girl, MSC Cruises, Play

MSC for Unicef

Hoop en onderwijs brengen

Plastic vervuilt de wereld, van de hoogste bergen tot de rivieren en de diepste uithoeken van onze zeeën. Kinderen zijn de toekomst, maar zonder onderwijs wordt hun potentie ontnomen. Het innovatieve UNICEF-programma "Plastic waste to schools" in Ivoorkust pakt beide problemen effectief aan en bestrijdt tegelijkertijd de armoede en ondersteunt de empowerment van vrouwen.

MSC Cruises werkt samen met UNICEF als enige financier van dit krachtig innovatieve programma om het milieu op te schonen en het leven van kinderen, vrouwen en hun gemeenschappen in Ivoorkust te transformeren. Samen kunnen we hoop voor de toekomst brengen en ervoor zorgen dat het wonder van het leven van een kind nooit zijn belofte wordt ontkend.

HET PROGRAMMA: PLASTIC AFVAL TOT SCHOLEN

Plastic afval tot scholen

MSC Cruises werkt samen aan een innovatief, veelzijdig UNICEF-programma in Ivoorkust dat milieubescherming, armoedebestrijding, empowerment van vrouwen en onderwijs voor kinderen combineert. Momenteel wordt slechts 5% van het plastic afval in Ivoorkust gerecycled en zitten de afvalinzamelaars - voornamelijk vrouwen - vast in een cyclus van armoede. Ze moeten hun kinderen vaak naar de vuilstortplaatsen brengen waar ze werken, aangezien 87% van de kinderen van 3 tot 5 jaar niet naar school kunnen gaan omdat er niet genoeg klaslokalen zijn, waardoor ze niet de kans krijgen om essentiële vaardigheden voor het leven op te bouwen. Het programma "Plastic afval tot scholen" betaalt de afvalinzamelaars regelmatig een eerlijke prijs, waardoor ze uit de armoede worden gehaald en het plastic afval wordt gerecycled om innovatieve bouwstenen te maken voor de bouw van de broodnodige klaslokalen.

ORGANISATIE: UNICEF – United Nations Children's Fund
LAND: Ivoorkust
NAAM PROGRAMMA: Plastic afval tot scholen
PROGRAMMA: Om een emanciperende markt voor vrouwen te stimuleren die plastic afval recycleert tot veilige en duurzame goedkope bouwmaterialen, te beginnen met nieuwe klaslokalen
STRATEGIE: Bouw klaslokalen in combinatie met het versterken van de positie van de vrouwen en het milieu wordt tegelijkertijd opgeruimd
IMPACT: Milieubehoud, onderwijs, gemeenschapsondersteuning
TIJDSSPANNE: 2019-2021 
DOEL: Doneren van 3,75 miljoen USD om het milieu schoon te maken en 66 vrouwen per jaar uit de armoede te halen, door 880.000 kg plastic afval te recyclen en te verwerken in innovatieve bouwstenen om 152 goedkope, moderne, door de gemeenschap gebouwde klaslokalen te bouwen, waardoor 8.360 meer kinderen naar school kunnen gaan

HET PROGRAMMA: PLASTIC AFVAL TOT SCHOLEN

Plastic waste to schools | MSC and UNICEF partnerships

HET PROGRAMMA: KANT-EN-KLAAR THERAPEUTISCH VOEDSEL

Unicefs opvangprogramma voor ondervoede kinderen

Plumpy’Nut® is kant-en-klaar therapeutisch voedsel dat door de Wereldgezondheidsorganisatie is goedgekeurd voor de behandeling van ernstige acute ondervoeding in slechts zes weken, zonder ziekenhuisopname. UNICEF heeft een compleet programma voor gezinsondersteuning georganiseerd, dat de voortgang van elk kind volgt en voedings- en gezondheidsadvies biedt. De kant-en-klare therapeutische voedingsmiddelen worden, waar mogelijk, gemaakt in hun land met behulp van regionale gewassen. Dit geeft een dubbele stimulans aan de lokale economie en geeft de gemeenschap hoop. MSC Cruises en UNICEF werken samen om kant-en-klare therapeutische voedingsmiddelen te leveren in crisis- en noodsituaties wereldwijd, waardoor tot nu toe bijna 100.000 jonge levens zijn gered.

ORGANISATIE: UNICEF - United Nations Children’s Fund.
LANDEN: Minst ontwikkelde landen en landen in crisis-en post-crisissituaties. 
PROJECT: Het leven van kinderen redden met behulp van Ready-to-Use Therapeutic Foods zoals Plumpy'nut ®. Therapeutische voedingsmiddelen zijn complete oplossingen die gebruikt worden om ernstige ondervoeding te behandelen.
PRODUCT OMSCHRIJVING: Sterk versterkte basis van pinda's in kant en klare zakjes welke direct gegeten kan worden zonder te koken of water toe te voegen. Het kan worden gegeven aan elk kind in elke situatie. 
LEEFTIJDEN: Vanaf 6 maanden en ouder.
STRATEGIE: Het leveren van Ready-to-Use Therapeutic Foods aan kinderen, hun families te ondersteunen met medische begeleiding en voeding- en gezondheidsbegeleiding in hun gemeenschappen.

HET PROGRAMMA: KANT-EN-KLAAR THERAPEUTISCH VOEDSEL

unicef food, UNICEF,

WAT U KUNT DOEN

WAT U KUNT DOEN
Door slechts € 1 (of USD 1,50) te doneren, helpt u het milieu op te schonen en het leven van kinderen, vrouwen en hun gemeenschappen in Ivoorkust te transformeren, waardoor zij en wij allemaal hoop voor de toekomst krijgen.

WANNEER U MEER WILT HELPEN
Er is geen limiet aan hoeveel u kunt doneren als u meer wilt geven. Elke € 1 die u doneert, is als een baksteen die een betere toekomst opbouwt. En alles wat u doneert, gaat volledig en direct naar dit prachtige programma.


DONEER NU EN HELP MEE

WAT U KUNT DOEN

child, Child,

WAT WE SAMEN HEBBEN BEREIKT

10 miljoen glimlachen en nog meer

We zijn trots om aan te kondigen dat, dankzij de vrijgevigheid van onze gasten, er al meer dan 10 miljoen euro is opgehaald over de hele wereld voor levens veranderende UNICEF-programma's sinds de start van ons "Get on board for children" -partnerschap in 2009.

Gedurende deze periode heeft MSC Cruises voor UNICEF ongeveer 100.000 kinderen gered van ernstige acute ondervoeding, waarvan velen op het randje waren voor de behandeling, bijdroegen aan de uitroeiing van malaria in Afrika en kinderen en adolescenten hielpen naar school te gaan in Brazilië.

Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder onze gasten, die - door samen te geven - dit ongelooflijke verschil hebben gemaakt door hun glimlach van vrijgevigheid wereldwijd te verspreiden.

WAT WE SAMEN HEBBEN BEREIKT

crowd, Gianni Onorato,MSC Cruises

I CAN BELIEVE, HET NIEUWE OFFICIËLE NUMMER