Bahrein

Bahrain Cruise

Het koninkrijk tussen twee zeeën

Tijdens een MSC cruise naar Dubai, Abu Dhabi en Qatar zult u ook van boord gaan in Bahrein, een eiland van 40 km lang en slechts 15 km breed is.


Dit land met een duizend jaar oude cultuur wordt ook wel “het koninkrijk tussen twee zeeën” genoemd, omdat zijn wateren aan de zuidkant grenzen aan die van Qatar en aan de westkant aan die van Saudi-Arabië. Tijdens uw stop in Bahrein neemt een excursie u mee op een ontdekkingstocht naar de charmante hoofdstad, Manama. De stad, waar moderne wolkenkrabbers zij aan zij staan met oude gebouwen, kent sterke nomadische tradities: de bewoners van de stad gaan vaak naar de woestijn en verblijven daar in grote witte tenten om deel te nemen aan de eeuwenoude traditie van de valkenjacht. Het Nationale Museum is een uitstekend beginpunt voor een bezoek aan de hoofdstad: een kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en gebruiken van dit gebied.

De Al Fateh-moskee daarentegen is een mystieke ervaring. Het is een immens groot, heilig gebouw met twee indrukwekkende minaretten, dat ruimte biedt aan tot wel 7000 gelovigen. Het is gebouwd met materialen van over de hele wereld, zoals de duizenden Indiase lampen van ingelegd hout, de gigantische Oostenrijkse kroonluchter van Swarovski-kristallen en het Italiaanse Carrara-marmer. Dicht bij de hoofdstad vindt u Qal’at al Bahrain (Bahreinse fort). Het fort, dat nog in goede staat is mede dankzij recente herstelwerkzaamheden, is het nog staande bewijs van 16e-eeuwse aanvallen door Portugese zeelieden.

De heuvel waar het zich op bevindt is echter door de jaren heen vaak als woonplaats gebruikt door de plaatselijke bevolking. Ten slotte kunt u Bahrein niet verlaten zonder één van de bijzondere en zeer zeldzame parels te hebben gekocht, of tenminste te hebben bewonderd.  

Cruises van / naar Bahrain in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES