Trapani

Trapani Cruise

Een levendige stad

In Trapani, een locatie die u kunt bezoeken tijdens uw MSC Middellandse Zee cruise, zijn bijna alle bezienswaardigheden te vinden in het oude centrum, ten westen van de Villa Margherita tuinen.


De kerken en paleizen zijn in de afgelopen jaren gerenoveerd en een overvloed aan bars en restaurants is nu te vinden langs de stijlvolle voetgangersstraten, met name Corso Vittorio Emanuele, Via Torrearsa en Via Garibaldi. Bovendien zult u tijdens uw cruise-excursie ook ontdekkendat de noordelijke zeekant, over het lange strand, ook erg opgeknapt is. 


De dichtstbijzijnde en spannendste rit vanuit Trapani is naar Erice, op vijftien minuten rijden met de kabelbaan (funivia). Het is een bergstadje met sluipgangetjes langs de heuvel, stenen gebouwen, een stille charme en krachtige associaties. In de oudheid stond de oorspronkelijke stad bekend als Eryx en een prachtige tempel, opgedragen aan Venus Erycina (de mediterrane godin van de vruchtbaarheid), stond ooit bovenop de berg. Hoewel de stad werd beschouwd als onneembaar, drongen door de eeuwen heen Carthaagse, Romeinse, Arabische en Normandische indringers binnen. Maar allen respecteerden de heiligheid van Erice: de Romeinen herbouwden de tempel en zetten tweehonderd soldaten in om te dienen als hoeders van het heiligdom, terwijl de Arabieren de stad Gebel-Hamed noemden, “de berg van Mohammed”. 


Een excursie aan wal naar de kale lavaoverblijfselen rond de top van de Etna toont u de meest onvergetelijke landschappen die Italië te bieden heeft. De vulkaanhoogte verschuift voortdurend, afhankelijk van of uitbarstingen constructief of destructief zijn, en in de afgelopen eeuw heeft de hoogte gevarieerd van 3263 m tot de huidige geschatte hoogte van 3340 m. Wat de exacte hoogte ook is, Etna is een opzienbarende berg, een van 's werelds grootste actieve vulkanen, en op een heldere dag is hij zichtbaar vanaf het grootste deel van Sicilië.

Cruises van / naar Trapani in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES