Colón

Cristobal Cruise

Een moderne kijk op het verleden

Ten zuidwesten van de stad loopt een weg door de enorme sluizen van Gatún, waar u gigantische containerschepen van dichtbij kunt zien die worden verhoogd en verlaagd tussen zeeniveau en Lago Gatún.

Eenmaal over het kanaal wordt de weg opgedeeld: aan de rechterkant kronkelt hij 22 km door dichte bossen naar de sfeervolle ruïnes van het koloniale Fuerte San Lorenzo, aan de mond van de Río Chagres. Aan de linkerkant ontspringt hij boven de kustlijn van Lago Gatún en biedt zo een prachtig uitzicht over het water en de met boomtoppen bedekte eilanden en golft hij door landbouwgrond naar de zelden bezochte gemeenschappen aan de kust van de Costa Abajo.

MSC Caribbean en Franse Antillen cruises bieden ook excursies naar Portobelo. In koloniale tijden was deze landschappelijk gelegen stad de belangrijkste nederzetting op de landengte na Panama-Stad, aangezien alle buit van de plunderingen uit Zuid-Amerika via hier naar Spanje ging.

De vervallen vestingen, overblijfselen van de pogingen van veroveraars om hun schatten te beschermen tegen jaloerse piraten en kapers, vormen de primaire bezienswaardigheden van de stad. Het uitzicht vanuit de turquoise baai op de roestige Spaanse kanonnen van de vestingen vormt een van de populairste decors op ansichtkaarten van Panama en biedt een indruk van een afgelegen militaire voorpost die wordt omgeven door dichte beplanting.

>Het is daarom verrassend om te weten dat de vestingen zich bevinden in een arme moderne stad, met vervallen woningen die tegen historische ruïnes zijn aangebouwd en kinderen die voetballen op het paradeterrein van eeuwen geleden. De stad zelf ligt langs een smalle strook land die makkelijk begaanbaar is tussen de hoofdweg en de baai, die uitloopt in de Caribische Zee.

EXCURSIONS & ACTIVITIES