Kralendijk

Kralendijk Cruise

De Kleuren van de Zee

Kralendijk is de hoofdstad van het eiland Bonaire. Als onderdeel van de Franse Antillen ligt het in de Caribische zee, uitkijkend op Venezuela.

Het pittoreske stadje biedt alle ontspanning en rust die zo kenmerkend is voor kustplaatsjes, en zorgt ervoor dat u uw hart kunt ophalen aan de zee, het Caribische strand, en de zachte duinen. Het ontdekken van deze magische plekjes tijdens een MSC-cruise is is een niet te missen kans. Het eiland, dat wordt bewoond door de lokale Caquetio- en Arawakbevolking, werd ooit overheerst door de Nederlanders. Kralendijk is een kalme en rustige stad die tegelijkertijd wordt omringd door het helderblauwe water van de baai, en het weelderige platteland.

De huizen zijn laag en kleurrijk, en u vindt hier kleine ambachtswinkeltjes en restaurants die de vis van de dag serveren, vers van de lokale historische markt. Een lunch op een van de veranda's, met uitzicht op de zee, is een garantie voor ontspanning en rust. Het Washington Slagbaai Nationale Park is een hoogtepunt van Bonaire dat u niet mag missen: een natuurreservaat waar u kunt genieten van de fauna, zoals de iconische roze flamingo's die op het eiland leven, en de lokale flora, tijdens een wandeling door het mangrovebos en uitkijkend over de kusten van de zoutmeren, waarvan het bekendste meer het Gotomeer is. Zout is ook het belangrijkste product van het eiland, en wordt over de hele wereld geëxporteerd.

Een unieke ervaring die ook geschikt is voor kinderen, is een bezoekje aan de Vlinder Eco-tuin, waar duizenden vlinders in alle kleuren ongestoord rondvliegen, en soms zelfs op uw hand komen zitten. Liefhebbers van zeeactiviteiten kunnen hun hart ophalen door te gaan duiken en snorkelen, op zoek naar de kleurrijke tropische vissen en het prachtige zwarte koraal.

Cruises van / naar Kralendijk in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES