Aarhus

Aarhus

De Kleinste Grote Stad ter Wereld

Anders, modern, leuk, Aarhus is een van de gelukkigste steden op aarde en staat ook wel bekend als ‘’de kleinste grote stad ter wereld.’’ Tijdens uw MSC-cruise maakt u kennis met deze geweldige plek op het schiereiland Jutland in Denemarken vol met stranden, bossen en natuurpaden om te verkennen.

 
Aarhus is rijk aan bezienswaardigheden en plaatsen die u niet mag missen, zoals de Rune-stenen van Jelling, een van de werelderfgoed locaties van UNESCO en de fjorden en kusten. In 2017 werd het ook uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en biedt het onderdak aan vele evenementen, uitvoeringen en tentoonstellingen.
 
Het hoogtepunt van de stad is Den Gamle By, oftewel ‘’oude stad’’ dat veel meer dan een openluchtmuseum is. Met ongeveer vijfenzeventig gebouwen uit verschillende perioden wordt het stadsleven van de afgelopen eeuwen natuurgetrouw weergegeven. Naast de traditionele winkels zijn er ook scholen, het douanekantoor, een theater en nog veel meer. Het is een perfecte attractie voor het maken van een fascinerende reis terug in de tijd. Uitkijkend over de stedelijke gebouwen van Den Gamle By, gaat u langs de 18e eeuw tot de jaren 1970.
 
Een andere stop die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Aarhus, is het stadhuis: bekend om zijn modernistische structuur, het gebouw is ontworpen door de beroemde Deense architect Arne Jacobsen en ingehuldigd op 2 juni 1941, op de exacte dag van het 500-jarig jubileum van de stichting van de stad.
 
Tijdens uw vakantie met MSC Cruises heeft u ook de mogelijkheid om het zuidelijke Jutland te bezoeken, een adembenemend natuurgebied met rivieren, meren en gebieden met een fantastisch uitzicht. Vooral de stad Silkeborg dat rijk is aan cultuur, is een uitstekend startpunt om te genieten van de meren en het prachtige landschap. U kunt hier wandelend de beste Deense natuur ontdekken.

Cruises van / naar Aarhus in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES