Salerno/Amalfikust

Salerno Cruise

Een ontspannende sfeer in een middeleeuws dorp

Als de hoofdstad van de meest zuidelijke provincie van Campanië biedt de levendige haven van Salerno een bestemming tijdens uw MSC cruise rond het Middellandse Zeegebied.


Het is veel minder chaotisch dan Napels en omdat het geen vanzelfsprekende bestemming is voor toeristen, biedt het een rustige en ontspannen sfeer om van te genieten tijdens uw excursie. Het stadscentrum van Salerno vormt een wat aparte combinatie van wijde, sfeervolle boulevards en een kleine middeleeuwse kern met donkere hoeken en steegjes. Het is niettemin een levendige, leuke plek, met een drukke boulevard aan zee, een bruisend nachtleven en veel winkels.

De belangrijkste straat van de oude wijk is Via dei Mercanti, een nauwe straat die door het hart van het centrum loopt en die door de jaren heen vaak is opgeknapt. Het hoogtepunt van Salerno is de Duomo, een enorme kerk gewijd aan de heilige Mattheus.

Amalfi bevindt zich in een wijde spleet tussen de rotsen. Het is de grootste stad en misschien wel het hoogtepunt van de westelijke kust van Salerno. De stad was een van de grote zeemachten, maar werd verwoest door een aardbeving in 1343. Amalfi beschikt echter nog steeds over een aantal overblijfselen uit haar hoogtijdagen, met de charmante, witgekalkte binnenplaatsen en steegjes waardoor u heerlijk kunt slenteren.

Ongeveer een uur met de bus naar het zuiden van Salerno bevindt zich de oude plaats Paestum, die zich verspreidt over een groot gebied aan de onderkant van de Piana del Sele. Zelfs nu is het een desolate, open plek (“onbeschrijfelijk groots”, zoals Shelley het beschreef). Er liggen vooral onherkenbare ruïnes, maar er zijn ook drie gouden heiligdommen die tot de best bewaarde Dorische tempels in Europa behoren. Een hiervan is de tempel van Neptunus, daterend uit ongeveer 450 v. Chr., de meest complete, waarbij alleen het dak en delen van de binnenmuren ontbreken.

Cruises van / naar Salerno in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES