Venetië

Venice Cruise

La Serenissima, parel van schoonheid

MSC Cruises excursies aan wal biedt een goede kans om de monumenten te bezoeken die het populairst zijn in Venetië: de Basilica di San Marco, het mausoleum van de beschermheilige van de stad en de Palazzo Ducale, de thuisbasis van de doge en alle raden van bestuur.


Dit zijn zeker de meest imponerende structuren in Venetië: de eerste is een met mozaïek bekleed embleem van Byzantijnse oorsprong, het tweede is misschien wel het mooiste van alle wereldlijke gotische gebouwen. En u wordt beloond voor het bezoeken van elke parochie: er zijn meer dan vijftig kerken die het waard zijn om te bezoeken en een lijst van belangrijke schilderijen en sculpturen die ze bevatten is zelfs twee keer zo lang. 

Geniet van uw cruisevakantie in Venetië en wandel door de Piazza San Marco: de enige piazza in Venetië, alle andere pleinen zijn campi of campielli. De parades, festiviteiten en markten trekken altijd veel bezoekers. De grootste bezienswaardigheid was ooit de handelsbeurs, bekend als de Fiera della Sensa, het middelpunt van de Piazza in de twee weken na de Hemelvaartsceremonie van het huwelijk van Venetië met de zee. Tegenwoordig is het plein het middelpunt van de bezigheden rond Carnaval

De koffiewinkels van de Piazza waren een essentieel onderdeel van de achttiende-eeuwse jetset en de twee overgebleven koffiewinkels uit die periode, Florian en Quadri, behoren nog steeds tot de duurste van de stad. De glasblazerij is wat Murano bekend maakte in heel Europa en de ovens vormen de enige overgebleven productiezone van Venetië. 

De panden die u vindt in de straten van Murano zijn veelal winkels die glaswerken verkopen en het is moeilijk om een paar meter op dit eiland af te leggen zonder uitgenodigd te worden om een showroom binnen te stappen. Bij sommige van deze winkels zijn ovens aangesloten. U zou de kans moeten grijpen om de verbluffend bekwame ambachtslieden in actie te zien.

Excursies & Activiteiten

Haven bereiken

Leave the motorway to Venice at the Venezia-Porto exit and follow the signs for Venezia - Stazione Marittima - Terminal Passeggeri.
Venice Passenger Terminal website for useful information: www.vtp.it

PARCHEGGIO VTP  (Venezia Terminal Passeggeri)
 
Address: Port of Venice - Cruise Terminal
Tel. +39 041 2403090
  • MSC Parking is bookable online up to 48 hours before your cruise departure. Bookings after the 48 hour deadline can be made directly with MSC Parking, and the same reduced rates will be applied when presenting your cruise travel documents
Bekijk tarieven

Parkeerkosten

VEHICLE DAYS RATES
Car 8 € 99
Van 8 € 198

Santa Lucia Station St. Lucia Railway station is just a short walk from Piazzale Roma (approx.600 metres), where you can take the People Mover train to the Marittima terminal entrance for a modest fare.
Società Cooperativa Venezia 1907 provides a luggage transport service in the railway station, which will take your luggage directly to your cruise ship. Designated staff on Platform 1 will collect your labelled luggage (labels are provided with your cruise tickets or alternatively provided by the “Società Cooperativa Venezia 1907) and deliver them to the ship.  MSC Cruises cannot be held responsible for any problems with the service and any complaints should be addressed to the service provider.

Venezia-Mestre Station
The railway station is approximately 10 km from the Cruise Terminal. Taxi service available.

A taxi service is available to take you from Marco Polo airport to the Stazione Marittima cruise terminal. The journey takes approximately 20 minutes, depending on the traffic.
Alternatively, you can take a taxi boat. An MSC shuttle service is also available.
Please go to the MSC booth just outside the arrivals hall on your right.

Driving to the airport of departure? With ParkinGO, MSC customers get 5% discount on parking near the main airports in Europe. Book now to get the best deal!