St. George’s Cruises

Saint George Cruise

Waar de lucht naar kruiden ruikt

Geuren van kruiden zoals kruidnagel, kaneel en nootmuskaat zweven door de lucht als u aankomt in St. George’s, de hoofdstad van het eiland Grenada. Bijgenaamd het 'Spice Island' vanwege zijn landbouw, is het symbool van Grenada de nootmuskaat, het beroemdste product van het eiland, dat ook op de nationale vlag verschijnt.

 

Oorspronkelijk gekoloniseerd door de Fransen in de 17e eeuw, die de inheemse Caraïbische volkeren tijdens conflicten wegvaagden, werd Grenada in 1762 door de Britten veroverd en bleef het onder Britse heerschappij tot zijn onafhankelijkheid in 1974.

 

St. George’s biedt vele attracties, te beginnen met zijn prachtige uitzichten, botanische tuinen, parken en hemelse stranden, met name het Grand Anse-strand in de buurt. 

 

Begin u reis met een begeleide wandeling op een MSC Cruises Excursie door het kronkelende doolhof van straten van de Carenage, de hoefijzervormige haven met zijn levendige boulevard aan het water. Kijk naar pittoreske 19e-eeuwse pastelkleurige Creoolse huizen gemaakt van baksteen en steen met rode pannendaken gemaakt van ballast van schepen.

 

Bekijk het prachtige palet van kruiden en geuren van het eiland uit de eerste hand tijdens een MSC Cruises Excursie die stopt bij Dougaldston Estate. Ontdek op deze rustieke, 300 jaar oude cacaoplantage in Gouyave hoe droogbakken voor specerijen en cacao eruitzien en leer hoe deze specerijen worden verwerkt uit zaaddozen, of hoe kaneel wordt geoogst uit de schors van een boom. Van daaruit gaat u naar een ouderwetse nootmuskaatcoöperatie waar het werk met de hand wordt gedaan.

 

Grenada heeft een groot aantal prachtige watervallen, waarvan de meest spectaculaire de Annandale-watervallen zijn, op ongeveer 11 km van St. George's. Verborgen door een grot met dichte vegetatie in de bergen, stroomt de waterval ongeveer 9 meter omlaag in het midden van bladeren en takken, waardoor een natuurlijk zwembad ontstaat waar u kunt zwemmen.

 

Voor een terugkeer naar het verleden van Grenada, neem en Creoolse bus tijdens een begeleide MSC Cruises Excursie langs een labyrint van steile wegen naar hogere hoogten. Geniet van weelderige panorama's van de 18e-eeuwse forten Fort George en Fort Frederick, bijgenaamd "The Backward Facing Fort", voor de kanonnen die uitkijken op het land en niet op de zee.

Cruises van / naar Saint George in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES