Cozumel

Het ‘eiland van de zwaluwen’
Dichte bossen en stranden om lekker uit te waaien
Xcaret: een Yucateeks pretpark

Vind Caribbean en Franse Antillen Cruises

Cozumel

Het eiland van de zwaluwen

Het veertig kilometer lange eiland direct voor de kust van Playa del Carmen, Isla Cozumel, is een populaire bestemming voor cruiseschepen: bijna elke dag meren tot wel tien cruiseschepen aan de drie aangewezen pieren van het eiland aan, allemaal ten zuiden van de enige stad San Miguel.

Een vakantie naar Mexico met MSC Cruises biedt u bezoekjes aan restaurants, souvenirwinkels en sieradenwinkels, allemaal langs de malecón (Av Rafael Melgar) in het centrum van San Miguel


Als u zin heeft om een museum te bezoeken, is er het mooie Museo de la Isla de Cozumel, waar flora, fauna en het zeeleven van het eiland te bewonderen zijn, evenals een mooie collectie van Maya-overblijfselen en oude foto's.


Als u geen duiker bent, is het een leuk idee om rond te wandelen door het binnenland van San Miguel, weg van de pieren, om de Maya-ruïnes en de vogels te bekijken (de Maya's noemden het eiland cuzamil, “land van de zwaluwen”) in de dichte bossen en als enige op de oostelijke stranden waar het vaak waait. 


Halverwege het eiland ligt San Gervasio , de enige opgegraven Maya-plaats op Cozumel. Met een aantal kleine tempels die verbonden zijn door sacbeob, lange witte wegen, was het een van de vele onafhankelijke stadstaten die de val van Chichén Itzá, florerend tussen 1200 en 1650 v. Chr., heeft overleefd. De plaats, die onderdeel uitmaakt van een groter natuurreservaat, is de moeite waard om te bezoeken vanwege de vele vogels en vlinders die u vroeg in de ochtend of laat op de dag kunt bewonderen. 


Een andere plaats om te bezoeken is Xcaret, een verrassend leuk themapark: het biedt alle bezienswaardigheden van Yucatán op één enkele plek, met een museum, een tropisch aquarium, een ‘Maya-dorp’, een strand, een aantal kleine authentieke ruïnes, zwembaden en meer dan een kilometer aan ondergrondse rivieren waarin u kunt zwemmen, snorkelen of ronddrijven. Aan de andere kant is het naburige Xplor gewijd aan tokkel- en kabelbanen en andere buitenactiviteiten.

Niet te missen in Cozumel

Ontdek onze excursies

  Mexico

  In de schaduw van een sombrero
  In de schaduw van een sombrero

  Mexico is een van 's werelds grootste beschavingen en is een geweldige cruisebestemming door de mengeling van meso-Amerikaanse culturen, moderne inheemse stammen en Spaanse tradities. Het is een levendige moderne economie en ook de grootste van Zuid-Amerika na Brazilië.

  Het Mexicaanse landschap is even divers: van de glinsterende blauwe kustlijn van Baja California en de iconische met cactus bezaaide woestijnen in het noorden, tot de Maya-dorpen en prachtige door palm omzoomde stranden van de Caribische Zee. U kunt vulkanen beklimmen, walvissen spotten, ondergronds zwemmen en tequilaboerderijen bezoeken tijdens uw vakantie naar Mexico.

  En in het hele land vindt u rijkelijk versierde koloniale kerken, enorme eeuwenoude piramides en een verfijnde gastronomie die weinig gemeen heeft met de wereld van nacho's en burrito's. Ondanks de onvermijdelijke invloed van de VS en de nauwe banden met de rest van de Spaanstalige wereld, blijft het land uniek. De muziek die de pleinen in de avonden vult, de gebouwen die eromheen cirkelen, zelfs de kleuren die van een rij tacokarren komen: ze laten u niet twijfelen over waar u bent.

   De meeste bezoekers die voor het eerst komen, zijn verrast om te ontdekken dat Mexico ver weg is van een “zich ontwikkelend” land: het land kent een sterke economie (de veertiende grootste van de wereld), een opvallend gedegen en efficiënt binnenlands transportsysteem en een levendige moderne kunst- en muziekwereld.