Onze handtekening op zee

Onze handtekening op zee

Al meer dan 300 jaar bevaren we de zeeën. Wat ooit begon met één schip is nu uitgegroeid tot een geweldige vloot.
Door de eeuwen heen is de familie Aponte specialist geworden in het navigeren over de oceanen en in 1970 stichtten zij de Mediterranean Shipping Company. Nu is dit de op een na grootste containervervoerder van de wereld. Vanuit deze diepgewortelde achtergrond in de zeevaart en zoveel liefde voor de zee, werd in 1988 MSC-cruises opgericht. Nu zijn wij een van de snelst groeiende cruisemaatschappijen ter wereld, met een vloot van 17 schepen.

  • Onze kapiteins moeten minimaal 11 jaar ervaring met navigatie hebben en afkomstig zijn uit onze handelsactiviteiten wereldwijd. Ze ondergaan voortdurend pittige trainingsprogramma's. 
  • We zijn selectief in het aannemen van de bemanning en zorgen voor doorlopende trainingen, zodat we service van de hoogste kwaliteit kunnen bieden 
  • We bevaren meer dan 1000 verschillende routes over de hele wereld 
  • De elegante interieurs bevatten onder meer natuursteen en marmer, voornamelijk afkomstig uit Italië   
  • Stoffen van superieure kwaliteit, mozaïeken van bladgoud en trappen van Swarovski kristal   
  • Meer balkonhutten met uitzicht op zee dan welke andere cruisemaatschappij dan ook   
  • Een milieuvriendelijke cruisemaatschappij met innovatieve energiebesparingssystemen en water-recyclinginstallaties op onze schepen   
  • Al meer dan 11 miljoen reizigers hebben genoten van een MSC cruise

CRUISE NAAR OCEAN CAY MSC MARINE RESERVE

Groots door de Natuur, Uniek door ons

Ontdek onze nieuwe en exclusieve Bahamaanse bestemming: Ocean Cay MSC Marine Reserve.
Hier kunt u een unieke ervaring meemaken in een authentiek Caraïbisch zeereservaat, terwijl u contact maakt met de natuurlijke wereld, de warmte van de Bahamaanse geest voelt en u onderdompelt in een milieuvriendelijke omgeving.
Op Ocean Cay kunt u genieten van een ontspannende massage in een cabana, de schoonheid van de zee ontdekken en het eiland verkennen tijdens speciale excursies.
Groots door de Natuur, Uniek door ons

MSC for Me

De technologie van MSC als kunst van de gastvrijheid

MSC for Me is ontworpen om vandaag de dag en in de toekomst aan de behoeften van onze gasten te voldoen wat resulteert tot een verbeterde MSC-vakantie-ervaring. Door middel van de meest innovatieve technologische oplossingen die gasten letterlijk verbindt met het personeel en het schip. Uw vrije tijd aan boord is volledig in uw handen.


Beschikbaar voor gasten aan boord op de MSC Grandiosa, MSC Bellissima, MSC Meraviglia, MSC Seaside en MSC Splendida (alleen in het Engels en als de cruise vertrekt vanuit China). Binnenkort beschikbaar op de MSC Seashore en MSC Virtuosa.

De technologie van MSC als kunst van de gastvrijheid

Virtuele Tours

Ontdek onze schepen via een interactieve 360° Virtuele Tour

MSC Armonia

MSC Armonia

MSC Bellissima

MSC Bellissima

MSC Divina

MSC Divina

MSC Fantasia

MSC Fantasia

MSC Lirica

MSC Lirica

MSC Magnifica

MSC Magnifica

MSC Meraviglia

MSC Meraviglia

MSC Musica

MSC Musica

MSC Orchestra

MSC Orchestra

MSC Poesia

MSC Poesia

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Seaside

MSC Seaside

MSC Seaview

MSC Seaview

MSC Sinfonia

MSC Sinfonia

MSC Splendida

MSC Splendida

Monitoring van de route

Articles[0].Title

STATE-OF-THE-ART VEILIGHEID

We zijn de trotse erfgenamen van een unieke erfenis aan zeevaart, vandaar dat MSC-cruises oude waarden van maritiem professionalisme koestert, voor onze hele bemanning, op elk niveau. We ondersteunen ze gedurende hun hele carrière om hun expertise te perfectioneren en continu up-to-date te houden. En we zorgen dat ze over de meest geavanceerde navigatie- en veiligheidstechnologieën beschikken.

Onze ultramoderne schepen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een innovatief Route Monitoring System dat gebruik maakt van satelliettechnologie om de grote hoeveelheid data die aan boord wordt verzameld naar het MSC-cruises Maritime Operations Headquarters in Sorrento te sturen. Daar stuurt een QPS-server de informatie door naar weer een reeks verfijnde systemen, waaronder een Quaestor-tool voor het voorbereiden en analyseren van de route.

Zo wordt continu de positie van het schip, de snelheid, richting en koers in de gaten gehouden en geanalyseerd, tegelijk met de diepte, stroming en andere parameters van de wateren waarin het schip verkeert, plus de positie van alle andere vaartuigen binnen een straal van 40 mijl. Het resultaat: al onze schepen volgen continu een volledig veilige koers, of ze nu aan het varen zijn, manoeuvreren, navigeren of afmeren. Vergelijkbare state-of-the-art oplossingen sturen complete data van de machinekamer en weersystemen aan boord zowel naar de brug als naar Sorrento, zodat we in realtime het overzicht hebben en continu kunnen optimaliseren. Dit levert extra winst op: buitengewone ecologische prestaties van de hele vloot, omdat we het verbruik van energie en brandstof optimaliseren om de uitstoot tot een minimum te beperken. Zodat de wereld die we doorkruisen voor toekomstige generaties net zo mooi is als vandaag voor ons.

Eco-schepen

Articles[0].Title

Eco-schepen

We hebben veel respect voor de oceanen van de wereld. Terwijl wij varen streven we er voortdurend naar om deimpact op het milieu te verminderen. Door het gebruik van moderne technologieën en milieuvriendelijke materialen verlagen we de milieueffecten van onze cruises. Van het gebruik van de beste kwaliteit brandstof in havens, efficiëntieverbeterende technologie, onze geavanceerde onboard recycling systemen, zijn wij ervan overtuigd dat het leiderschap met meer verantwoordelijkheid op het milieu komt.
 
Daarom werken we voortdurend om onze impact te verminderen aan boord en aan wal. Wij  optimaliseren de cruiseschepen om het brandstofverbruik te verminderen.
 
De meest effectieve manier om brandstof te besparen bij cruisen is door de waterdichtheid te verlagen. MSC Cruises maakt gebruik van een TBT-vrije antifoulingverf op de romp van al haar schepen om te voorkomen dat de romp ontvlamt en drastisch vermindert.
 
Ons reisplan- en bewakingssysteem stelt ons in staat routeanalyse uit te voeren en elk van onze schepen te volgen met een update van de snelheid en een nauwkeurigheid van minder dan vijf meter. Door het controleren van technische gegevens, zoals energie- en brandstofverbruik, verminderen we de CO2-uitstoot effectief.
 
Elk MSC cruiseschip is ontworpen en gebouwd met de beste technologie die beschikbaar is en de gehele MSC-vloot beschikt over state-of-the-art technologieën en apparatuur ter bescherming van het mariene en luchtmilieu.
 
Elk schip in de MSC Cruises vloot heeft een milieudienstvoerder die verantwoordelijk is voor alle milieuaspecten aan boord. Alle recyclage- en afvalbeheeractiviteiten worden zorgvuldig gecontroleerd. Er zijn bemanningsleden die zich bezighouden met recyclingprocedures, afval hanteren, verzamelen, sorteren en beheren en krijgen training om te werken volgens procedures.
 
MSC Cruises is vooruitziend in de manier waarop haar schepen gebouwd zijn en klaar is voor toekomstige regels en voorschriften. Onze motoren zijn al gecertificeerd voor de toekomstige NOX-emissienormen en voldoen aan de laatste IMO-MARPOL-bijlage VI-vereiste. Daarnaast zijn een aantal schepen uitgerust met uitlaatreinigingssystemen, om de SOx-emissies van de hoofdmotor te verminderen.
 
Ons geoptimaliseerde ballastwaterbeheersysteem voldoet ook aan de laatste IMO richtlijnen die gericht zijn op het minimaliseren van de milieueffecten.
Awards
Award[0].Title

7 Golden Pearls

Beste schip met zorg voor het milieu
CLEANSHIP 2 - AWT (geavanceerde afvalwaterzuivering) CLEAN-SEA2 en CLEAN-AIR (emissiebestrijding)
Award[1].Title

ISO 14001

Milieumanagement
Award[2].Title

ISO 22000

Voedselveiligheidsbeheer
Award[3].Title

OHSAS 18001

Veiligheidsbeheer
Award[4].Title

ISO 50001

Energieprestatie

Award[5].Title

ISO 9001:2008

Kwaliteitsmanagement

EED (Energy Efficiency Design)

2016 Safety Best Practices Award