Cochin

Cochin Cruise

Gebouwen aan de waterkant

Verspreid over de eilanden en kapen tussen de Arabische Zee en de doorstroming is Kochi (lang bekend als Cochin) Kerala's voornaamste toeristische bestemming. Kochi is een mooie aanleghaven voor MSC cruiseschepen op Grand Voyages reisroutes.
 
In Fort Cochin zijn kruidenmarkten, Chinese visnetten, een synagoog, een Portugees paleis, India's eerste Europese kerk en zeventiende-eeuwse Nederlandse huizen te vinden; allemaal op korte loopafstand van elkaar. Als u met het cruiseschip aanmeert, biedt de waterkant met haar rode pannendaken en rijen van afschilferende, pastelkleurige godowns (pakhuizen) een uitzicht dat weinig is veranderd door de eeuwen heen.

Fort Cochin, de rijen oude straten aan het noordwestelijke einde van het schiereiland, is waar de Portugezen hun eerste ommuurde burcht oprichtten, Fort Immanuel, die de Verenigde Oost-Indische Compagnie later versterkte met een cirkel van goed versterkte stadsmuren. Slechts een aantal stukken van de voormalige kantelen staan er nog, maar tientallen andere sfeervolle monumenten uit de Europese tijd zijn intact gebleven: de Nederlandse begraafplaats uit de vroege achttiende eeuw, Vasco da Gama’s vermeende huis en een aantal huizen van handelaren.

Een van de meest magische ervaringen die een bezoeker kan opdoen tijdens een MSC Grand Voyages excursie naar Kerala, is om een van de ontelbare eeuwenoude dramarituelen te zien, die een grote rol spelen in het culturele leven van de regio. Kathakali is de meest bekende; een andere minder bekende vorm, die duidelijk haar ontwikkeling heeft beïnvloed, is de klassieke Sanskriet kudiyattam.

Vele Keralaanse vormen kennen veel overeenkomsten. Een voornaam streven van iedere artiest is om het alledaagse te transformeren in de wereld van goden en demonen; de voorbereiding is erg geritualiseerd, met bijzondere kostuums en maskerachtige schmink. In kathakali en kudiyattam is deze voorbereiding een nauwgezet gecodificeerd deel van de klassieke traditie.

Cruises van / naar Cochin in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES