Montego Bay Cruises

Montego Bay Cruise

Reggae, jerk cuisine en een beetje magie

Christopher Columbus ankerde zijn schepen in Montego Bay in 1494 toen hij Jamaica ontdekte toen hij op weg was uit Cuba, en noemde de baai "Golfo de Buen Tiempo" of "Fair Weather Gulf". Pas in 1655 kwam Montego Bay, tegenwoordig de op één na grootste stad van Jamaica, onder Britse heerschappij. Die invloeden zijn nog steeds zichtbaar in de kleurrijke Britse koloniale architectuur van de stad, waaronder de St. James Parish Church en langs de geplaveide straten van de stad, die de geheimen bevatten van het slavernijverleden van het eiland op Sam Sharpe Square en de Cage, een gevangenis voor weggelopen slaven. Tegenwoordig wordt het stadscentrum gedomineerd door Gloucester Avenue, de hoofdstraat of 'Hip Strip', vol met souvenirwinkels, bars en de lokale bevolking die hun waren prijst.

 

Wanneer u aankomt aan de noordwestkust van Jamaica tijdens uw cruise in de Caribbean, verken Jamaica dan als een local tijdens een van onze MSC Cruises Excursie. Met onze Go Native-tour kunt u het ritme van reggae volgen, endemische flora en fauna observeren, genieten van een typisch Jamaicaanse maaltijd en ontspannen op een ansichtkaartstrand. 

 

Of maak een MSC Excursie naar Doctor's Cave, een van de mooiste stranden van het eiland waarvan men in de jaren twintig dacht dat het water had met genezende krachten. Vernoemd naar een oude ingang via een grot en de badclub van doktoren die er vroeger kwamen, heeft het strand prachtig wit zand, majestueuze palmbomen en kristalhelder water, beschut tegen de stroming.

 

Zoals u misschien heeft gehoord, is Jamaica de thuisbasis van “jerk”. Voor een overheerlijk culinair avontuur, breng u eetlust mee terwijl u een weg baant door drie restaurants en de hitte dooft met de lokale brouwsels van Jamaica tijdens een exclusieve Martha Stewart-excursie samengesteld voor MSC Cruises. Naast de overheelijke proeverijen is een bezoek aan de Harbor Street Craft Market, een rum punch-mixologieles en een catamaran-zonsondergang rond de haven inbegrepen in het pakket.

 

Of laat ons u meenemen op een spannend avontuur door Rose Hall Mansion, waar verhalen over hekserij, zwarte magie, moord en slaven die wraak nemen op hun meesters in overvloed zijn in het Great House, een van de oude herenhuizen van de suikermeersters. Rose Hall, een 18e-eeuws herenhuis in Georgisch-Jamaicaanse stijl van de familie Palmer, ligt op een heuveltop en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de hele kust. Verondersteld wordt is dat het huis achtervolgd wordt door de geest van Annie Palmer, de witte heks van Rose Hall, die haar vier echtgenoten en talloze slaven vermoordde die op de omliggende suikerplantage werkten.

Cruises van / naar Montego Bay in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES