Seydisfjordur

Seydisfjordur

Een heerlijke wandeling door de fjorden van IJsland

Een plek waar de watervallen  ‘’zingen’’, vol met kleurrijke houten huizen omringd door met sneeuw bedekte bergen. Welkom bij Seydisfjordur, IJlsland, de volgende bestemming in de oostelijke fjorden op uw MSC Cruise.

Het is een klein vissersdorp met 700 inwoners: een enkele, grote, gastvrije, vriendelijke familie die zijn goedheid graag deelt met toeristen en bezoekers. Seydisfjordur is rijk aan geschiedenis en creativiteit en zal u verrassen met zijn prachtige wandelpaden en bloeiende kunst scene. Het is om deze reden dan ook de thuisbasis van een internationale gemeenschap van muzikanten, ambachtslieden en studenten.

Een van de symbolen van de stad, een van de meest herkenbare in IJsland, is ongetwijfeld de blauwe kerk van Seydisfjordur. Met zijn kleur en stijl is het een toeristische bestemmingen geworden die u niet mag missen. De kerk stond oorspronkelijk op de boerderij Dvergasteinn en werd in 1882 overgebracht naar Vestdalseyri, maar in 1894 werd het verwoest en beschadigd door een enorme storm. De kerk werd vervolgens herbouwd, deze keer binnen het schiereiland, en bleef daar tot 1920 toen het werd overgebracht naar het hart van Seydisfjordur. In 1989 werd de blauwe kerk opnieuw beschadigd door een brand tijdens de renovatie van het gebouw en het pijporgel werd vernietigd door de vlammen.

In de buurt van het dorp Seydisfjordur kunt u ook de Gufufoss-watervallen bewonderen, een van de grootste en meest opvallende in het gebied waarvan de naam betekent ‘’stoom valt’’. De weg die het plateau oversteekt om deze betoverde plek te bereiken, is gevuld met prachtige uitzichten die u niet mag missen. Om uw tour af te sluiten gaat u naar Tvisongur, een ‘’geluid’’ sculptuur samengesteld uit vijf koepels, gebouwd in 2012 door de Duitse kunstenaar Lukas Kühne. Binnen in het beeldhouwwerk, gelegen op een berg boven de stad, kunt u geluiden, gefluister en gezang horen, waardoor een werkelijk unieke, suggestieve atmosfeer ontstaat.

Cruises van / naar Seydisfjordur in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES