Sokhna Cruise

Sokhna Cruise

Een onverwachte schat

Ongeveer 55 km ten zuiden van Suez ligt de stad Sokhna, waarvan de stranden populair zijn bij Egyptenaren maar weinig buitenlanders aantrekken. De naam van de stad is afgeleid van de warmwaterbronnen (35 ° C) die afkomstig zijn uit de Jebel Ataqa.

Tijdens uw cruise kunt u voor de kust lichte plekken zien die op koraalriffen duiden. Een cruise biedt ook excursies aan naar mystieke plekken. De twee oudste kloosters van Egypte - gewijd aan Sint-Paulus en Sint-Antonius - zijn afgescheiden te midden van de dorre heuvels van de Rode Zee en vinden hun oorsprong in de kinderschoenen van het christelijke kloosterleven, waarbij ze rituelen observeren die in de afgelopen zestien eeuwen nauwelijks zijn veranderd.

U hoeft echter niet religieus te zijn om hun rustige sfeer en imposante omgeving te waarderen, en er is ook ruimte voor vogels kijken in de omgeving. De stad Za'Farana, ongeveer 30 km ten zuiden van Sokhna, is de dichtstbijzijnde nederzetting bij de kloosters van de Rode Zee. Ten westen van hier splitst een brede vallei het Galala-plateau en zet de weg op weg naar de Nijl, 168 km verderop.

Genaamd Wadi Arraba, de naam is afgeleid van de karren die ooit proviand aan het klooster leverden, hoewel het volgens de legende wordt toegeschreven aan de strijdwagens van de farao die de Israëlieten achtervolgden naar de Rode Zee. Als u 33 km langs deze weg reist, komt u bij een afslag naar het zuiden, vanwaar je in de verte een dramatische kliffenrug kunt zien die bekend staat als de berg Qalah, met daaronder het klooster van Sint-Antonius.
Het klooster is in feite een op zichzelf staand dorp, compleet met steegjes van woningen met twee verdiepingen, kerken, molens en tuinen met wijnstokken, olijven en palmen, omgeven door hoge muren met een binnenste loopbrug - hoewel de meeste gebouwen zelf recent zijn vergeleken met de klooster stichting.

Cruises van / naar Sokhna Port in 2024

EXCURSIES & ACTIVITEITEN