Colon

De Fuerte San Lorenzo
De kustlijn van Lago Gatún
Portobelo's turquoise baai

Vind Caribbean en Franse Antillen Cruises

Colón

Een moderne kijk op het verleden

Ten zuidwesten van de stad loopt een weg door de enorme sluizen van Gatún, waar u gigantische containerschepen van dichtbij kunt zien die worden verhoogd en verlaagd tussen zeeniveau en Lago Gatún.


Eenmaal over het kanaal wordt de weg opgedeeld: aan de rechterkant kronkelt hij 22 km door dichte bossen naar de sfeervolle ruïnes van het koloniale Fuerte San Lorenzo, aan de mond van de Río Chagres. Aan de linkerkant ontspringt hij boven de kustlijn van Lago Gatún en biedt zo een prachtig uitzicht over het water en de met boomtoppen bedekte eilanden en golft hij door landbouwgrond naar de zelden bezochte gemeenschappen aan de kust van de Costa Abajo.


MSC Caribbean en Franse Antillen cruises bieden ook excursies naar Portobelo. In koloniale tijden was deze landschappelijk gelegen stad de belangrijkste nederzetting op de landengte na Panama-Stad, aangezien alle buit van de plunderingen uit Zuid-Amerika via hier naar Spanje ging. 


De vervallen vestingen, overblijfselen van de pogingen van veroveraars om hun schatten te beschermen tegen jaloerse piraten en kapers, vormen de primaire bezienswaardigheden van de stad. Het uitzicht vanuit de turquoise baai op de roestige Spaanse kanonnen van de vestingen vormt een van de populairste decors op ansichtkaarten van Panama en biedt een indruk van een afgelegen militaire voorpost die wordt omgeven door dichte beplanting. 


Het is daarom verrassend om te weten dat de vestingen zich bevinden in een arme moderne stad, met vervallen woningen die tegen historische ruïnes zijn aangebouwd en kinderen die voetballen op het paradeterrein van eeuwen geleden. De stad zelf ligt langs een smalle strook land die makkelijk begaanbaar is tussen de hoofdweg en de baai, die uitloopt in de Caribische Zee.

Qué ver en Cristóbal

Ontdek onze excursies

  Republiek Panama

  Uiterste uitbundigheid
  Uiterste uitbundigheid

  Hooglanden met nevelwoud, glorieuze, met palmen omzoomde eilanden, levendige inheemse culturen, evenals de meest uitbundige hoofdstad van Midden-Amerika: een vakantie naar Panama biedt verrassend veel voor zo'n klein land.

  Dit slankgevormde land kent een unieke geschiedenis: van treinen beladen met de buit van de Spaanse Camino Real tot aan het doorsnijden van het regenwoud door 's werelds meest beroemde kanaal, Panama is uiterst waardevol gebleken als koppeling tussen de Caribische Zee en de golven van de Stille Oceaan


  Het vormt bovendien een biologisch kruispunt, de landengte beschikt over een nog grotere dichtheid van plantaardige biodiversiteit dan het Amazonegebied. 

  Panama's geringe grootte betekent dat de meeste bezienswaardigheden eenvoudig te bereiken zijn. 

  Tijdens een cruise naar Panama komt u oog in oog te staan met de onweerstaanbare confrontatie tussen oud en nieuw, kunstmatig en natuurlijk. U ziet er enorme geautomatiseerde Panamax-containerschepen die door eeuwenoude regenwouden heen over het kanaal glijden dat krioelt van de fluorescerende kikkers en ongrijpbare wilde katten, slechts een half uur met de boomstamkano vanuit de plek waar Emberá-dorpelingen zelfvoorzienende landbouw bedrijven. 


  Door een bezoek te brengen aan de randgebieden van het land en het weinig bezochte binnenland, kunt u eilandengroepen en ongerepte stukken regenwoud verkennen, terwijl u verblijft in kleine stadjes, uitnodigende dorpjes en afgelegen eco-herbergen. Vanuit Volcán Barú, het hoogste punt van Panama, kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op de rijzende zon over zowel de Stille als de Atlantische Oceaan.