Aqaba/Petra

Aqaba Cruise

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Wanneer u met uw MSC cruise in Aquaba van boord gaat, geniet u van een idyllische, zonnige locatie aan de oevers van de Rode Zee, op het zuidelijkste punt van het land.
 
Aqaba heeft zich in de laatste tien jaar van een slonzige achterstad getransformeerd tot een aangename, hoewel nog niet geheel welvarende, vrijetijdsbestemming. Hotels van alle niveaus komen op in de stad, evenals luxe ontwikkelingen aan de kust; investeringen stromen binnen om de infrastructuur en voorzieningen van de stad te verbeteren. Enkele van de beste duik- en snorkellocaties van dewereld concentreren zich op de ongerepte koraalriffen die de kust ten zuiden van de stad omringen – een opvallend contrast met de nabije woestijnattracties zoals Petra en Wadi Rum.

Het stadscentrum vormt een dicht netwerk van straten en steegjes die net achter de strandweg (de “Corniche”) verscholen zitten. Een excursie aan wal biedt u ook de mogelijkheid om Petra te ontdekken. Weggestopt in een afgelegen vallei-bassin in het hart van het Shara-gebergte in het zuiden van Jordanië en afgeschermd van de buitenwereld achter een ondoordringbare barrière van steen blijft Petra omhuld door mysterie.

Sinds een westerse avonturier deze plek heeft ontdekt in 1812, heeft ze tot de verbeelding gesproken, door haar grandeur en dramatische sfeer – zoals de piramiden of de Taj Mahal – en werd ze al snel opgenomen in de wereld der legendes. Vandaag de dag lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan in deze ooit zo grote stad die rijk genoeg werd van de karavaanhandel om te wedijveren met de macht van Rome: twee millennia van wind en regen hebben de scherpe randen van de sierlijke klassieke gevels vervaagd en het zachte zandsteen weggewreven waardoor de levendige kleuren daaronder blootgesteld worden, zodat het hele uiterlijk een geheel zacht karakter krijgt.

Cruises van / naar Aqaba (Petra) in 2024

EXCURSIES & ACTIVITEITEN