Le Verdon sur Mer

Le Verdon sur Mer Cruise

De Toegangspoort tot Bordeaux

Op het noordelijkste puntje van het schiereiland Médoc , in de regio Aquitaine, ligt het kleine dorpje Le Verdon-sur-Mer, dat zoals de naam al zegt, aan zee ligt, en om meer precies te zijn aan de Atlantische Oceaan.
 
Kleine weggetjes, karakteristieke Franse huizen, kleine restaurantjes met verleidelijke geuren om u binnen te lokken, eindeloze stranden waar de onstuimige oceaangolven aan land komen: dit fascinerende dorpje is een bestemming op een MSC-cruise. Een wandeling om te ontdekken wat dit gebied te bieden heeft, is een aangename manier om te starten met een MSC-excursie naar Bordeaux.

Die stad staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is de hoofdstad van het departement Gironde, en staat wereldwijd bekend om de vermaarde wijnen. Door de uitgebreide renovatie van de historische gebouwen, en de aanleg van hedendaagse architectuur, is Bordeaux een schoolvoorbeeld van de fascinerende mix van het verleden, het heden, en de toekomst: deze excursie kan van harte worden aanbevolen.

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op deze stad: een boottocht op de rivier de Garonne, die door de stad stroomt, een blik op het Beursplein, dat werd aangelegd in de achttiende eeuw, met haar Miroir d’eau (Waterspiegel), een spectaculaire bezienswaardigheid die de "waterspiegel" afwisselt met stoom, en een blik op de Wijnstad, die door de Fransen terecht wordt beschouwd als cultureel erfgoed. Ook de Public Garden, met de bloeiende bloemen en planten, mag u niet missen, net als de imposante gothische Toren van Pey Berland en het Saint Pierre-district in het oude middeleeuwse deel van de stad; een doolhof aan levendige smalle straatjes met namen die verwijzen naar de ambachten en beroepen uit die tijd.

Cruises van / naar Le Verdon sur Mer in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES