Willemstad

Smalle steegjes en vreemde huisjes 
Het Christoffel Nationaal Park  
Het bedreigende Fort Beekenburg

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Willemstad

Het veroveren van de oude burcht

Curaçao heeft voor iedere passagier die met een MSC cruiseschip reist wat te bieden. Tijdens uw vakantie op Curaçao kunt u de Hato-grotten verkennen, die vol zijn met stalactieten en stalagmieten en insnijdingen van meer dan 1500 jaar oud, of besluiten om op excursie te gaan naar het Christoffel Nationaal Park, waar u de lokale flora en fauna kunt bewonderen die typisch zijn voor de Caribische Zee.


Voor degenen die houden van het onderwaterleven, is er het Seaquarium, waar u ook kennis kunt maken met zeeleeuwen. Winkelliefhebbers zullen gek zijn op Punda aan de rand van Willemstad. Dit deel van de stad is een historisch commercieel centrum. De winkels en warenhuizen lopen door tot aan de kust. Hier vormen de huizen en werkplaatsen smalle steegjes, die tegenwoordig alleen toegankelijk zijn voor voetgangers. Tussen het winkelen door kunt u tal van prachtige uitzichten tegenkomen, perfect voor een foto.

Op een korte afstand vindt u de belangrijkste van de acht vestingen van Curaçao, Fort Amsterdam, die dit deel van Willemstad beschermt. Het werd gebouwd in 1635 om de toegang tot de haven te verdedigen en werd Willemstad genoemd toen Curaçao onder de heerschappij was van de Nederlandse West-Indische Compagnie. Tot de dag van vandaag kunt u een kanonskogel zien die afgevuurd werd door de troepen van Kapitein Bligh, in het zuidwestelijke deel van de muur, wat het actieve militaire bestaan van de vestingen bevestigt. Tegenwoordig is de vesting de zetel van de gouverneur en vindt u er een protestantse kerk en een museum.

Een soortgelijke bezienswaardigheid is Fort Beekenburg, gebouwd in 1703 in Caracas Bay om het interieur van de baai en de ‘Spaanse wateren’ te beschermen. Ondanks het actieve verleden, toen het in de 19e eeuw vaak werd gebruikt om zich te beschermen tegen de Fransen, Britten en piraten, is deze vesting een van de best bewaarde vestingen in het Caribische Gebied

Must sees in Willemstad

Ontdek onze excursies

  Curaçao

  Zoutmeren en weelderige cactussen
  Zoutmeren en weelderige cactussen

  De kans om het enige alleenstaande Caribische eiland te bezoeken moet u niet missen: Curaçao, waar cactussen en evergreens landschappen kenmerken die doen denken aan Afrikaanse savannes en zoutmeren de plek zijn waar flamingo's komen rusten.


  Het onderwaterleven is soortgelijk aan dat van andere eilanden in de Caribische Zee en er is ook interessant koraalrif te vinden. U kunt een bezoek brengen aan het project voor de bescherming en kunstmatige verbetering van het rif vóór het strand van PortoMarie. Zoals op de andere zogenoemde ABC”eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) is de gesproken taal hier Papiamento. Luisteren naar deze fascinerende creoolse taal, die een mengeling is van het Portugees, Spaans en Nederlands maar ook van Afrikaanse en Arawake idiomen, is een ervaring op zich. Een cruise naar Curaçao betekent een wereld binnentreden die koloniale, Spaanse en Nederlandse sferen met elkaar vermengt.

  De vele historische gebouwen in Willemstad staan vermeld als werelderfgoed van UNESCO: het is de plek buiten Nederland met de grootste concentratie Nederlandse architectuur uit de 19e eeuw. Interessante rondleidingen nemen u mee naar de verschillende koloniale landhuizen en de zogenaamde kasdipal’imaishi, de oude huizen van slaven die doen denken aan West-Afrikaanse dorpen.