-FAQ-
MSC SPLENDIDA
SAOEDI-ARABIË & RODE ZEE CRUISES WINTER 2022/2023

ALGEMENE INFORMATIE

Onze nieuwe vaarroute in Saoedi-Arabië en de Rode Zee belooft de allerbeste manier te zijn om dit fascinerende deel van het Midden-Oosten te ontdekken. Gasten genieten van entertainment van wereldklasse, verfijnde internationale restaurants, bekroonde familieprogramma's en een rijk aanbod aan excursies om de authentieke schoonheid van deze regio te ontdekken. Het zal ook verrijkt worden met extra mogelijkheden om lokale gasten te verwelkomen met respect voor hun lokale cultuur en waarden. 

INFORMATIE VOOR CRUISE

Wat zijn de reisvereisten om Saudi-Arabië, Jeddah, de inschepingshaven, te bereiken?
Gasten die met MSC Splendida vanuit Jeddah vertrekken, moeten een geldig visum hebben (zie volgende vraag) en voldoen aan bepaalde corona voorschriften. Klik hier om alle gezondheids- en veiligheidseisen te bekijken. De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van MSC Cruises zijn onderhevig aan verandering en zullen worden aangepast aan de evolutie van de pandemie.

 

Hoe krijgen gasten van MSC Splendida een visum voor Saoedi-Arabië?

Alle informatie over visa en reisvereisten voor Saoedi-Arabië vindt u hier. Het is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de gast om alle vereiste reisdocumenten voor de gehele cruisevakantie te identificeren en te verkrijgen en deze indien nodig beschikbaar te hebben. 

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR GASTEN DIE SOKHNA (EGYPTE) BEZOEKEN

De haven van Sokhna dient als toegangspoort tot Caïro. Als commerciële haven verbiedt de plaatselijke regelgeving cruisegasten om zelfstandig te wandelen op het haventerrein. Aangezien er geen taxi's beschikbaar zijn in het havengebied, kunt u alleen ontschepen als u een excursie boekt. MSC Cruises biedt een breed scala aan excursies vanuit Sokhna die u naar Caïro en andere spannende bestemmingen in de omgeving brengen. U kunt uw excursies boeken op onze website om een plekje voor uw favoriete tour te bemachtigen terwijl u tot 20% bespaart. Indien u ervoor kiest om een excursie te boeken bij een derde partij, vragen wij u vriendelijk om ervoor te zorgen dat zij van de lokale autoriteiten de nodige vergunning hebben gekregen om de haven te betreden. Zonder deze vergunning kunnen zij het haventerrein niet betreden.

ERVARING AAN BOORD

- Eten aan boord

Wat voor soort eten wordt er geserveerd?
Van elegante a la carte restaurants met elke dag nieuwe internationale en lokale menu's tot een informeel buffetrestaurant, MSC Bellissima biedt ook 's werelds beste keuken met onze specialiteitenrestaurants: van authentieke teppanyaki en Japanse delicatessen tot sappige steaks in Amerikaanse stijl en meer. Aangezien het gastprofiel voor MSC Bellissima's afvaarten ongeveer 50 procent internationale gasten en 50 procent uit Saoedi-Arabië zal zijn, zal MSC Cruises een grote verscheidenheid aan voedselopties bieden, waaronder veel lokale gearomatiseerde opties en halal eten zal worden geserveerd in alle eetgelegenheden .

- Drinken

Met de MSC Bellissima-vaarroute die is ingesteld om drie havens in Saoedi-Arabië aan te doen, schenkt u alcohol aan boord?

Ja, alcohol is beschikbaar voor onze gasten aan boord van de MSC Bellissima tijdens haar winterseizoen in de Rode Zee, net als op onze cruiseschepen die in het verleden in de Golf hebben gevaren en dit ook in de winter van 2021/22 zullen doen. Met betrekking tot de Saoedische wet zullen er geen alcoholische dranken worden geserveerd tijdens de verblijven in Saoedi-Arabische havens. Onze lange lijst met niet-alcoholische dranken zal worden verrijkt om nog smakelijkere drankkeuzes te bieden wanneer het schip in Saoedi-Arabische havens blijft.

- Talen aan boord

Welke talen worden er gesproken aan boord van de MSC Bellissima tijdens haar reis door de Rode Zee?
Het gastprofiel voor de afvaarten van de MSC Bellissima zal ongeveer 50 procent internationale gasten zijn en 50 procent uit Saoedi-Arabië. Zoals aan boord van al onze schepen, zullen openbare aankondigingen en gedrukt materiaal aan boord van de MSC Bellissima beschikbaar zijn in onze reguliere zes internationale talen (Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Portugees). Daarnaast, en om onze lokale gasten de beste service en ervaring te bieden, zal Arabisch ook worden gebruikt voor openbare aankondigingen en zullen we gedurende het seizoen een aantal Arabisch sprekende medewerkers aan boord hebben van alle afvaarten van de MSC Bellissima.

- Kledingvoorschrift

Is er een specifieke kledingvoorschrift voor gasten aan boord? Of wanneer ze ontspannen bij het zwembad?


We hebben een kledingvoorschrift voor al onze cruises - niet alleen voor de Rode Zee - en al onze gasten wordt gevraagd om zich gepast te kleden zoals ze dat in hun normale dagelijkse leven zouden doen. Hetzelfde geldt voor gasten die ontspannen bij het zwembad.

EXCURSIES AAN WAL

Wat is de lijst met excursies aan wal voor deze cruises in de Rode Zee?

Een spectaculair programma voor excursies aan wal voor zowel Saoedi-Arabië als Jordanië is al beschikbaar en boekbaar op onze kanalen. Onafhankelijke excursies zijn toegestaan, afhankelijk van de lokale havenvereisten.


Is er een specifiek kledingvoorschrift voor excursies aan wal in Saoedi-Arabië?

 

Al onze gasten - mannen en vrouwen - zullen de lokale gebruiken en tradities moeten respecteren, iets dat wij en onze gasten gewend zijn tijdens onze afvaarten in de Golfregio, waar kleding bescheiden en gepast moet zijn. Lokale gebruiken in Saoedi-Arabië vereisen dat mannen en vrouwen zich bescheiden kleden, met hun schouders en knieën bedekt in openbare ruimtes en ze moeten het dragen van nauwsluitende kleding of kleding met grof taalgebruik en afbeeldingen vermijden. Het wordt ook aangeraden om in het openbaar geen affectie aan elkaar te vertonen.

 

Zijn er beperkingen tijdens de excursies naar bestemmingen in Saoedi-Arabië?


Gasten zullen Saoedi-Arabië en de Rode Zee ontdekken dankzij georganiseerde MSC-excursies, die worden uitgevoerd met de hoogste normen op het gebied van gezondheid en veiligheid. Hoewel de bescheiden kledingvoorschrift van toepassing is aan wal in Saoedi-Arabië, is het vooral belangrijk in en rond religieuze gebouwen en monumenten, waar vrouwen ook gevraagd zullen worden hun haar te bedekken. Het is verboden om Saoedische inwoners te fotograferen zonder hun toestemming. Het wordt ook aangeraden om in het openbaar geen affectie aan elkaar te vertonen.