San Marino Cruises via Ravenna

Ravenna cruise

Begin met het plannen van uw cruise en boek uw excursies in San Marino, Ravenna en Maranello

De Italiaanse stad Ravenna, een fascinerende bestemming van de Middellandse Zee, heeft maar liefst acht UNESCO-werelderfgoedlocaties! Een van de meest vooraanstaande is de 6e-eeuwse Basilica di Sant'Apollinare Nuovo, de thuisbasis van een reeks opmerkelijke mozaïeken. Ravenna dient ook als startpunt bij het verkennen van de Italiaanse regio Emilia-Romagna.

MSC Excursies bieden tal van spannende dingen om te zien, waaronder:

• San Marino
• Ravenna
• Ferrari-museum in Maranello

San Marino is de oudste republiek van Europa, een niet aan zee grenzende stadstaat in het centrum van Italië en een van de kleinste landen ter wereld. Kies een MSC Excursie naar dit eigenzinnige kleine land, gelegen op de hellingen van Monte Titano. Tijdens de tour ziet u de kerk van San Francesco, gesticht in 1361 en geniet u van een begeleide wandeling naar de Piazza della Libertà voor het wisselen van de wacht. Pauzeer bij de Rocca en de Basilica di San Marino, voordat u het adembenemende landschap vanaf de top van de berg Titano kunt bewonderen.

Ravenna is een uitstekend voorbeeld van charmante steden in Italië, ondergedompeld in een fascinerende sfeer uit de oudheid. De stad staat bekend als de mozaïekhoofdstad van de wereld met mozaïeken die in de 5e en 6e eeuw zijn gemaakt. Door de eeuwen heen werd de stad beïnvloed door de Romeinen en de Ostrogoten, waardoor Ravenna een unieke architectuur kreeg. Tegenwoordig kunnen bezoekers de mozaïekmeesters die aan het werk zijn nog steeds bewonderen in hun winkels verspreid over het historische centrum.

Als u van de wereld van de Formule 1 houdt, bezoek dan het ongelooflijke Ferrari-museum in Maranello tijdens een MSC Excursie. Bekijk een breed scala aan Ferrari-modellen, evenals trofeeën, memorabilia en foto's. U dompelt uzelf onder in de reis van het autobedrijf van het begin van 1939 tot zijn huidige status als supermacht in de auto-industrie! Bezoek voordat u vertrekt de Ferrari Store om een veelvoud aan koopwaar te kopen.

 

Cruises van / naar Ravenna in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES