Dover/Londen

Dover Cruise

Zo ver het oog reikt

Wanneer u met een MSC cruise naar Dover reist, is de meest interessante bezienswaardigheid van de haven het kasteel. Mis ook zeker niet een wandeling langs de legendarische White Cliffs, die de stad domineren en lang een inspiratiebron zijn geweest voor geliefden, reizigers en soldaten die naar de oorlog vertrokken.
 
Het was in 1168, een eeuw na de Verovering, dat de Normandiërs het uitzichtpunt bouwden dat nu uitkijkt over het grootste deel van Dover Castle. Het is een uitstekend gepositioneerd verdedigingscomplex dat tot aan de jaren 1980 onafgebroken werd gebruikt als militaire installatie. Veel eerder hadden de Romeinen Dover op de kaart gezet toen ze de haven kozen als basis van hun noordelijke vloot en hier een vuurtoren bouwden om de schepen de riviermond binnen te leiden.

Naast de stevige zeshoekige overblijfselen hiervan staat een Saksisch gebouwde kerk, St Mary-in-Castro, die dateert uit de zevende eeuw. Verder de heuvel op vindt u de indrukwekkende en goed bewaarde Great Tower, die door Hendrik II van Engeland gebouwd werd als paleis. Binnen is het weelderige koninklijke hof van koning Hendrik nauwgezet nagebouwd. Alles van de potten en pannen in de keuken tot de wandtapijten in de vertrekken van de koning zijn zorgvuldig onderzocht en nagemaakt; waar mogelijk met behulp van de materialen en methoden van die tijd.

Vierenzestig kilometer ten noordwesten van Dover biedt MSC Noord-Europa cruises ook excursies naar Leeds Castle dat meer lijkt op een paleis uit een sprookje dan op een verdedigingsburcht. De bouwwerkzaamheden van het kasteel begonnen rond het jaar 1120, half op een eiland in het midden van een meer en half op het vasteland omringd door aangelegd parklandschap.

Na eeuwen van koninklijk en adellijk eigendom (en minder glamoureus, het dienst doen als gevangenis) is het kasteel nu de plek van conferenties en sportieve en culturele evenementen, terwijl op de kasteelgronden een prachtige volière te vinden is met prachtige en kleurrijke exotische exemplaren, evenals goed verzorgde tuinen en een redelijk uitdagend doolhof.

Cruises van / naar Dover in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES