Playa del Carmen

Cruise to Playa del Carmen, Mexico | MSC Cruises

De poort naar Riviera Maya

Tijdens uw MSC cruise naar het Caribisch gebied, Cuba en de Franse Antillen, kunt u voor uzelf beoordelen of Playa del Carmen het potentieel heeft om het Miami Beach van Mexico te worden.

Playa, zoals het door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, is een levendige stad: het is de grootste stad van Riviera Maya, een lange kuststrook aan de Caribische Zee. 
Hier is het stadsleven te vinden op La Quinta Avenida, een lange verkeersvrije straat met tal van kleurrijke winkeltjes en gezellige bars en restaurants. Deze straat ligt op korte afstand van waar uw schip aanmeert en is de belangrijkste attractie van Playa del Carmen. Natuurlijk heeft de stad ook haar eigen strand: als u zin heeft in een frisse duik, volg simpelweg de kust richting Cancun. 
 
Een MSC Cruises Mexico-reis is echter niet compleet zonder een bezoek aan de Maya-ruïnes, die Yucatan wereldberoemd hebben gemaakt. Excursies vanuit Playa del Carmen omvatten unieke mogelijkheden om een bezoek te brengen aan de steden Chacchoben en Kohunlich. Chacchoben werd pas veertig jaar geleden ontdekt door archeologen en is nog steeds niet erg bekend onder reizigers (de meeste gebouwen moeten nog opgegraven worden). Het werd tussen de 3e eeuw voor Chr. en de 13e eeuw na Chr. bewoond door de Maya's en kent twee grote gebieden met twee goed geconserveerde piramidetempels.  
 
Kohunlich, meestal alleen bewoond door enorme vlinders en papegaaien, bevindt zich in een mooi bosachtig gebied. Haar gebouwen, waaronder de indrukwekkende Templo de los Mascarones met haar reuzemaskers, dateren uit de 2e-10e eeuw na Chr. Een andere MSC Cruises excursie, gewijd aan zeeliefhebbers, neemt u mee naar Mahahual, door Rough Guides benoemd als een van de beste stranden van Mexico. 

Cruises van / naar Playa del Carmen in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES