Trondheim Cruises

Trondheim Cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw MSC Excursies naar Trondheim

Trondheim, gelegen aan de monding van de rivier de Nidelva aan de zuidelijke oevers van een spectaculaire fjord, is de derde meest bevolkte stad van Noorwegen. Deze bestemming van de Noord-Europa Cruises wordt gevierd om zijn sfeervolle historische stad, de hoofdstad van het land tijdens de Vikingperiode.

MSC Excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

• De opvallende kathedraal van Nidaros
• Wandeltocht in Bymarka
• Sverresborg Trøndelag: Openlucht Volksmuseum


Trondheim is de thuisbasis van de Nidaros-kathedraal, een gotisch meesterwerk gebouwd tussen 1070 en 1300 op de begraafplaats van Saint Olav, de beruchte Scandinavische Viking. Bezoek dit prachtige gebouw tijdens een MSC Excursie en bewonder de klokkentoren, de sculpturen en de glas-in-loodramen.  De kathedraal van Nidaros is door de eeuwen heen vele malen gerestaureerd en getuigt van de oude geschiedenis van Trondheim. Ontdek binnenin ontzagwekkende altaren, rijen koninklijke zuilen en een monumentaal pijporgel.

Maak een MSC Excursie naar het pittoreske stadje Trondheim, waar u het natuurreservaat Bymarka bezoekt. Hier doorkruisen meer dan 200 kilometer aan wandelpaden een landschap dat bestaat uit meren, moerassen en bossen. Bymarka is een leefgebied voor elanden, herten, rode vossen, bevers en hazen en zorgt voor een schilderachtige wandeltocht van 2 uur. Bezoek daarna een restaurant in Lian, waaru kunt genieten van vers gebakken wafels en heerlijke koffie!

Het openluchtmuseum van Sverresborg Trøndelag heeft meer dan 80 historische gebouwen uit de 18e eeuw. Tijdens een MSC Excursie bekijkt u verschillende binnen tentoonstellingen die het Noorse leven door de eeuwen heen laten zien. Ga een stap terug in de tijd door de boerderij, de Lo-kerk, de school, de schoenmakerij en het fascinerende postkantoor te verkennen. Ga vervolgens naar de ruïnes van het kasteel van koning Sverre, gelegen op een steile bergtop boven Steinberget in Trondheim.

 

Cruises van / naar Trondheim in 2023

EXCURSIES & ACTIVITEITEN