Grand Turk

Grand Turk Island Cruise

Duiken in kristalheldere wateren

Tijdens een MSC Cruises excursie aan wal naar Grand Turk zult u na een wandeling vele bouwkundige hoogtepunten passeren langs de uithoeken van Cockburn Town, dat aan de prachtige blauwe oceaan ligt.

De Salt Raker Inn en Turks Head Mansion, de twee oudste hotels van Grand Turk, zijn mooie voorbeelden van de houten huizen die tussen 1830 en 1840 gebouwd werden door Bermudaanse scheepsbouwers die hier kwamen om zout te winnen. Vele andere kleurrijke gebouwen zoals de General Post Office zijn in dit gebied van Front Street te vinden. Veel van hen zijn gebouwd met ballast en timmerhout genomen uit de handelsschepen van die tijd en zijn bedekt met paarse en oranje bougainvillea, evenals de incidentele cactus van Turks, herkenbaar aan haar rode fez-vormige bloem. Het nationale museum van Turks en Caicos is een van de hoogtepunten van het eiland. Hier kunt u de overblijfselen van het Molasses Reef-wrak zien, het oudste gevonden en herstelde wrak in de Caribbean, gedateerd uit circa 1515.

Nadat het wrak werd ontdekt in de jaren 70 van de vorige eeuw, dachten enkele idioten dat het schip een schat verborg en bliezen zo delen ervan op met dynamiet, op zoek naar de vermeende schat. De belangrijkste overblijfselen die tentoongesteld worden, zijn onder andere het enorme centrale anker, kanonnen en andere wapens, hand- en voetboeien van gevangenen en andere gereedschappen. Maar bovenal staat een vakantie naar Grand Turk tijdens uw MSC Caribbean cruise voor buitenactiviteiten. Van de goede stranden die te vinden zijn langs de westelijke en oostelijke kusten, is een van de beste het Governor’s Beach, waar het poederige zand in een turquoise zee oplost.

Het is een schitterend stuk wit strand, verfraaid met casuarina-bomen en met uitzicht op een waanzinnige turquoise baai. Zorg er wel voor dat u zelf water meeneemt, op het strand zijn er geen faciliteiten. Op dagen dat er vele cruises in de haven zijn, zullen schepen het overgrote deel van het uitzicht domineren: een onwerkelijk gezicht, aangezien ze het kleine eilandje nog kleiner laten lijken.

Cruises van / naar Grand Turk Eiland in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES