Safaga

Safaga Cruise

In de voetsporen treden van de farao's

Port Safaga(Bur Safaga in het Arabisch), waar uw MSC-cruiseschip op uw terugkeer wacht, is een dorp aan de kust van de Rode Zee.

De stad, waarvan de economie wordt aangedreven door de nabijgelegen fosfaatmijnen, bestaat uit een enkele winderige laan die rechtdoor loopt, langs betonnen dozen met gedurfde borden die hun functie verkondigen.
Silo's en kranen identificeren de haven, die het grootste deel van deze afstand langszij (maar buiten de grenzen blijft). Maar landinwaarts vanaf Port Safaga kan een excursie aan wal tijdens uw cruise de gelegenheid zijn om Luxor en de overweldigende concentratie van relikwieën in het gebied te ontdekken.

Een toeristisch mekka sinds de Nijl-stoomboten in de negentiende eeuw begonnen te bellen, bezoekers komen om de overblijfselen van Thebe, de hoofdstad van het Oude Egypte, en de bijbehorende locaties te bekijken. De stad zelf heeft de Luxor Tempel, een sierlijk ornament voor de waterkant en 'het centrum', terwijl een mijl of zo naar het noorden de Karnak-tempel ligt, een verbazingwekkend complex dat meer dan 1300 jaar oud is gebouwd. Aan de overkant van de rivier liggen de verbazingwekkende graven en dodentempels van de Thebaanse necropolis, een attractie die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Egypte.

In een stad waar toerisme 85 procent van de economie uitmaakt, is het niet verwonderlijk dat u niet kunt verhuizen zonder gedwongen te worden een winkel binnen te stappen of een calèche te huren, maar als u eenmaal een paar karakters leert kennen en de score Luxor wordt een funky soap met een cast van duizenden.

De Luxor-tempel staat afzijdig in het hart van de stad en veredelt het uitzicht vanaf de waterkant en Midan el-Haggag met zijn grote colonnades en pylonen.

Cruises van / naar Safaga (Luxor) in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES