Isla de Roatán

Prachtige beschermde baaien
Plezier bij West Bay
Ontspannen op het Parrot Tree Beach

Vind Caribische en Franse Antillen Cruises

Isla de Roatán

Een eiland om naar terug te keren

De grootste zeegerelateerde toeristische attractie van Honduras zijn de Islas de la Bahía, een eilandengroep die bestaat uit drie hoofdeilanden en meer dan zestig omringende kleine eilanden.

Tijdens uw MSC cruise naar het Caribisch gebied, Cuba en de Franse Antillen meert u aan in Roatán, het grootste en meest ontwikkelde eiland.


Met een lage bergketen die van het ene eind naar het andere eind loopt, heeft Roatán zoals de andere eilanden in de baai diepe inhammen beschermd door koraalriffen langs de kust tegenover Honduras. Het is door de eeuwen heen een veilige aanleghaven gebleken. De belangrijkste nederzetting Coxen Hole of Roatán-stad heeft haar naam te danken aan de piraat John Coxon die aan het eind van de 15e eeuw hier zijn schip zou hebben geankerd. Nu is de tijd van piraten verleden tijd maar als u hier van boord gaat, kunt u een bezoek brengen aan een moderne reconstructie van een oud galjoen in Dixon Cove.


Veel andere meer moderne relieken zijn overal in Roatán te vinden. Sommige zijn zelfs populaire duikersplaatsen geworden voor snorkelaars van alle ervaringsniveaus. Door deel te nemen aan een MSC Cruises excursie kunt u een bezoek brengen aan het westelijke uiteinde van het eiland waar u heerlijk kunt winkelen. Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip kunt u iedere hoek van Roatán in volledige veiligheid verkennen. Ongeveer in het midden van het eiland, dat 60 km lang is, zit er een kromming in de kust die Parrot Tree Beach en zijn toeristenactiviteiten beschermt.


Niet ver van de open oceaan kunt u de dag doorbrengen door te zwemmen in een lagune met een zanderige grond en verwend worden door de diensten van een van de vele mooie en exclusieve resorts op het eiland. Roatán heeft ook een golfbaan en verschillende pretparken waar u plezier kunt hebben met uw hele gezin en waar u in bomen kunt klimmen over hangbruggen en tokkelbanen. 

Must sees in Isla de Roatán

Ontdek onze excursies

  Honduras

  Een onbekend wonder
  Een onbekend wonder

  Honduras moet zonder haast worden verkend. Een MSC cruise naar het Caribisch gebied, Cuba en de Franse Antillen dienen als een goede introductie op dit land. Uw schip zal op de Atlantische Oceaan varen langs de kust van Midden-Amerika, waarvan 600 km bedekt wordt door dit land.

   
  U zult op wateren varen waar 15e-eeuwse piratenschepen en plunderaars Spaanse schepen volgeladen met zilver achtervolgden. Het grootste deel van Honduras wordt bedekt door bossen en bergen. Zelfs haar hoofdstad Tegucigalpa bevindt zich op een verhoging van bijna duizend meter. In het binnenland vindt u wonderen als de Maya-ruïnes van Copán, langs de grens van Guatemala en de prachtige koloniale stad Gracia, naast het Parque Nacional Celaque. 
   
  Zelfs het meer Yojoa in het westen en afgelegen regio's zoals La Mosquitia in het noordoosten zijn prachtige bestemmingen voor de natuurliefhebber. De meeste rivieren van Honduras stromen de Atlantische Oceaan in, waar de Islas de la Bahía erg interessant zijn. Tot het eind van de 19e eeuw draaide de economie van deze eilanden, zoals die van de rest van het land, rond de bananenplantages. Vandaag de dag zijn de inwoners vooral afhankelijk van de visserij en het toerisme. Hun stranden en tropische klimaat trekken nu het hele jaar door de mooiste cruiseschepen aan. Vooral Roatan, het grootste eiland van de eilandengroep, is een ontspannende bestemming geworden voor een fijne Caribische vakantie.