Progreso Cruises

Cabo San Lucas Cruise

Maya-architectuur langs prachtige stranden

Progreso is zonder twijfel een stad die aan uw strandwens kan voldoen. Als u aanmeert met uw MSC Cruise in het Caribisch gebied, ziet u een lange en ruime kust, omringd door de langste pier van Mexico, van maar liefst 6,5 km, waar u rust kunt vinden in een ontspannen sfeer.

 

Progreso, gebouwd in de negentiende eeuw als zeehaven van Mérida, ligt in het noord-centrale deel van Yucatàn met uitzicht op de Golf van Mexico. Het is puur een maritieme stad en een zeer belangrijk industrieel centrum waarrond, op korte afstand, tal van archeologische vindplaatsen die teruggaan tot de Maya-cultuur. 

 

Om de geschiedenis van deze stad te verkennen, brengt een MSC Cruises Excursie u naar Chichén-Itzà, een belangrijke archeologische Maya-site die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De site bevat talloze gebouwen; wat de meeste aandacht trekt, is de tempel van Kukulkan, een getrapte piramide uit het pre-Columbiaanse tijdperk met trappen langs de vier zijden. De Temple of the Warriors is ook erg indrukwekkend; het bestaat uit een grote getrapte piramide met rijen gebeeldhouwde zuilen, met krijgers aan de voor- en zijkanten. Chichén-Itzà wordt gekenmerkt door de zeven balspelvelden. Vooral de grootste is versierd met bas-reliëfs.

 

Een andere magische plek met een rijke geschiedenis in de buurt van Progreso is Uxmal, een andere bestemming om te ontdekken tijdens een MSC Cruises Excursie. Deze archeologische vindplaats, ook UNESCO-werelderfgoed, is een perfect voorbeeld van Maya-architectuur. Een van de wonderen die ontdekt moeten worden, is het Governor's Palace, dat op een piramidevormig platform rust en bestaat uit drie gebouwen met een rijkelijk versierde gevel. Het House of the Turtles is zo genoemd vanwege de schildpadden die de kroonlijst versieren, terwijl Nunnery Quadrangle het meest majestueuze architectonische element van de locatie is. Door de conquistadores ten onrechte als klooster geïdentificeerd, was het een representatief gebouw en de gevels staan vol met symbolen om te ontcijferen.

 

Zoals gezegd zijn Progreso en de Yucatan echter ook bekend voor hun stranden. Een MSC Cruises Excursie brengt u naar de archeologische vindplaats Dzibilchaltún, een spectaculaire historische context waarin de Tempel van de Zeven Poppen de overhand heeft; een voorbeeld van de astronomische vermogens van de Maya's. Aan het einde van de tour heeft u de mogelijkheid om te genieten van een rustige vakantie, ontspannen op een prachtig strand.

Cruises van / naar Progreso in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES