King Abdullah Economic City

King Abdullah Economic City, Saudi Arabia | MSC Cruises

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in King Abdullah Economic City

Verken het Midden-Oosten tijdens uw cruise naar Saoedi-Arabië en de Rode Zee: Ongeveer 100 km ten noorden van Jeddah vindt u het megaproject van de voormalige koning van Saoedi-Arabië, Abdullah bin Abdulaziz Al Saud: King Abdullah Economic City.

De haven van King Abdullah Economic City maakt deel uit van de Maritieme Silk Road die loopt van de Chinese kust via het Suezkanaal naar de Middellandse Zee en van daaruit naar de Boven-Adriatische regio Triëst met zijn verbindingen naar Centraal- en Oost-Europa.

Gelegen nabij de kust van de prachtige Rode Zee, is de stad het perfecte startpunt voor een ontspannen en leuke dag aan het strand. Deze stad is ook de toegangspoort om Medina te verkennen, een van de twee heiligste steden van de islam - een belangrijke bestemming als u naar Saoedi-Arabië en de Rode Zee reist. 


Medina is de op één na heiligste stad in de Arabische wereld na Mekka. Gasten krijgen de kans om de schoonheid ervan te bewonderen, het Dar Al Madinah Museum te bezoeken om het erfgoed en de geschiedenis van de stad te ontdekken, de lokale keuken te proeven, te wandelen over het prachtige plein van Al -Masjid An-Nabawi, ook bekend als de Moskee van de Profeet. Het wordt beschouwd als de tweede belangrijkste plaats van de islamitische bedevaart.

MSC Cruises-excursies bieden tal van spannende bezienswaardigheden om te zien, waaronder:


• Ontdek Medina, de tweede heilige plaats van de islam 
• Sun & Fun the Yam Beach
• Paardrijden op het strand 

Ontdek onze cruises naar Saoedi-Arabië en de Rode Zee en boek een onvergetelijke reis met MSC Cruises.


Cruises van / naar King Abdullah Economic City in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES