Kingstown Cruises

Kingstown Cruise

Een ongeëvenaarde archipel van natuurlijke schoonheid

Met zijn met jachten gevulde havens, prachtige stranden, vulkanische achtergronden en kristalhelder turkoois water, is het gemakkelijk te begrijpen waarom de ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid van St. Vincent en de Grenadines lang zeilers, avonturiers en de rijken en beroemdheden heeft aangetrokken en waarom het werd gekozen als de primaire filmlocatie voor de trilogie "Pirates of the Caribbean".

 

Gelegen in de Kleine Antillen, de archipel van St. Vincent en de Grenadines bestaat uit 32 eilanden en cays, waarvan er slechts 9 bewoond zijn. St. Vincent, het grootste eiland in de keten, is de thuisbasis van Kingstown, de hoofdstad. 

 

Zodra u aankomt op een MSC Cruise in de Caribbean en aanmeert naar Kingstown, bezoekt u Fort Charlotte, een Brits garnizoen dat is genoemd ter ere van de vrouw van koning George III. Gebouwd in 1806, huisvestte het 600 troepen tijdens zijn hoogtijdagen. Ongeveer 30 kanonnen zijn nog steeds zichtbaar in het fort, waar een aantal schilderijen wordt getoond die de geschiedenis van de Black Carib-bevolking in kaart brengen. Geniet vanaf de top van een fantastisch uitzicht op de archipel; op een heldere dag is Grenada 90 mijl naar het zuiden te zien door middel van een verrekijker.

 

Verken de St. Vincent en de Grenadines Botanic Gardens, een van de oudste botanische tuinen op het westelijk halfrond, tijdens een MSC Cruises Excursie. De tuinen, opgericht in het midden van de 18e eeuw, speelden een cruciale rol in de kolonisatie van niet alleen St. Vincent, maar ook van andere eilanden in West-Indië. Ze hielpen bij het introduceren, opzetten en distribueren van fabrieken waarop de toekomstige economieën en voedselvoorziening van de meeste eilanden werden gebaseerd. Deze prachtige tuinen herbergen een grote verscheidenheid aan tropische en medicinale planten, evenals tal van vogelsoorten, waaronder de zeldzame St. Vincent-papegaai. Voor andere mogelijkheden om de inheemse papegaaiensoort te spotten, gaat u naar Parrot Lookout op de Vermont Nature Trail in het dichte regenwoud. De begeleide wandeling voert u door gecultiveerde velden en bosplantages in de groene Vermont Valley.

 

St. Vincent heeft een lange traditie in het verbouwen van suikerriet. Tijdens nog een andere MSC Excursie, leert u de geschiedenis van Black Point - een tunnel gegraven tijdens het hoogtepunt van de slavenhandel die de sleutel was bij het transport van melasse dat werd gebruikt voor het maken van rum. Daarna geniet u van een rondleiding en proeverij in de rumstokerij in Georgetown om te ontdekken hoe melasse wordt gedistilleerd tot een van de sterkste noppen van rum in het Caribisch gebied.

 

Liefhebbers van 'Pirates of the Caribbean' willen een van de vele MSC Excursies niet missen die u meeneemt naar de locaties op het eiland waar beroemde scènes werden gefilmd. Bezoek het dorp Wallilabou, ga aan boord van de Scaramouche, een traditionele West-Indische schoener voor een piratenfeest, of kajak naar de zogenaamde Bat Cave bij Byahut Cove. De grot is de thuisbasis van een luidruchtige vleermuiskolonie, en u kunt zwemmen of snorkelen in de baai en het geweldige zeeleven rondom het rif ervaren. De baai is alleen toegankelijk over zee en een van de locaties waar de films van "Pirates of the Caribbean" zijn opgenomen.

 

Voor iets speciaals, cruise op een catamaran om de betoverende kustlijn van de Bequia te zien, het op één na grootste eiland in de Grenadines. Vang het uitzicht op van een privégemeenschap genaamd Moonhole, bekend om een manier van leven die harmonie zoekt met de natuur en met huizen die direct in het landschap zijn gebouwd, de meeste zonder ramen of deuren. Ga verder naar Petite Nevis, een plek waar tekenen van de geschiedenis van de walvisvangst nog steeds zichtbaar zijn en geniet van het uitzicht op het naburige privé-eiland Mustique, beroemd om het tekenen van een rijke klantenkring met leden van de Britse koninklijke familie.

Cruises van / naar Kingstown in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES