Colón Cruises

Cristobal Cruise

Panamakanaal, wilde natuur en inheemse volkeren

Panama staat synoniem voor het Panamakanaal. Terwijl Panama Centraal-Amerika met Zuid-Amerika verbindt, verbindt het Panamakanaal, dat in 1914 werd geopend, de Caribische Zee met de Stille Oceaan. Het kanaal verkort de verzendtijd en verbindt momenteel 160 landen en 1.700 havens over de hele wereld. Geprezen als een technisch wonder, is de kunstmatige waterweg met zijn uitgebreide sluitsysteem een van de grootste prestaties van de 20e eeuw.

 

Aangekomen op een MSC Caribbean en Franse Antillen cruise naar Colón, Panama's gateway-stad, zult u de onweerstaanbare nevenschikking van het oude en moderne, het kunstmatige en natuurlijke tegenkomen, als enorme geautomatiseerde containerschepen die de kanaalschijf doorkruisen door oerwouden wemelend van fluorescerende kikkers en ongrijpbare wilde katten.

 

Boek een MSC-excursie om op een veerboot te springen die u langs de lengte van het Panamakanaal brengt, door meren en sluizen en langs de Centennial- en Americas-bruggen. Eindelijk arriveert u in de haven van Pacific bij de ingang van het Panamakanaal en geniet u vervolgens van een busrit van 90 minuten terug naar uw schip.

 

Niet ver van de onophoudelijke activiteit op het kanaal ligt de ongetemde natuur. Maak een begeleide ecocruise op het Gatún-meer, omgeven door regenwoud. Gatún, gecreëerd in 1913 om de vruchtbare vallei van de rivier de Chagres te vullen, is 's werelds grootste kunstmatige meer en maakt integraal deel uit van de dam en het kanaal. Vang een glimp op van exotische vogels, apen, luiaards, leguanen, krokodillen en meer. Vaar mee in het meer, maak een wandeling door het regenwoud en volg het ecopad dat het meer omringt.

 

Ga buiten de gebaande paden tijdens een MSC-excursie om de wereld van de Emberá-bevolking te verkennen, gelegen op slechts een half uur van de Chagres-rivier. Dorpelingen van Emberá, die net zo leven als toen de Spanjaarden arriveerden in de 16e eeuw, zullen u verwelkomen in traditionele klederdracht, met dansen, muziek en hun artefacten: manden, sieraden en de cocobolo, een klein sculptuur gemaakt van een speciaal soort hout.

 

De Colón-cruise geeft u ook de mogelijkheid om het bruisende Panama City, de hoofdstad van het land, te ontdekken met zijn aangename mix van moderne en koloniale architectuur. Geniet van een schilderachtig bezoek aan het geplaveide historische centrum van Panama City, Casco Viejo, of de koloniale stad, die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

 

De Casco Viejo, of Casco Antiguo zoals het ook wordt genoemd, werd opgericht in 1673 en werd gebouwd na de bijna totale vernietiging van de oorspronkelijke Panama-stad twee jaar eerder, toen deze werd aangevallen door een Engelsman, kapitein Henry Morgan. De Casco Antiguo staat vol met historische gebouwen, waaronder een kathedraal en een nationaal theater, een Frans monument voor de 22.000 arbeiders die stierven bij de bouw van het Panamakanaal, en de fantastische Las Bóvedas-loopbrug. De tour omvat ook een snel bezoek aan Agua Claras Locks (Expansion Center) om te zien hoe het Panamakanaal werkt.

Cruises van / naar Colón in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES