Khor Fakkan

Khor Fakkan cruise

Strengheid en elegantie onder de schitterende sterrenhemel

Vanuit een schip van MSC Cruises op de Golf van Oman kunt u de aanzienlijk grote stad Khor Fakkan (of Khawr Fakkan) zien, uitgestrekt rond een prachtige baai, een van de mooiste in de Verenigde Arabische Emiraten. De haven waar uw cruiseschip aan anker ligt is onderdeel van het alcoholvrije en ultraconservatieve Sharjah emiraat, die nog niet aangetast is door de immense golf toeristen.
Het is echter een fijne plek voor een korte cruise-excursie , met een plezierige kustweg, compleet met vismarkt, een verleidelijk stuk strand (hoewel bescheiden badmode wordt geadviseerd in dit gebied) en uitzicht op een populaire surfplek, het eiland Sharq, soms ook het alarmerend klinkende “Shark Island” genoemd,hoewel sharq simpelweg “oost” betekent in het Arabisch.

Wanneer u in Khor Fakkan bent, kunt u op excursie gaan naar Fujairah,dat zich onlangs in snelle vaart heeft ontwikkeld, mede dankzij de economische ontwikkeling in de naburige Emiraten, vooral Dubai. De focus van een groot deel hiervan is de enorme olietankhaven – 's werelds op twee na grootste na Singapore en Rotterdam - aan de zuidkant van de stad, van waaruit de meeste olie uit de Verenigde Arabische Emiraten geëxporteerd wordt, aangezien de oostkustlocatie de schepen een reis van twee dagen rond de punt van het Arabische schiereiland bespaart.

 Er is meestal een rij tankers, enkele kilometers van de kust af, die op hun beurt wachten om te tanken. De hoofdattractie van deze stad is het fotogenieke Fujairah Fortbij Madhab Road in het noordelijke deel van het stadscentrum. Het dateert uit de zestiende eeuw en is de meest volmaakte van de forten in de Verenigde Arabische Emiraten, bovenop een grote plint en met hoge, kale muren oplopend tot een mooie cluster van torens en kantelen, dramatisch omlijst door de buitenzijde van het Hadjargebergte..

Cruises van / naar Khor Fakkan in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES