Al Fujairah

Al Fujairah Cruise

Stiergevechten en steile bergen

De grootste nederzetting aan de oostkust van de Verenigde Arabische Emiraten, Fujairah (of “Fujairah-stad”, waar uw MSC cruiseschip wacht op uw terugkeer, zoals het vaak wordt genoemd om het te onderscheiden van het gelijknamige emiraat) heeft in de laatste jaren een ontwikkeling ondergaan, voornamelijk dankzij de economische ontwikkelingen in naburige emiraten, vooral Dubai.


De focus van een groot deel hiervan is de enorme olietankhaven, 's werelds op twee na grootste na Singapore en Rotterdam, aan de zuidkant van de stad, van waaruit de meeste olie uit de Verenigde Arabische Emiraten geëxporteerd wordt, aangezien de oostkustlocatie de schepen een reis van twee dagen rond de punt van het Arabische schiereiland bespaart. MSC Emiraten en Oman cruises bieden ook excursies naar de belangrijkste attractie van de stad: het fotogenieke Fujairah Fort (momenteel niet open voor het publiek), bij Madhab Road in het noordelijke uiteinde van het stadscentrum.

Het dateert uit de zestiende eeuw en is het meest volmaakte van de forten in de Verenigde Arabische Emiraten, bovenop een grote plint en met hoge, kale muren oplopend tot een mooie cluster van torens en kantelen, dramatisch omlijst door de buitenzijde van het Hadjargebergte. Onmiddellijk ten zuiden van het fort huist het nogal simpele Fujairah Museum een nietszeggende collectie lokale wapens, sieraden en archeologische vertoningen. De traditionele stierduwwedstrijden (mnattah in het Arabisch) zijn een bijzonderheid van Fujairah.

Deze sport zou door de Portugezen zijn geïntroduceerd in de Golf, ergens in de zeventiende of achttiende eeuw; in tegenstelling tot bij het Spaanse stiergevecht, vechten de stieren hier tegen elkaar, in plaats van tegen een matador. En hoewel er genoeg testosteron van runderen rondvliegt, wordt er geen bloed vergoten – ook al moet het publiek soms dekking zoeken wanneer een stier besluit om weg te rennen.

Cruises van / naar Al Fujairah in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES