Road Town Cruise

Road Town Cruise

Verborgen havens, groene uitzichten

Als u aankomt op een MSC Caribbean en Franse Antillen-cruise in Tortola, de grootste van de Britse Maagdeneilanden, is het gemakkelijk te begrijpen waarom piraten hier hun toevlucht zochten tussen de verborgen baaien, weelderige groene bergen en poederwitte zandstranden.

 

Tegenwoordig blijft zijn schoonheid de aandacht trekken; Road Town, de hoofdstad van BVI, is een paradijs voor jachtcharters, luxe toerisme en offshore-financiering. U herkent Nederlandse en Engelse koloniale invloeden uit vervlogen tijden, gedomineerd door grote suikerrietplantages gebouwd op de rug van tot slaaf gemaakte Afrikaanse arbeiders. Main Street, het belangrijkste winkelgebied van Road Town, beschikt over verschillende historische monumenten, waaronder het postkantoor, gebouwd in het midden van de 19e eeuw, de Anglicaanse kerk St. George, de Britannic Hall en het volksmuseum van de Maagdeneilanden. Ondanks dat het een Brits protectoraat is, wordt de Amerikaanse dollar gebruikt als de belangrijkste valuta van Tortola.

 

De beste manier om Tortola te ontdekken, is met een MSC-excursie. Maak een panoramische eilandbustour door Road Town en de charmante wijken Long Trench en Fahie Hill. Rij vervolgens langs de noordkust naar de prachtige Cane Garden Bay, waar u een duik kunt nemen in het uitnodigende, heldere water en staar naar de voor anker liggende boten die deze rustige baai prijzen. Onderweg kunt u genieten van Instagram-waardige vergezichten van de omliggende eilanden.

 

Voelt u zich avontuurlijker? Boek een 4x4 eilandtour op een Land Rover in safaristijl om het groene terrein van het eiland en de prachtige vergezichten buiten de gebaande paden te ervaren. Geniet van een snorkeltrip op de zuidpunt van de BVI-archipel op het nabijgelegen Norman Island, naar verluidt de inspiratie geweest voor Robert Louis Stevensons klassieke "Treasure Island" -roman. Of laat een MSC-excursie u meenemen op een aangename boottocht naar het nabijgelegen eiland Virgin Gorda om het prachtige strand te bezoeken dat bekend staat als The Baths, een van de populairste bezienswaardigheden van de BVI. Temidden van de natuurlijke schoonheid, zwem, snorkel en ziet u kleurrijke vissen, of verken gewoon de ongebruikelijke geologische formaties met enorme, door de zee gebeeldhouwde granieten rotsblokken die langs het strand lopen en getijdenpoelen, tunnels, grotten, bogen en schilderachtige grotten vormen.

Cruises van / naar Road Town (Tortola) in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES