uitzicht van de omringende eilanden.

Ook de Botanische Tuinen op de heuvels net buiten de hoofdstad zijn erg indrukwekkend. In deze prachtige tuinen vindt u allerlei tropische en medicinale planten en talloze vogelsoorten, zoals de zeldzame St. Vincentpapagaai, het symbool van deze kleine natie. Uw vakantie met MSC Cruises brengt u naar een weelderig leefgebied met gevarieerde landschappen en een ontspannen manier van leven die alleen in het Caribisch gebied te vinden is.
Hier kunt u hiken op de La Soufrière-vulkaan, kajakken, duiken in een onderwaterwereld vol prachtige dieren, de baaien en geweldige grotten ontdekken, of romantische natuurwandelingen maken door bossen en langs watervallen.  

Must see places in Kingstown

Ontdek onze excursies

  St. Vincent en de Grenadines

  Een glimp van het paradijs in de Kleine Antillen
  Een glimp van het paradijs in de Kleine Antillen

  Zo'n honderdzestig kilometer ten westen van Barbados, met St. Lucia in het noorden en Grenada in het zuiden, ligt een reeks eilanden die samen St. Vincent en de Grenadines vormen. Ondanks hun nabijheid verschillen deze eilanden enorm qua karakter, terrein, en aantrekkingskracht.

  Het noordelijkste eiland is het bergachtige St. Vincent, het belangrijkste activiteitencentrum in het gebied, ondanks het veel lagere aantal bezoekers dan andere grote Caribische eilanden. Zorg ervoor dat u naast het verkennen van de twee kenmerkende kustlijnen van St. Vincent – de ruige bovenwindse kant en de zachtere benedenwindse kant – en het hiken over groene binnenlandse paden, ook de kans aangrijpt om wat tijd door te brengen op het kleine eiland Bequia.

  Het hoogtepunt van trips naar St. Vincent en de Grenadines is zonder twijfel de zware tocht door het weelderige regenwoud en over vulkanische bergruggen, naar de rand van La Soufrière, St. Vincent’s actieve vulkaan. De beste manier om Kingstown, de hoofdstad van St. Vincent, te verkennen is om westwaarts te gaan op Upper Bay Street, een straat die parallel loopt aan zee, en waar u de markt, de Anglicaanse Kathedraal van St. George en de markante Rooms-katholieke St. Mariakathedraal vindt.