Falmouth Cruise

Falmouth Cruise

Rum, reggae en raften

Reggae, rum, prachtige stranden, pittige gerechten en weelderige, groene landschappen hebben bezoekers naar Jamaica en met name de stad Falmouth gelokt, een van de best bewaarde Georgische steden van de Caribbean aan de noordkust van het eiland.

 

Tijdens een MSC Caribbean en Franse Antillen cruise naar Falmouth, heeft u de mogelijkheid om de oudste gebouwen in het stadscentrum - de klokkentoren, de Victoriaanse markt, het gerechtsgebouw en Vermont House, allemaal dateren uit de late 18e en vroege 19e eeuwen – in contrast staan met de nieuw gebouwde haven.

 

Tijdens de koloniale tijd was Falmouth een bloeiende haven. Schepen geladen met suiker en rum zouden naar Groot-Brittannië vaar en terugkomen met slaven uit Afrika. Tegenwoordig is Falmouth beroemd geworden vanwege de verschillende soorten rum die worden geproduceerd in de distilleerderijen verspreid over de stad.

 

Om een glimp op te vangen van het leven op de plantage en daarbij wat rum te proeven, kunt u deelnemen aan een MSC-excursie naar het Good Hope Estate, met zijn indrukwekkende Great House en zijn koloniale dorp. Oorspronkelijk opgericht in het midden van de 18e eeuw om te dienen als suikerplantage, beslaat het landgoed in totaal 2000 hectare en herbergt het verschillende gebouwen, waarvan de meeste liefdevol zijn hersteld in hun oude glorie.

 

Of combineer natuur en geschiedenis tijdens een ontspannende begeleide raftingtrip langs de Martha Brae-rivier, waarbij u clusters van fluisterend bamboe en varens passeert tijdens de reis van 3 mijl. Tijdens deze MSC-excursie bezoekt u de St. Peter's Anglican Church, een van de oudste en grootste in Jamaica, voordat u het charmante dorpje Martha Brae bereikt. Het werd opgericht door een plantage-eigenaar in 1762 toen hij een deel van zijn landgoed afsloot.

 

Voorbij Falmouth kunt u meegaan op een MSC-excursie naar Ocho Rios en Dunn's River Falls, waar u langs de 600 meter hoge watervallen wordt begeleid tijdens een onvergetelijke ervaring. Of neem een stoeltjeslift op de 700 voet berghelling door het bladerdak van het tropische bos voor een opwindende bobslee-run vol wendingen.

 

Voor de ruiters onder ons, rijd zonder zonder zadel de Caribische Zee in tijdens een MSC-excursie die u langs de schilderachtige Jamaicaanse kust voert voordat u het water induikt voor een verfrissende duik met uw paard.

 

Cruises van / naar Falmouth in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES