msc cruises - SAFE AIR

Januari 2021

MSC Cruises zal de eerste cruisemaatschappij ter wereld zijn die een nieuw en geavanceerd innovatief luchtzuiveringssysteem genaamd: "Safe Air" installeert om de kwaliteit en zuiverheid van de lucht aan boord verder te verbeteren.

 

Innovatie en technologie

"Safe Air" zal worden gemonteerd op MSC Seashore, één van de grootste en meest technologisch geavanceerde schepen ooit gebouwd in Italië. Ze is momenteel in aanbouw en zal in de zomer worden afgeleverd en zal de eerste van twee Seaside Evo klasse schepen zijn.

Het "Safe Air"-luchtzuiveringssysteem is gebaseerd op de technologie van UV-C-lampen, type C ultraviolette straling die wordt toegepast in het airconditioningsysteem van het schip. De luchtstroom wordt bij de bron uitgestraald met een licht van korte golflengte dat organische deeltjes raakt en de circulatie van luchtverontreinigende stoffen zoals virussen, bacteriën en schimmels voorkomt.

Het luchtzuiveringssysteem "Safe Air" is ontwikkeld door de ontwerpers en technici van Fincantieri en het virologielaboratorium van het International Center for Genetic Engineering and Biotechnology, een toonaangevend wereldwijd onderzoeksinstituut met hoofdkantoor in Triëst, Italië. Het instituut biedt bedrijven wetenschappelijke ondersteuning om innovatieve technologische oplossingen te ontwikkelen voor de bestrijding van virusinfecties, wat vandaag bijzonder relevant is gezien de huidige wereldwijde pandemie.

Deze aankondiging is een nieuwe stap voorwaarts in de voortdurende inzet van MSC Cruises ten aanzien van de gezondheid en veiligheid van onze gasten en onze bemanning.

Gezondheid en veiligheid aan boord

Ons effectieve antwoord op de gezondheidsuitdagingen waarmee de wereldwijde reis- en toerismesector is geconfronteerd, is het stellen van de hoogste veiligheidsnormen met een gezondheids- en veiligheidsprotocol dat in gebruik is sinds 16 augustus, toen ons schip de MSC Grandiosa 7 nachten afvaarten in de Westelijke Middellandse Zee hervatte.

Alle gasten ondergaan een universele gezondheidscontrole voordat ze aan boord gaan en opnieuw tijdens hun cruise.

Andere aspecten van het gezondheids- en veiligheidsprotocol omvatten verhoogde hygiënische voorzieningen en schoonmaak, beschermde ‘bubble’ excursies aan wal, het gebruik van mondkapjes en het handhaven van Social Distancing, verbeterde medische voorzieningen aan boord, dagelijkse gezondheidsmonitoring en een solide noodplan.


Klik op de onderstaande link voor meer informatie over MSC Cruises gezondheids- en veiligheidsprotocol.