Leknes

Leknes Cruise

Een bezoek aan lang vervlogen tijden

Een MSC cruise van Noord-Europa neemt u mee naar de Lofoten-eilandengroep, waar uw schip voor anker gaat in de haven van Leknes, een klein plaatsje met weinig inwoners maar gevuld met winkels en een commercieel centrum dat u inspireert om te gaan winkelen.
Vanaf deze plek kunt u de schoonheid van de Lofoten ontdekken. Het is een bestemming voor klimmers en skiërs van over de hele wereld die hellingen buiten de piste aankunnen, die direct lijken te eindigen in de wateren van de baai die de kusten uitkerven.

Als u liever op een excursie naar de mooiste plekken van het gebied gaat, kunt u naar Nappskaret, van waaruit u het uitzicht van bovenaf kunt bewonderen. Ga vervolgens naar Vikten, een dorp aan de voet van de Marbakken waar u lokaal keramiek en glaswerk kunt kopen, om uiteindelijk Nusfjord te bereiken: een eeuwenoud vissers- en marktdorp waar u van de historische sfeer kunt genieten.

U kunt vervolgens naar Flakstad gaan en de Russische houten kerk met de uivormige koepel bezoeken, die nog steeds wordt gebruikt voor zomerconcerten. Daarna kunt u terugkeren naar de kust en een heerlijke wandeling maken langs het Rambergstrand. Indien u de wereld van de Vikingen wilt ontdekken die eeuwenlang deze gebieden hebben bewoond en geregeerd, kunt een bezoek brengen aan Borg waar de grootste Vikingwoning werd ontdekt: een 83 meter lang gebouw dat waarschijnlijk de woning was van een van de meest belangrijke stamhoofden van de regio.

In het Borgmuseum kunt u de Vikingstijl, -architectuur en -huisdecoratie bewonderen, evenals een replica van een van hun schepen die is verankerd in de nabijgelegen baai.

Cruises van / naar Leknes in 2023

Excursies & Activiteiten Leknes