Corsica Cruises

Prachtig Landschap, Prachtige Stranden en Adembenemende Bergen

Prachtig Landschap, Prachtige Stranden en Adembenemende Bergen

Het mediterrane eiland Corsica staat hoog in de zee en nodigt bezoekers uit om zijn schoonheid te ontdekken. Technisch gezien een Frans eiland, is Corsica de thuisbasis van een aparte Italiaanse cultuur vanaf het begin, aangezien het eerst werd geregeerd door Genua en vervolgens door Pisa. Een cruise naar Corsica brengt u naar de hoofdstad en havenstad Ajaccio, waar historische hoogtepunten van dit prachtige eiland de geboorteplaats van Napoleon is en het Maison Bonaparte, het museum dat hem herdenkt. Musée Fesch is gewijd aan de kunst van de Italiaanse Renaissance en is ook te vinden in Ajaccio. Het museum benadrukt de invloed die zowel de Italianen als de Fransen hebben op deze bestemming.

Onder de andere verschillende aanloophavens voor cruises in de Westelijke Middellandse Zee naar Corsica, waaronder Barcelona, Genua, La Spezia, Cannes, Civitavecchia en Palma de Mallorca, valt het prachtige eiland Corsica op door zijn steile toppen en stijlvolle kustplaatsen. Het klimaat is typisch voor de Middellandse Zee met hete zomerdagen en warme nachten met koelere temperaturen in de meer bergachtige streken.

De stad Porto Vecchio is een topbestemming voor Corsica cruises in 2022 - 2023. De oude stadsmuren worden gekenmerkt door een 16e-eeuwse Genuese citadel. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de jachthaven vol met jachten en vissersboten, of de smalle geplaveide straatjes met winkels, cafés en restaurants verkennen. Prachtige stranden bieden de mogelijkheid voor een verfrissende en ontspannende dag in de mediterrane zon tijdens een cruise in Corsica.

Dankzij de verscheidenheid aan culturele invloeden is de keuken van land divers. Vlees, zoet watervis en zeevis kunnen elk als hoofdingrediënt in lokale gerechten voorkomen.

Ga op zoek naar uw ideale cruise naar Corsica in 2021 of 2022 en geniet van een onvergetelijke cruise-ervaring met MSC Cruises.

Corsica Havens

Corsica Cruises worden aangeboden vanuit een aantal gemakkelijk toegankelijke inschepingshavens, waaronder Genua, Barcelona en Civitavecchia.

Alle haveninformatie voor uw MSC-cruise in Corsica vindt u hieronder.